James Horner leverer et godt og herligt ukarakteristisk stilfærdigt og afdæmpet score, og brødrene Coens prisbelønnede faste fotograf Roger Deakins formår at gøre nærmest ethvert billede til en udsøgt og stimulerende visuel fornøjelse – hvorfor filmen ikke blev Oscar-nomineret for bedste fotografering er noget af en gåde. Det er heller ikke kun Jennifer Connely og Ben Kingsley som fortjener ros for deres præstationer, for både Ron Eldard og især iranske Shohreh Aghdashloo (som spiller Behranis venligtsindede og retfærdige kone) spiller fantastisk. Kun den unge teenager Jonathan Ahdout leverer en præstation, som virker en anelse forceret og mekanisk i rollen som Behranis søn Esmail.

På trods af, at “House of Sand and Fog” ikke helt når at komme omkring de emner, som den fra starten har sat sig for at tage op til overvejelse, er det altså stadig en særdeles gribende og ultimativt hjerteskærende film (alene den sidste halve time er en sand følelsesmæssig rutschebanetur). Takket været en stærkt imponerende billed- og lydside og adskillige fornemme skuespillerpræstationer bliver “House of Sand and Fog” en oplevelse, man bestemt ikke glemmer med det samme.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 jessup 18 år siden

Et fremragende melodrama - de amerikanske flygtninge i USA svar på Thelma and Louise - sjældent har jeg set så stereotyp og negativ fremstilling af amerikanere i amerikansk film. Det hjælper når man skal have en lille tudetur på flygtningenes vegne som er stolte og forpinte.

4,5-6
This is just until June

Skriv ny kommentar: