Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 93

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  60%
 • Reindeer Games (2000)
  23%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  4%
 • Sleuth (2007)
  4%
 • Masquerade (1988)
  2%
 • Nightkill (1980)
  1%

Fits, The

Originaltitel: Fits, The
Instruktion: Anna Rose Holmer
Medvirkende: Royalty Hightower
Produktionsår: 2015
Længde: 72 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk
Genre:
Drama
Links: IMDb
Censur: 7 år
I biografen: 27/04-2017
Bio-distributør: Another World Entertainment

Dato: 26. April 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Body Horror Baby

Det sker for alle. Ingen kan undslippe. Og det er rædsomt, imens det står på. Jeg tænker på coming of age-rejsen fra barn til ung voksen. I "The Fits" rammer det som et sygeligt anfald. I epileptiske kramper spasser ofret ud hjælpeløst på gulvet i en slags minimal body horror, der er sød, ung og aldrig uhyggelig.


Foto: Another World Entertainment


"The Fits" åbner ellers som en slags indie-ung "Million Dollar Baby" med næsten-teenageren Toni i bokseringen. Hun træner sammen med storebror. Slagene hagler af sted i den drenge-dominerede gym. Alt opleves fra Tonis perspektiv. Hun er ikke en af boksedrengene, hun er jo pige. Men heller ikke en af dansepigerne, hun er for drenget.

Den pointe leveres stilsikkert fra Tonis blik. Hun må kigge langt efter en af drengene, der uden for gym-døren flirter med en af de ældre danse-chicks, som har booty og løsthængende hår. Toni har stramme fletninger og på alle måder paraderne oppe. Hun er ikke en del af fællesskabet – hun betragter det hele på afstand. Den mærkelige ungdomssyge, der smitter, når du bliver teen. Heller ikke da hun konverterer til danseholdet, er hun med. Må lytte i smug inde fra toiletbåsen. De ældre, hormonramte dansepiger rammes af the fits én efter én, sladrer de om. Det vil Toni selv undgå.


Foto: Another World Entertainment


Det er dog aldrig splattende body horror som hos den yngre David Cronenberg, der forvandlede menneske til klam flue. "The Fits" er ikke klam, men fin. Og lille. Som Toni. Nærmest som en forvokset kortfilm, der forsøger at blive voksen. Den lille krop forvandles inde fra, men den lovende debutant, Anna Rose Holmer, får den aldrig gjort fuldvoksen. Hun er også under udvikling – på vej til noget stort en dag.

Imens stikker Toni selv huller i ørerne med en nål. Hun ved ikke selv hvorfor. Storebror forstår det heller ikke. Truer med ballade. Hvorfor kan hun ikke bare fortsætte med at være lille lillesøster, der er med til boksning? Hvorfor nu dans og ørestikker? Så ender hun jo også bare med at blive ramt af the fits. Som alle andre, der forsøger at finde rytmen som teens – til dans og i livet.


Foto: Another World Entertainment


Vurdering: Fits, The

Længe tror de, at det er vandet, der smitter. Der må jo være en logisk forklaring? Men desværre for Toni og alle andre så ophører logik i den periode til fordel for sygelige anfald. Puberteten hedder det vist. Det hormon-angreb er sjovt sat ind i den mest minimale body horror, jeg har set. Og den er ikke til at undslippe.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.