Det er alt sammen frygtelig ærgerligt, for selve grundideen er ganske fremragende, men det virker, som om frygten for at støde nogen har været lige lovlig stor, og man må derfor nøjes med et lidt vagt lune, der aldrig bliver mere end sporadisk muntert, samt en fortælling, der bliver tiltagende retningsløs. Først da vores lidende pave vender tilbage i den sidste del af beretningen, kommer filmen igen på rette spor, og hans afslutningstale er oprigtigt rørende. Den antyder, hvad “Habemus Papam” måske kunne have blevet til, hvilket blot gør overværelsen endnu mere frustrerende. De højere magter er bare ikke med denne film.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Kisbye 11 år siden

Humoren virkede rigtigt nok fladpandet. Jeg kunne ikke rigtig finde ud af om den ville tages seriøst eller ej. hade også regnet med en pave møder psykolog film, men Moretti for hurtigt nedgjort psykologien og hvorefter filmen føles pænt ligegyldig.

6/10

I har forresten skrevet et forkert produktionsår. Filmen var med i Cannes allerede i 2011 hvor den deltog i hovedkonkurrencen.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#2 Takfornu 11 år siden

Ja, en film med meget på hjertet og gode ideer, som desværre aldrig rigtig kommer til at fungere optimalt - enig i 3/6.

Håber at La délicatesse som jeg skal ind og se i morgen er bedre.
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !

Skriv ny kommentar: