Hvad indebærer lykken, når den skal findes i samspillet mellem to mennesker? Et vellykket ægteskab beror snarere på accept og en vis grad af selvfornægtelse end kærlighed, hvis man skal tro instruktørens udlægning. Det er en skrøbelig balance, hvor trygheden og stabiliteten kun opnås på bekostning af undertrykkelsen af mere vrede og skuffede følelser. Om man sidder tilbage med en fornemmelse af katarsis eller begyndende depression over tilstanden af nutidens ægteskab, som filmen rundes af, overlades helt til tilskueren selv. Filmens sidste indstilling kan tolkes på forskellig vis, afhængigt af om man er romantisk eller pragmatisk anlagt. Sikkert er det dog, at Staho nok engang har formået at skabe en film, der ikke lader sig ignorere og fremtvinger en reaktion fra sit publikum.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Angel Eyes 16 år siden

Amen to that, Mark! Et rystende velskrevet, velspillet og velinstrueret lille kammerspil, der syder og bobler i al sin lavmælthed. Fik mig til at tænke på "Hvem er bange for Virginia Wolf?", som jeg så i teatret igår...
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#2 filmz-Tyde 16 år siden

Jeg er helt enig med ligheden i forhold til "Hvem er bange..." Nikolai. Jeg var selv inde i sidste uge og se stykket, og kombinationen af de to oplevelser har ikke ligefrem styrket min tro på ægteskabet som en positiv opfindelse.
Gravatar

#3 filmz-Angel Eyes 16 år siden

He he, nej nogen lovprisning af ægteskabet er de to oplevelser ikke just. Så mangler man bare at skylle det hele ned med Ozons "5x2" ;)
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#4 Truntemus 16 år siden

3 stjerner her, den var sød men holdt ikke 100%
Gravatar

#5 filmz-Bruce 16 år siden

Den skal sgu ses. En film som i den grad hylder tilstanden og fordelene ved mit eremitagtige singleliv, skal nydes med en god Montepulciano vin eller en irish coffee med eucalyptus honning. Og helt klart oplagt at nyde Virginia Wolf som et dobbeltprogram.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: