“X-Men: The Last Stand” er et godt eksempel på hvad der sker når filmskaberne brainstormer og vælger at bruge samtlige ideer de kan komme i tanke om, uden en fornuftig sorteringsproces. Den sidste tredjedel af “X-Men” trilogien når derfor ikke nogle af de to forgængere til sokkeholderne.

På dvd får filmen en hæderlig behandling, uden at være overvældende.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 blahblah 17 år siden

Ja, Erroneus. Det er ligesom med de rigtige terrorister i dag, de har jo også smadret nok, de holder sikkert op... oh wait.

Han gør det fordi broen er et symbol på noget, og at fjerne sådan noget giver en del større indtryk end bare at smadre en random bygning.

I tegneserien er Psylocke en telepat (lige som xavier), og senere bliver hun også en ninja.

Hive, jeg tror de færreste ved at hun hedder Psylocke i filmen, og hvis der kommer en film om 3 år hvor hun er med, så tvivler jeg på der er særlig mange der lægger mærke til det :D
Gravatar

#42 filmz-Kadann 17 år siden

#41 -

Så det faktum at Ratner i ekstramaterialet siger at de har beholdt scenen fordi det er en lækker effekt, til trods for at manuskriptet er ændret i forhold til hvad den effekt skulle bruges til og dermed punkterer argumentet at det skulle være en symbolsk handling, bider ikke på dig? Han er jo oss' kun filmens instruktør, så hvad ved han..? :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#43 Hive 17 år siden

#39

De alternative slutninger er ikke nært så alternative, som man kunne håbe.

En af dem er, at Rogue ikke tager kuren. En anden er, at man ser skolen åbne for et nyt skoleår med mange flere elever end i den originale slutning, og hvor Beast og Iceman snakker om, at de skal have større lokaler... og den sidste er Wolverine der tager hjem til Canada, og smutter forbi en bar på vejen.


Altså intet sindsoprivende på nogen måder. Jeg havde håbet, at man ville se flere "skjulte" slutninger (som den med Xavier), da jeg havde læst på nettet, at der fandtes andre af disse - men det var da altså intet af...
Gravatar

#44 Hive 17 år siden

#42

Ja, problemet med Ratner er, at han er udpræget action instruktør. Bevares, han er da også god til at instruere action - men han indeholder beklageligvis ikke rigtigt andet...
Gravatar

#45 blahblah 17 år siden

Kadaan, nu er det jo sådan at Ratner ikke har skrevet filmen, så selvom han har besluttet at beholde den, så kan den stadig have en betydning han ikke have tænkt på.

OG, bare fordi en instruktør eller forfatter ikke har tænkt på at en scene kunne fortolkes på flere måder end de lige havde forstillet sig, betyder det jo ikke at det er "forkert".
Gravatar

#46 filmz-Kadann 17 år siden

#45 -

Enig, det behøver ikke at være forkert at noget kan tolkes på flere måder, hvilket f.eks. dansklærere jo er glad for at pointere i folkeskoler og gymnasier, men når instruktøren direkte siger at han kun har beholdt scenen fordi det er en lækker effekt, så siger det da mig at der ikke er noget at fortolke - scenen er det fordi det er effektporno, ikke fordi der er en dybere mening med det fra hans side.

At du vælger at overfortolke det til en dybere mening, som åbenbart ikke har været hans tankegang, giver jo ikke dig en større indsigt end anmelderen i denne sammenhæng.. hence "Bare fordi anmelderen ikke har forstået det, betyder ikke at det ikke giver mening."

I denne her sammenhæng er det jo netop anmelderen der har forstået det og ikke dig, da han mener at scenen ikke giver mening og understøtter det med instruktørens egen udtalelse og du blot fortolker scenen uden at have noget at hænge det op på, udover formodninger.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#47 Hive 17 år siden

Scenen med broen *er* udelukkende med for at kunne smide en stor, flot effekt ind i filmen... det var oprindeligt meningen, at den skulle være i starten af filmen - men Ratner syntes det var federe, hvis så stor en scene kom senere. Så det eneste det galdt om med den scene, har tydeligvis været at lave noget, der ser flot ud. Der er ikke så meget at diskutere.

At andre end dem der har lavet filmen så kan se både det ene og det andet i en symbolik der ikke er der, er deres sag... men det har altså ikke være hensigten.
Gravatar

#48 jessup 17 år siden

Jeg har store problemer med intruktøres udtalelser om deres egne film. For det første er det medie han har valgt film - dvs. hvad han siger om filmens fortolkninger osv. er interessandt i forhold til hans hensigt. Men når filmen er ude er den i publikums hænder og guderne skal vide jeg værdsætter mange film hensides de pointer instruktøren mener der er i filmen. Givet at der kan startes en lettere akademisk diskution om emnet, men når filmen er kommet på dvd, i biografen - så er det "vores" film.
This is just until June
Gravatar

#49 blahblah 17 år siden

Ok, lige en gang til. Det er IKKE instruktøren der har lavet filmen, han har instrueret den.
Han har en vigtig del, men det er ikke kun ham.

Du har hørt Ratners begrundelse for hvorfor den er med, men nu er det højst sandsyneligt ikke Ratner der har skrevet den scenen, siden det ikke er ham der har skrevet manuskriptet.
Det er Simon Kinberg og Zak Penn der har skrevet filmen.

Og igen, jeg mener jeg ikke overfortolker noget som helst. Da jeg så scenen første gang var det det første der faldt mig ind, at Magneto valgte at tage broen fordi det er en symbolsk handling, hvilket giver mening når man ser ham som en terrorist.
Hvilket han jo er.

Bare fordi Ratner siger at broscenen er med fordi han synes det var en fed effekt, betyder det ikke at det er den eneste rigtige måde at se scenen på.
Ratners har måske ikke tænkt over at man kunne se Magnetos handling som sådan, men det gør det ikke forkert.
Gravatar

#50 Benway 17 år siden

#48 Helt enig. Det har altid irriteret mig voldsomt når f.eks. Ridley Scott har udtalt om "Blade Runner" at:

Deckard er replikant


Fortolkninger bør være helt op til publikumet. På den vis foretrækker jeg en som Lynch der konsekvent ikke vil diskutere sine film. Det ville være ligesom hvis Haneke fortalte hvad slutningen i "Skjult" betød. Jeg vil slet ikke vide det.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."

Skriv ny kommentar: