“Max Manus” markedsføres som en storfilm, og det er den vel også, hvis der hermed menes storslåede scenerier. Filmen har efter europæisk standard et ganske stort budget på 50 millioner kr., og de er givet godt ud – effekterne lader ikke Hollywood meget tilbage. Særligt de mange sabotageaktioner er skildret fantastisk flot. I det hele taget er filmen ganske godt skruet sammen med et konstant stigende spændingsniveau, hvor den ene spektakulære aktion efterfølges af den næste. Kun de scener, hvor Manus enten er i England eller Stockholm, giver et tiltrængt pusterum undervejs.

“Max Manus” er en frihedskæmperfilm af de helt klassiske, som man lavede dem i Danmark i efterkrigstiden. Her er frihedskæmperne renhjertede patrioter, der kæmper for deres elskede fædreland mod de grusomme tyskere. Det er gammeldags, naivt og nationalromantisk, men samtidig er det fantastisk flot udført og ganske spændende, så man er godt underholdt filmen igennem.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Outbound Sith 14 år siden

Jeg er rørende enig i den sidste halvdel af anmeldelsen, hvorimod den kyniske, lettere nedladende tone, som der lægges ud med, forekommer mig lidt ærgerlig og noget ufortjent.

Max Manus bliver ikke kun portrætteret som en teflon-belagt helt. Der er absolut også scener, hvor han er ude i tovene enten pga. selvhad eller moralske skrupler. Det er ganske vist ikke filmens centrale omdrejningspunkt, som det var i "Flammen og Citronen", men det er der, og det er sammen med mange af de klassiske træk, som genkendes fra film som "Ørneborgen" eller "Kelly's Helte", med til at gøre "Max Manus" til en af de mest helstøbte krigsfilm, jeg nogensinde har set.

I laughed, I cried, and the girl next to me almost puked.
Så ved man, at det har været en god film! :)

5,5/6
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#2 elwood 14 år siden

Billede 1
Det satme den største vibrator jeg har set...

Billede 2
Deerrr ingen bånd der binde.... eh hmm ja altså det vil sige....

Billede 3
Okay husk, hvor vi er parkeret, til venstrer for det brændende skib
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#3 Notional 14 år siden

Jeg var meget positiv efter at have set filmen. Kan man lide flammen og citronen, bør man ikke snyde sig selv for denne film. Den er måske en smule mere "hollywood" end f&c, men det gør den ikke dårligere.

Det undrer mig dog ualmindeligt meget, at filmen har taget over 1 år at komme fra Norge til Danmark. Man kunne have sendt en bistandsklient på gåben fra DK til NO og tilbage igen med en kopi af filmen på kortere tid end dette. Fuldkommen uacceptabelt, når filmen nu kan fåes på Blu ray i Norge. Hvad tænkte de dog på?
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#4 Ericmase 14 år siden

Så den i går i Metropol København til forpremiere og en fra frilandsmuseet forklarede lige lidr af hvordan krigen foregik mellem Manus og de andre og den var rigtig flot! Den var ihvertfald meget bedre end "Flammen & Citronen". "Max Manus" er helt klart en film jeg skal eje på Blu-ray! Det er et af de lidt bedre krigsfilm til dato. 5/6 stjerner. :)
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#5 filmz-Bruce 14 år siden

Superunderholdende film, som lykkes til fuldkommenhed i genren for de gamle traditioner og konventioner for krigsfilm. Godt gået Norge!

5/6
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#6 nygaardpetersen 14 år siden

Finder det meget besyndeligt at filmen kører i biografen, eftersom jeg netop har set den på TV1000. Men ganske god film enig med anmelderen

Skriv ny kommentar: