Den har sin oprindelse fra Argentina, og som vi skrev forleden her på Filmz, har Popcorn Time nu overhalet giganten Netflix i lande som Holland og Sverige.

Se også: Streamingtjeneste åbner op for den danske filmskat

Den ulovlige streamingtjeneste, der bringer film og tv-serier gratis ud til brugere fra hele verden, er hurtigt ved at udvikle sig til filmselskabernes fjende nummer et. Og nu gør de danske filmfolk sig klar til at tage kampen op med den ulovlige filmudbyder.

”Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi,” siger den danske producent Ronnie Fridthjof ([url=/film/blaa-maend]”Blå mænd”, ”Alle for én” samt den prisbelønnede dokumentarfilm ”Armadillo”) til BT. Han fortsætter:

”Politikerne og politiet må simpelthen hjælpe os med at stoppe de mange ulovlige downloads, der nu er blevet endnu mere ekstremt med Popcorn Time, hvor brugerne kan streame alt fra samme sted.”

Ronnie Fridthjof mener, at de røde tal på bundlinjen i den danske filmbranche skyldes de internationale pirater, der tilbyder alt for ingenting til brugerne. Og han er ked af, at hverken politikerne eller politiet gør noget ved problemet.

”Popcorn Time tager download skridtet videre, de forstår at lave det enkelt, så alle kan bruge det. Men det er ulovligt, og underminerer hele filmbranchen. Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem. Men hverken politiet eller politikerne gør noget ved det. Det er som om de lever i en anden tid,” siger Ronnie Fridthjof.

I Tyskland har man allerede været efter brugere af Popcorn Time og uddelt bøder i 10.000 kroners-størrelsesordenen. Men det kommer ikke til at ske herhjemme. De danske politikere har nægtet en såkaldt “brevmodel”, hvori man advare brugerne, og politiet vil heller ikke gøre noget.

Zentropa-jurist, Anders Kjærhauge udtaler til BT, at man selv må stå for kontakten og bøderne, hvis man vil afskrække brugerne fra at bruge den ulovlige streamingtjeneste i fremtiden.

”Jeg forestiller mig bøder til de enkelte brugere i en størrelse, der svarer til en stor parkeringsbøde. Et sted mellem 1500-2000 kroner. Et beløb, der er til at overskue, men samtidig også er så irriterende, at folk begynder at tænke sig om,” siger Anders Kjærhauge.

Zentropa oplevede, i 2014, at deres film blev hentet 12 millioner gange på ulovlige tjenester.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.



Vis kommentarer (65)
Gravatar

#51 pow9199 9 år siden

"Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi," siger den danske producent Ronnie Fridthjof

Altså, den her sætning siger jo alt om hvor den danske (og for sin vis også internationale) filmbranche står. Det er som om de bare har et ønske om at der skal komme nogen udefra og løse problemet for dem, og de slet ikke har indset, de selv står med ansvaret for at tilpasse sig.

Om 5-10 år er hele den branche reformeret, og hvis Ronnie-drengen stadig har et ord at skulle have sagt, er det simpelthen et mirakel på størrelse med Sverige '92. Lykke til.
Gravatar

#52 Jach 9 år siden

Ham Ronnie Fridthjof forstår vidst ikke dette område overhovedet.
Filmz skrev:
"Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi,"

Siger manden der er med til at dræbe den danske filmindustri med de film han laver.
Filmz skrev:
"Politikerne og politiet må simpelthen hjælpe os med at stoppe de mange ulovlige downloads, der nu er blevet endnu mere ekstremt med Popcorn Time, hvor brugerne kan streame alt fra samme sted."

Streaming og downloading er hver sin ting.
Filmz skrev:
Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem.

Næh, det er det ikke. Tager jeg fra Bilka, har de 1 mindre af den vare. Downloader jeg eller streamer jeg har filmselskabet stadig alle sine film, både Blu-ray og DVD. Samt betyder det heller ikke 1 tabt billet/salg per stream/download.
Filmz skrev:
"Jeg forestiller mig bøder til de enkelte brugere i en størrelse, der svarer til en stor parkeringsbøde. Et sted mellem 1500-2000 kroner. Et beløb, der er til at overskue, men samtidig også er så irriterende, at folk begynder at tænke sig om,"

Så vidt jeg har forstået, er det dem der spreder det der gør noget ulovligt, enten at lægge det til rådighed, offentlig forevisning eller downloading/kopiering af varen du ikke har købt samt køb af en illegal kopi. Men streaming hører vidst ikke under da du jo ikke er med til at sprede det og du har heller ikke lagt det til rådighed.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#53 Kisbye 9 år siden

#13, #14, #24, #30 mere flere:
Jeg har allerede svaret på det tidligere i denne tråd og det bliver ikke mere rigtigt af at i bliver ved med at gentage påstanden.
Ja, det er rigtigt at antal biografgængere er faldet, men markedsandelen for dansk film er stadig på over 25% og kvaliteten er i top. Det virker derfor til at danskerne godt kan lide danske film.
Har på fornemmelsen at skrønen om dansk films lave kvalitet, kommer sig af at mange herinde ikke ser andet end Hollywoodfilm.


Lyhne (17) skrev:
Er det kun danske brugere der ser danske film på PT de vil straffe??

Ikke nødvendigvis. Zentropa har før gået efter tyske pirater.


daninino (25) skrev:
Herregud Danskerne har taget Netflix til sig som i bund og grund er forældede film og serier.

Forældede film og serier? Film bliver altså ikke dårligere med tiden. Prøv at udvide din horisont lidt.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#54 Lawman 9 år siden

Kisbye (53) skrev:

Forældede film og serier? Film bliver altså ikke dårligere med tiden. Prøv at udvide din horisont lidt.


Du tager fejl. The Wire, Sopranos, West Wing, Battlestar Galactica og snart også Breaking Bad er forældede og overhovedet ikke relevante mere!

;)
Gravatar

#55 atmorell 9 år siden

Måske skulle den danske film branche kigge på hvad andre gør og udvikle sig. Netflix og HBO er gode eksempler på at fremtiden er steaming. Bøderne er forsøgt brugt så mange gange før de sidste 15 år og det virker ikke eller har meget ringe effekt.
Gravatar

#56 LSR 9 år siden

Jach (52) skrev:

Så vidt jeg har forstået, er det dem der spreder det der gør noget ulovligt, enten at lægge det til rådighed, offentlig forevisning eller downloading/kopiering af varen du ikke har købt samt køb af en illegal kopi. Men streaming hører vidst ikke under da du jo ikke er med til at sprede det og du har heller ikke lagt det til rådighed.


Det er korrekt opfattet. Jeg vil dog stærkt mene at man med streaming rammer ned i §2 i ophavsretsloven, "at gøre det tilgængeligt ". Streaming må derfor med meget stor sandsynlighed siges at være omfattet af ophavsretsloven. Det skal her bemærkes at det er det firma der streamer der gør noget ulovligt - ikke den der ser det. Det er under forudsætning af at man ikke - som ved P2P - deler data med andre brugere, men kun modtager data.

Det ændre dog ikke på at at krænkelser af ophavsretten skal forfølges civilt af den krænkede part, enhver snak om bøder er derfor både ligegyldig, en stor syntaxfejl, og indikerer en jurist der har mere travlt med at skræmme end at holde sig til realiteterne.
Gravatar

#57 Mardin 9 år siden

Hele diskussionen om hvorvidt ulovlig download og streaming er tyveri er sikkert meget fin. Men som så uendeligt mange andre allerede har skrevet i denne tråd så er løsningen ikke bøder men noget meget mere åbentlyst:

Lav en Spotify-pendant med de nyeste film (ligesom Netflix og HBO allerede gør med deres egne TV-serier) og folk vil glædelig komme rendende og betale. Punktum.

Musikbranchen har lige været igennem denne transformation så hvorfor insisterer filmbranchen på at deres situation er helt anderledes?

Det er korrekt at det ikke er en menneskeret at have fri adgang til alle de nyeste film og TV-serier så snart de udkommer, men hvis du stiller kagedåsen uden låg lige foran næsen på folk så har de fleste mennesker altså svært ved at holde nallerne væk. Men langt de fleste har faktisk ikke lyst til at være pirater og vil med glæde betale for at se premierefilm hjemme i stuen (uden at skulle vente flere måneder efter filmen har været i biografen)... hvis bare man giver dem muligheden!

Det er meget sjovt at tage i biografen engang imellem til de store film, ligesom det er sjovt at tage til rock-koncert engang imellem. Men i hverdagene foretrækker man altså typisk at sidde i sit eget hjem og lytte til musikken eller se filmene.
Gravatar

#58 Elvira39 9 år siden

#45 Så det gør det i orden at bryde loven?

daninino (46) skrev:
Fedt at du hev en sætning ud og vendte til noget du kunne bruge.
Du lyder som prøvede jeg at manipulere med dig? Jeg bruget bare din sætning som modvægt til det du skrev fordi det var den tanke jeg fik. Så at vende den til noget man kan bruge er vel en del af en debat? Du behøver ikke føle dig personligt fornærmet tænker jeg.

daninino (46) skrev:
Så du overhovedet hvad jeg skrev i resten af indlægget?
Ja det så jeg og svarede også på det søde. Jeg har slet ikke snakket imod at du ikke har ret i flere pointer. Jeg snakker om det moralske aspekt. Jeg er godt klar over som eks. at hvis 10.000 har downloadet ulovligt, er det måske kun indtægt fra de 1000 de har mistet. De sidste 9000 ville ikke have købt alligevel. Jeg forstår bare ikke helt tesen. Fordi der er 9000 nasserøve der konsekvent nægter at betale for deres varer og tilraner sig dem ulovligt, så gør det intet.

Mardin (57) skrev:
Lav en Spotify-pendant med de nyeste film (ligesom Netflix og HBO allerede gør med deres egne TV-serier) og folk vil glædelig komme rendende og betale. Punktum.
Gør som vi siger eller vi stjæler jeres varer...Ha ha. Burde det ikke være. Gør som vi siger eller vi køber ikke jeres varer?
Gravatar

#59 Nagash 9 år siden

LSR (56) skrev:
Jach (52) skrev:

Så vidt jeg har forstået, er det dem der spreder det der gør noget ulovligt, enten at lægge det til rådighed, offentlig forevisning eller downloading/kopiering af varen du ikke har købt samt køb af en illegal kopi. Men streaming hører vidst ikke under da du jo ikke er med til at sprede det og du har heller ikke lagt det til rådighed.


Det er korrekt opfattet. Jeg vil dog stærkt mene at man med streaming rammer ned i §2 i ophavsretsloven, "at gøre det tilgængeligt ". Streaming må derfor med meget stor sandsynlighed siges at være omfattet af ophavsretsloven. Det skal her bemærkes at det er det firma der streamer der gør noget ulovligt - ikke den der ser det. Det er under forudsætning af at man ikke - som ved P2P - deler data med andre brugere, men kun modtager data.

Det ændre dog ikke på at at krænkelser af ophavsretten skal forfølges civilt af den krænkede part, enhver snak om bøder er derfor både ligegyldig, en stor syntaxfejl, og indikerer en jurist der har mere travlt med at skræmme end at holde sig til realiteterne.

Det er korrekt skrevet. Men faktisk, så benytter Popcorn Time torrents. Så snart du trykker Play, så begynder du også selv at seede på den pågældende film. Så man er faktisk selv med til at distribuere. Så man er faktisk med til at lave noget ulovligt. Det er dog ikke tyveri, uanset hvordan man vender og drejer det.
Gravatar

#60 Den fede 9 år siden

Først lige til Babyface: Jeg misforstod din intention (jeg troede du tog ham i forsvar) og for det undskylder jeg. Jeg siger tak for dit forslag til min skrivestil, men som jeg har sagt mange gange før: Jeg er, som jeg er. Og hvis folk rent faktisk gider debatten, og holder sig på et nogenlunde ikke-idiotisk niveau, så ved du forhåbentlig også, jeg altid vælger debatten og at jeg vil debatten. Med de ting folk har kaldt mig igennem tiderne, både hvor jeg selv har bedt om det men bestemt også umotiveret, så har jeg ikke nogen skrubler ved at skrive uden filter frem for at selvcensurere. Sorry, ved godt jeg er et stædigt røvhul, men det er svaret.

Og så til sagen. Der er godt nok mange meninger om dette emne, og jeg kan se, det har taget til i styrke, siden jeg var her sidst. Det er, for debattens skyld, alt andet end lige godt. Flere har givet mig på puklen også, fordi jeg er imod man ser sine film ulovligt, og det er helt fint, men uanset hvor mange hjemmestrikkede undskyldninger folk kan finde på, så er I stadig tyveknægte i min optik.

Er I så tyve på lige linje med at stjæle i en butik? Ikke juridisk, og det har jeg heller aldrig påstået (jeg vil dog godt æde min hat på af juraen revideres i de kommende år). Men grundlæggende og etisk mener jeg ikke, at man som filmelsker skal støtte ting, der tager penge fra den skabende kunstner og ikke mindst det hav af ansatte der er rundt ham, når en film laves. I kan snakke nok så meget om fildelingernes "goder" - tilbage står at hvis den udviking fortsætter med samme styrke, og det gør den at dømme ud fra tråden her, så forringes økonomien for det arbejdende folk (aka dem der laver de ting, vi kan lide).

Man kan ganske enkelt ikke stille "alle film gratis" op imod "for få film til prisen", når den ene af de to muligheder er baseret på at bryde loven. Det er ikke alene unfair, det er ikke-meningsgivende at stille dem op mod hinanden. Hvis mentaliteten hersker, hvor "det er okay at se mine film ulovligt, fordi alle andre gør det", så er vi ude på et skråplan. Ikke kun i forhold til filmforbrug men også samfundsetisk.

Og nu vil jeg bruge kræfterne på noget andet.

Skriv ny kommentar: