“Amélie” er fransk film når det er allerbedst. En pudsig og sød komedie, men uden at være falden-på-halen-sjov er det lykkedes Jean-Pierre Jeunet, på en sjov og underholdende måde, at fortælle historíen om en ung pige der har svært ved at finde sig selv.

Jeunet, der også var manden bag Alien 4, har med “Amélie” leveret et mesterværk. Filmen fænger, allerede fra starten, med den skæve introduktion af hendes familie, og fortællingen om hendes fødsel. Hele vejen igennem overraskes man med et persongalleri ud over det sædvanlige.

Samtidig præsenteres vi for en film, i en helt anden boldgade end meget af det vi ellers ser for tiden. Her er ingen higen efter visuelle effekter der flytter opmærksomheden væk fra personerne. Derimod en 116 minutter lang drømmesekvens, der på intet tidspunkt virker langtrukken.

Her er virkelig en oplevelse man ikke bør gå glip af. Også selvom man måske ikke ellers brænder for franske film…

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Bruce 17 år siden

#8 Ja der er vi nok uenige så :) Scotts arbejde med farver og mørke i hhv. vinter Frankrig og Jerusalem står superklart. Og det skal huskes Scott tilsætter filmgryn med vilje i diverse scener, bl.a. kampscenen i skoven. LOTR går efter det helt bløde look, hvor ingen filmgryn kan ses. Det trækker ikke fra hos mig mht. KoH.

Lyden er også reference hos mig og kun et DTS 6.1 ES lydspor kunne jeg formode var bedre, selvom jeg vil være svært at høre det.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#12 pulse83 17 år siden

#11 Scotts film er altid visuelt fremragende, og taget i betragtning af at KoH er så ny som den er, syntes jeg ikke at billedet springer nok i øjnene. Det som jeg hovedsageligt savner er den der skarphed, som får billedet til at springe ud af lærredet. Farver, kontrast og sortniveau står perfekt. Jeg syntes bare ikke det springer i øjnene. Men let's agree to disagree, så. :)

Men nu skal vi jo også tage i betragtning at du ser R1 versionen (korrekt?) og jeg ser R2'eren. Om det er der forskellen ligger, skal jeg ikke kunne sige (DVDBeaver...enlighten us!).
Excuse me, Flo!
Gravatar

#13 filmz-Bruce 17 år siden

#12 Ja det er en mulighed. Det er denne jeg har.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#14 filmz-Mizz-freak 17 år siden

den film gør mig altid glad ,,, typisk franskpræget , sød historie , og godt skuespil fra Audrey's side som altid ,,,, fortjener fuldt ud 6/6 ,,,,
Gravatar

#15 Notional 17 år siden

Absolut en fantastisk film. Den er virkelig fuld af liv på en uskyldig, men sjov måde.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#16 Truntemus 15 år siden

Den har fået 2 af mig.. jeg synes filmen var ret kedelig

Skriv ny kommentar: