“Amélie” er fransk film når det er allerbedst. En pudsig og sød komedie, men uden at være falden-på-halen-sjov er det lykkedes Jean-Pierre Jeunet, på en sjov og underholdende måde, at fortælle historíen om en ung pige der har svært ved at finde sig selv.

Jeunet, der også var manden bag Alien 4, har med “Amélie” leveret et mesterværk. Filmen fænger, allerede fra starten, med den skæve introduktion af hendes familie, og fortællingen om hendes fødsel. Hele vejen igennem overraskes man med et persongalleri ud over det sædvanlige.

Samtidig præsenteres vi for en film, i en helt anden boldgade end meget af det vi ellers ser for tiden. Her er ingen higen efter visuelle effekter der flytter opmærksomheden væk fra personerne. Derimod en 116 minutter lang drømmesekvens, der på intet tidspunkt virker langtrukken.

Her er virkelig en oplevelse man ikke bør gå glip af. Også selvom man måske ikke ellers brænder for franske film…

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Onique 21 år siden

Jeg kan ikke helt forstå hvordan at Video, og især Audio'en kun kan få 4. Billedet var ihvertfald i top hjemme hos mig, og mht. lyden, skulle man næsten tro vi havde set to forskellige film, da der var virkeligt knald på surrounden, ihvertfald hjemme hos mig. Og med tre lydspor er der da ikke noget at klage over? Syntes du burde tage dine ratings op til revision. :)

Iøvrigt ellers en superfed film...
If you prick us, do we not bleed? If you poison us, do we not die?

#2 21 år siden

Jeg har kun set bio versionen (et par gange) og jeg mener faktisk at det er en super lydside. Der er virkelig kælet for alle de små detaljer. Helt fortjent var den, efter min mening, også nomineret til en Oscar for bedste lyd.
Gravatar

#3 filmz-*film_elsker* 20 år siden

Er fuldkommen enig i ratingen af selve filmen, den skal opleves!

5½ / 6
Gravatar

#4 Tylerdurden 20 år siden

Denne film er en af mine absolute yndlingsfilm. JEG ELSKER DEN simpelthen!!!! ****** fede fra min side. :-)
You stay classy, San Diego. I'm Ron Burgundy?
Gravatar

#5 filmz-Phelodivia 17 år siden

Jeg synes filmen er MEGET kedelig...
Gravatar

#6 filmz-Narniabæver 17 år siden

Jeg giver Amelie 6/6
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#7 filmz-Bruce 17 år siden

Film: 5/6
Billede: 5/6
Lyd: 5/6 og næsten 6/6

Masser af brug af hele lydbilledet, surround bruges hele tiden og bedst af alt, næsten ubemærket. Top notch, men kan ikke klare sig helt mod de nyere film som, KoH DC, LOTR EE.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 pulse83 17 år siden

Det virker som om at anmelder ikke har haft det mest optimale test-udstyr, for både billede og i specielt lyden er fremragende. Der er masser af kreativ brug af både surround og subwoofer.

Film: 5½/6
Billede: 5/6
Lyd: 5½/6

#7 Jeg er lidt uenig ang. KoH DC, da jeg syntes at netop dette lydspor er en smule skuffende. Og sammenlignet med LOTR EE blegner det fuldstændigt. Det er ganske enkelt for frontbaseret, af en så ny og storladen film at være. Ligeledes blev jeg en smule skuffet over billedet på udgivelsen. Det når heller ikke LOTR højder, som det burde.
Excuse me, Flo!
Gravatar

#9 filmz-Kadann 17 år siden

Anmeldelsen er jo også små 4 år gammel.. såå.. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 pulse83 17 år siden

Dermed bør den faktisk have scoret endnu højere. For selv med 4 år på bagen er dette en ganske god udgivelse.
Excuse me, Flo!

Skriv ny kommentar: