“The Fog” er en habil 80’er-gyser, som er mere gribende end mange nutidige skrækfilm såsom den ineffektive genindspilning. Ligesom flere af instruktør John Carpenters tidlige værker er den rig på godt skuespil, interessante karakterer og veltimede chok. Den er dog sjældent virkelig uhyggelig, og efter en lovende optakt og en solid midterdel ved filmen ikke, hvordan den skal slutte. På mange leder og kanter er udgivelsens transfer ikke mærkbart bedre end det, der fulgte med den seneste dvd-udgivelse, og skivens lydspor er heller ikke noget særligt. Den middelmådige AV-præsentation og manglen på ekstramateriale gør i sidste ende udgivelsen umulig at anbefale til andre end filmens mest sejlivede tilhængere – især eftersom en fornem 2-disc dvd-udgivelse er på markedet.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Angel Eyes 16 år siden

Ikke enig - synes klart at Carpenters "The Fog" (i modsætning til den horrible genindspilning - i forstået som dårlig; ikke uhyggelig) er en suveræn lille spændings-perle, næsten på højde med "Halloween" og "The Thing" - og faktisk mere engagerende end den lidt for distancerende "Sidste nat på station 13"...
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#2 filmz-Kadann 16 år siden

Nå, det lyder som om at det bedst kan betale sig at holde fast i DVD-udgaven lidt endnu.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Michael Andersen 16 år siden

"Som dirigent af både filmens skuespillere, teknikere og musikorkester formår Carpenter..."

Det er en detajle, men Carpenter dirigerer ikke et musikorkester, da "The Fog" er et elektronisk score ;) men bortset fra det, så er det fedt at du tit kommenterer filmenes score i dine mange anmeldelser. Det er der ikke så mange anmeldere som gør på en ordentlig måde. Keep it up Johan.

Og så til noget helt andet. Er der andre end mig, der synes at Adrienne Barbeau er en hot mamma i de her 80'er-film? ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#4 The Insider 16 år siden

#3, helt enig! Barbeau ser absolut ikke skidt ud :-) Og tak for rettelsen, jeg burde nok have præciseret sætningen :-) Og derudover tak for rosen. Jeg kan selv godt lide at læse anmeldelser, hvor musikken (og gerne også lyden) indrages, når nu det er en så uundværlig og betydelig del af filmoplevelsen.

Har Carpenter egentlig nogensinde haft nogen musikalsk uddannelse, ved du det Michael? Det har jeg ofte spekuleret over, men har på fornemmelsen, at det måske er selvlært? Under alle omstændigheder må man jo sige, at han har komponeret en del stemningsfuld musik.
War. War never changes.
Gravatar

#5 Michael Andersen 16 år siden

#4 Ja han er selvlært, for han har ingen musikalsk uddannelse, men hans far var universitetsprofessor på et musikalsk fakultet, så Jr. har vist haft musikken i blodet ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#6 The Insider 16 år siden

Cool. Var meget fedt lige at få på plads :-)
War. War never changes.
Gravatar

#7 filmz-Angel Eyes 16 år siden

#4: Carpenter har spillet musik lige siden barnsben, og dannede bl.a. et band i high scool med sin senere filmkollaboratør, Tommy Lee Wallace (der bl.a. var med til at klippe "The Fog").
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#8 filmz-smedt-meister 16 år siden

Den skal jg sgu have købt mig på et tidspunkt
Søren og Lasse har dårlig filmsmag.

Skriv ny kommentar: