Det var forventet, at Roland Emmerichs “2012” ville trække publikum i biografen, men med en samlet omsætning på verdensplan på 225 mio. dollars overgik den alligevel forventningerne.

Det var især udenfor USA, at biografgængerne tog Emmerichs seneste katastrofefilm til sig. Her omsatte den for 160 mio. dollars, mens den hev 65 mio. hjem i USA. Til sammenligning omsatte instruktørens forrige film, “10,000 B.C.”, kun for næsten det halve – 35 mio. dollars – i USA i åbningsweekenden.

“2012” er dermed den 5. mest omsættende film nogensinde udenfor USA i åbningsweekenden. Den mest omsættende er “Harry Potter og halvblodsprinsen” med 236 mio. dollars i den første weekend.

Se, hvad de danske anmeldere skriver om “2012”.



Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 SevenOfNine 14 år siden

Rart at en god film bliver anerkendt af biografgængerne. Har selv set den. Og den er sku helt i orden. 5 ud af 6 stjerner fra mig
Gravatar

#12 Wholsie 14 år siden

ja 5 ud af 6 i effekter.. men come on.. filmen er da ikk noget at råbe hurra for.! højst 3 stjerner max.
Gravatar

#13 Åkepool 14 år siden

#4 - Jep, 2013 er på trapperne ;)
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#14 filmz-Bruce 14 år siden

#13 Med dyb narrator voice:

"2012 was not the end. It was not even the beginning ... of the end. It was just the end of ... the beginning.

2013 - The End ( ... but if it makes a great opening weekend, it will probably be the beginning of the end)"
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#15 Wookien 14 år siden

Lorte film! En fornærmelse mod min forholdsvis begrænsede intelligens :( Spild af penge! (går ind og sætter godzilla 1998 - en film hvor der er en form for tilfredsstillelse ved at se ting blive ødelagt!)
Gravatar

#16 elsotho 14 år siden

#9 LOOOOOL Det skulle du have gjort. Havde jeg været til stede, havde du fået klapsalver fra mig :)

Under alle omstændigheder så var den fin nok i mit univers. Også jeg vidste hvad jeg gik ind til, og sagde allerede inden start til konen, at jeg var parat til at gå. Men den var ok, klichéfyldt ja, men stadigvæk god underholdning. Woody Harralson var som altid genial, og Zlatko spillede en glimrende rolle som russermilliardær. Faktisk syntes jeg at han spillede mere overbevisende end andre danskere vi har set i hollywoodproduktioner....
Gravatar

#17 SpiderMulle 14 år siden

Synes nu filmen var ganske udmærket - måske lidt for lang ^^''.. men hey, fede effekter og jeg synes da, til trods for længden, at man var koncentreret om den hele vejen igennem :).

Skriv ny kommentar: