Den har sin oprindelse fra Argentina, og som vi skrev forleden her på Filmz, har Popcorn Time nu overhalet giganten Netflix i lande som Holland og Sverige.
Se også: Streamingtjeneste åbner op for den danske filmskat
Den ulovlige streamingtjeneste, der bringer film og tv-serier gratis ud til brugere fra hele verden, er hurtigt ved at udvikle sig til filmselskabernes fjende nummer et. Og nu gør de danske filmfolk sig klar til at tage kampen op med den ulovlige filmudbyder.
”Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi,” siger den danske producent Ronnie Fridthjof ([url=/film/blaa-maend]”Blå mænd”, ”Alle for én” samt den prisbelønnede dokumentarfilm ”Armadillo”) til BT. Han fortsætter:
”Politikerne og politiet må simpelthen hjælpe os med at stoppe de mange ulovlige downloads, der nu er blevet endnu mere ekstremt med Popcorn Time, hvor brugerne kan streame alt fra samme sted.”
Ronnie Fridthjof mener, at de røde tal på bundlinjen i den danske filmbranche skyldes de internationale pirater, der tilbyder alt for ingenting til brugerne. Og han er ked af, at hverken politikerne eller politiet gør noget ved problemet.
”Popcorn Time tager download skridtet videre, de forstår at lave det enkelt, så alle kan bruge det. Men det er ulovligt, og underminerer hele filmbranchen. Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem. Men hverken politiet eller politikerne gør noget ved det. Det er som om de lever i en anden tid,” siger Ronnie Fridthjof.
I Tyskland har man allerede været efter brugere af Popcorn Time og uddelt bøder i 10.000 kroners-størrelsesordenen. Men det kommer ikke til at ske herhjemme. De danske politikere har nægtet en såkaldt “brevmodel”, hvori man advare brugerne, og politiet vil heller ikke gøre noget.
Zentropa-jurist, Anders Kjærhauge udtaler til BT, at man selv må stå for kontakten og bøderne, hvis man vil afskrække brugerne fra at bruge den ulovlige streamingtjeneste i fremtiden.
”Jeg forestiller mig bøder til de enkelte brugere i en størrelse, der svarer til en stor parkeringsbøde. Et sted mellem 1500-2000 kroner. Et beløb, der er til at overskue, men samtidig også er så irriterende, at folk begynder at tænke sig om,” siger Anders Kjærhauge.
Zentropa oplevede, i 2014, at deres film blev hentet 12 millioner gange på ulovlige tjenester.
#1 cain 9 år siden
Når han nu så gerne vil drage Bilka ind i diskussionen kunne man også vende den om og sige, at Bilka ikke får millioner i stats støtte for at holde hånden under deres forretning hvis ikke folk vil købe deres varer. Utroligt som det altid er alle andres skyld. Pirat kopiering, lovlig streaming, ulovlig streaming etc etc. Har ikke en eneste gang set filmfolk der kigger ind ad om det måske bare er noget lort de går og laver.
#2 Menneskedyr 9 år siden
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
#3 Menneskedyr 9 år siden
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
#4 Geekalot 9 år siden
#5 cain 9 år siden
Ja hvis bare der var en lignende branche der havde været igennem det samme som de kunne kigge på det ville da væ,,,,,,,, nå min spotify er installeret, vil chille lidt musik.
Sjov fact, af de 10 største box office hits gennem tiderne er de 8 fra 2009 og frem. Branchen tuder dog som aldrig før.
#6 cfe 9 år siden
Det er lige præcis hvad piratkopiering ikke er, har man stadig den holdning har man misset hele debatten de sidste mange år og mangler forståelse for området. Tyveri forudsætter at nogen mister noget fordi tyven stjæler det, hvis jeg sidder derhjemme og laver mine egne kopier af Bilkas produkter, mister Bilka ikke noget.
#7 hellerup 9 år siden
Vil du prøve at uddybe det? Jeg tror jeg er med dig, men ikke desto mindre?
#8 Kisbye 9 år siden
Men hvordan ser det ud rent juridisk? Jeg mener at have hørt, at det svært at bevise hvem der nøjagtigt har piratkopieret, i husstande med flere beboere eller steder hvor flere deler det samme trådløse netværk.
Var det ikke grunden til man højere grad begyndte på at gå efter bagmændene bag tjenesterne?
Kan godt forstå det problematiske, men tror ikke man kommer det til livs, andet end at gøre det lige så nemt at se film lovligt, som ulovligt. Netflix og lignende tjenester er et rigtigt godt skridt i den retning, men når folk absolut vil se de nyeste film så hurtigt som muligt, så bliver man måske nok nød til at se på hvordan nye film skal distribueres på i fremtiden.
Spørgsmålet er vel om man kan opretholde standarden og så samtidig tilbyde det til en pris folk er villig til at betale, hvis man distribuere det via lovlige Streaming tjenester.
Ligeledes er det spørgsmål om hvad det gøre ved biograf-branchen.
#1
Det er nu nærmere min opfattelse at dansk film har været inde i en guldbølge i de senere år. Man kan blandt andet se det på den hæder de har vundet i udlandet og dansk film stadig er populært blandt de danske biografgængere..
Syntes dog at det er problematisk at det er nogle få selskaber, der sidder på det meste af markedet.
#9 Geekalot 9 år siden
#10 moulder666 9 år siden
Hvad han siger er:
Hvis jeg laver en hjemmelavet kopi af Bilkas hårtørrer, har Bilka ikke mistet noget.
Hvis jeg kopierer en af Zentropas film har Zentropa ikke mistet noget. De har ikke SOLGT noget, korrekt, men den præmisse (som størstedelen af filmbranchen stadig kører med) at "1 piratkopi=1 tabt salg" holder HELLER ikke - for hvor mange pirater ville have købt filmen, hvis ikke de kunne piratkopiere den?
Min holdning:
Bør piratkopiering være strafbart? Hell yeah.
Er Zentropas selvtægtsmetoder vejen frem? Nej, for satan - det er jo rene dummebøder og skræmmetaktikker.
Få dog Popcorn Time lukket i stedet for latterlige tiltag og udmeldinger som dette!