“From Russia With Love” er en perfekt Bond-film og af mange retfærdigt betragtet som seriens bedste. Sean Connery kører på alle cylindere, skurkene er den ikoniske helts perfekte modstykker, Bond-pigen er stærk og bedårende, og actionsekvenserne er forrygende. Og så sætter filmen også ting i gang, som opnår resonans igennem en stor del af serien. Filmen kommer aldrig nogensinde til at lyde lige så godt eller se så godt ud på dvd igen – filmrestaureringsselskabet Lowry har udført mirakler. Ekstramaterialet er også vedkommende, velproduceret og fyldigt. Betragt denne dvd som et uundgåeligt køb – uanset om du normalt er til Bond eller ej.

James Bond vender tilbage i ”Goldfinger”.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 NightHawk 17 år siden

Igen er jeg helt enig i anmeldelsen og karakteren 6/6.

Dog syntes jeg så ikke, at det er den bedste Bond film samlet set. Til gengæld er så Connery's bedste ud over "Goldfinger".

Der er virkelig blevet kræset for en detaljeret og finurlig historie i "From Russia With Love", hvilket sjældent er tilfældet når det omhandler Bond universet. Den er lagret med dobbelspil og rænkespil i stor stil, hvor S.P.E.C.T.R.E. for alvor folder sig ud med diverse håndlangere. Den lumske skakverdensmester Kronsteen, den lesbiske russiske ex-major Rosa Klebb og muskelbuntet Red Grant, er nogle af de bedste personlighedder der har optrådt som Bonds modstandere.

Plottet er jo genialt lavet på en måde, så både Bonds ambivalente forhold til den smukke russer Tanya Romanova, Blofelds simple hævnplan for mordet på Dr. No, og selve hovedhistorien Bonds jagt på en dekodermaskine, flot går op i en højere enhed, der kulminerer i den klassiske togkupe's duel imellem Grant og Bond.

"From Russia With Love" er ikke så storladen som "Goldfinger", men til gengæld langt mere realistisk og tro over for dens klassiske spion rolle.

Connery spiller ikke blot Bond her, nu ER han Bond. Udstråling og selvsikkerheden er i top og det klær i den grad figuren.

Et andet stort plus ved "From Russia With Love" er, at man har valgt at la' titelnummeret være instrumentalt og lagt Matt Munroes flødebolle version af samme tilsidst. Klogt valg, for det instrumentale nummer er langt mere effektivt og energisk at høre på og sætter en herlig frisk tone for filmens videre forløb.

Som den kun 2'en Bond film gir jeg : 6/6.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#2 filmz-Kadann 17 år siden

Helt klart min favorit-Bond. Visse af scenerne har, efter min mening, lidt Hitchcock over sig i retning af "North by Northwest", hvilket kun er et plus i min bog. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 dræber kaninen 17 år siden

Sjovt nok en af de dårligste Bond-film efter min mening. Det er tydeligt at man har haft problemer med at få historien til at hænge sammen. Minder mig plot-mæssigt om den første Mission:Impossible film.
Gravatar

#4 filmz-Bruce 17 år siden

God underholdende Bond film!

7/10
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#5 17 år siden

#3: "Sjovt nok en af de dårligste Bond-film ... minder mig plot-mæssigt om den første Mission:Impossible film" - der ellers er den bedste MI-film!
Gravatar

#6 filmz-General Grievous 14 år siden

Det er da uddmærket Bond film med hæderlig action, solidt skuespil og en mere realistisk historie
Gravatar

#7 MOVIE1000 14 år siden

en af de bedste bond film som jeg synes at Casino Royale minder en del om altså en moderne udgave af From russia with love den holder hele vejen igennem hvor efter Goldfinger skaber efter min mening en af de første rigtige håndlangere som de har for det meste valgt at putte ind i hver bond film efter den hvilket er lidt en skam men det gør bare Bond til den person som vi kender idag.
5/6
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#8 filmz-Is 13 år siden

Fik genset "From Russia With Love" for ikke så lang tid siden, og jeg er slet ikke i tvivl. Det er Sean Connerys bedste, og endda en af de bedste Bond-film overhovedet.

Der er bare en ting der irriterer mig grænseløst.
Under helikopter-scenen er Bond iklædt i et gråt jakkesæt. Næste scene( Båd-scenen) har han lige pludselig fået nyt tøj på. Nu har han en ny sort hat på, og en helt ny frakke. Hvor fanden har han fået det fra? Jeg har genset scenen flere gange, uden at blive klogere på det. Er jeg gået glip af noget, eller er det bare en filmisk bommert?

Gravatar

#9 MOVIE1000 13 år siden

#8 enig i at det er en af de bedste og Sean`s bedste James Bond film, men fik han ikke tøjet fra båden?? eller måske noget han havde inden under jeg så den igår, men lod ikke mærke til det.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#10 filmz-Is 13 år siden

#10

Så lige scenen igennem igen. Han tager frakken fra manden i bilen, men har ingen anelse om hvor han får hatten fra.

Skriv ny kommentar: