“500 stenkastende autonome voldspsykopater fra helvede” vil ikke gå over i historien for sin tekniske side. Alligevel skal den nu nok blive husket – om ikke andet for at høre til de få, der har fået adgang til Ungdomshusets gemakker. Desværre mangler filmen den nødvendige kant, dels fordi situationen har ændret sig dramatisk, efter filmen blev lavet, og dels fordi den i øvrigt ensidige vinkling ikke for alvor kommer tæt på konflikten. Men et hæderligt portræt er det da.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-DocDoom 16 år siden

Jeg giver Ungdomshusets tilhængere 0 af 6 stjerner...

(NU får vi en laaaaaaaaang OT-tråd :-D )
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#2 filmz-kikuchiyo 16 år siden

Anmelder du er en fucking fascist, mand!

Ej pjat.. Jeg stemmer borgerligt.. :-)
Gravatar

#3 davenport 16 år siden

"Og hvorfor skulle den også det? Det er trods alt blomsten af den danske ungdom, samfundet skal bygge videre på..."


Det er ment ironisk, ik??
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#4 myshkin 16 år siden

#3 jeg stoppede også lige en ekstra gang...

Jeg bor på Christianshavn og da Christiania demonstrerede imod nedrivningen af det hus som lå ved søen (kan sgu ikke lige huske hvad det hed) da dukkede de tosser fra ungdomshuset op. Jeg har ikke noget imod dem som sådan. Fint nok, at de skal have et ungdomshus, men de skal fandme også respektere andre mennesker. Tosserne fra ungdomshuset, små 12-16 årige drenge og tøser, forkælede møgunger, begyndte at kaste med sten (ikke-voldlige demonstrationer min bare r..), og så rendte de gudhjælpemig ind i vores baggård og hentede affaldskontainerne, så de kunne smide dem ud på torvegade og sætte ild til dem. De havde rendt med 3-6 affaldskontainere til 5000,- stykket inden vi nåede at låse af. Bastards.
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#5 icetea 16 år siden

Har absolut ingen form for respekt for det skide hus og deres tilhængere.. sry for OT ;D
Gravatar

#6 filmz-frenger 16 år siden

#4

Haha, en affaldscontainer koster kraftedme ikke 5000 kr :D

Men... hvis du nu havde åbnet øjnene og lukket røven kunne du formentlig have set at 12-16-årige ikke ligefrem er den gruppe der hovedsageligt er repræsenteret ved sådanne demonstrationer. Langt de fleste er fra 18-22. Get your facts straight.

Jeg respekterer fuldt ud at folk har en anden holdning en mig, (hvis nogen skulle være i tvivl er jeg for et ungdomshus, for bevarelsen af christiania og i øvrigt socialist til roden) men der er desværre en tendes til at folk lige pludselig bliver satans kloge på politik lige så snart det handler om de autonome.
Det er ikke en så simpel sag at man bare kan sige "fuck dem, lad dem klare sig selv".

Det er ingen hemmelighed at størstedelen af den danske befolkning er i politisk opposition til brugerne af ungdomshuset - tilgengæld har vi også et Dansk Folkeparti med 20 mandater i folketinget. Det viser rigeligt om den danske befolkning mentalforsnævring, efter min smag.

Bygningen hed i øvrigt cigarkassen.
Gravatar

#7 icetea 16 år siden

#6 Så en affaldscontainer koster ikke 5000? Nej rigtig nok, nogle koster 10.000 kr.

http://www.bygnettet.dk/vis_salg.asp?id=49536

Men man må formode at disse containere i linket ikke lige sådan er til at hente og smide ud på gaden, derfor har det nok været nogle halvt så store eller lign. de har stjålet. Og hov, så er en pris på 5000 vidst ikke meget galt.

Måske skulle du selv "get your facts straight" :)
Gravatar

#8 MTK 16 år siden

For nu lige at dreje diskussionen væk fra prisen på affaldscontainere et øjeblik, så mener jeg ligesom anmelderen at dokumentaren forspilder en del chancer for at virke mere aktuel og vedkommende, hvilket er synd.

Jeg er hverken for stenkastende demonstranter, eller for den sags skyld kristne fanatikere, men som musiker, og "ung", synes jeg det er ærgerligt at se endnu et kulturelt fristed falde til den overvejende borgerlige normalisering i det danske samfund for tiden. At rydningen så var et kæmpe mediestunt fra politiet og forsvarets side gør det ikke meget bedre. Jeg var selv inde som soldat da det skete, og det blev da nævnt op til flere gange under store bifald, at hvis man nu valgte at blive politimand eller jægersoldat fik man lov til at hoppe ned på hustage fra en helikopter, og søndersmadre nogle autonome hippier.

Men disse problemstillinger bliver der ikke gjort det store ved i "500 stenkastende..", tværtimod fokuserer den nærmest manisk på at hive alle de gode ting ved Ungdomshuset frem i lyset. Og det fremstår noget tamt.
Gravatar

#9 filmz-Kadann 16 år siden

I lyset af at vi har haft talrige diskussioner om Ungdomshuset herinde, så er det måske en idé at nøjes med at diskutere anmeldelsen og filmen.

Bar' en tanke. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 mr gaijin 16 år siden

#8 Utroligt at man laver en dokumentarfilm og springer uden om den mest interessante problemstilling.

Din fortælling fra militæret lyder forresten ganske interessant. Jeg ville faktisk hellere se en dokumentarfilm om omgangstonen og forskellige motivationsfaktorer i militæret og politiet.


#9 Det er umuigt at diskutere det ene uden det andet. Dokumentarfilmen behandler netop det emne, så det ville da være absurd at undlade at diskutere emnet. Men ja, det ville være bedst, hvis vi alle kunne tage udgangspunkt i filmen. Men baseret på anmeldelsen og ovenstående kommentar, vil jeg nok ikke se den.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: