“Knowing” er en ekstremt ujævn film, som keder i perioder, henrykker i andre og runder af med en årets mest besynderlige slutninger. Hvis filmen havde holdt sig inden for thrillergenrens rammer fra start til slut og havde droppet sine kontroversielle moralprædikener, havde den formentlig været markant bedre. Fans af instruktør Alex Proyas eller hovedrolleindehaver Nicolas Cage bør overveje at give den en chance, men alle andre bør opstøve en af de mange overlegne film, som d’herrer har begået tidligere hver for sig. Manglen på ekstramateriale gør ikke ligefrem skiven en fuldbyrdet investering værdig, men AV-præsentationen er næsten perfekt.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-jonasgr 14 år siden

Jeg tænkte slet ikke på det religiøse budskab i filmen overhovedet. Den er ganske fin omend nogle af effekterne godt nok er sjusket. Blandt andet at Nicholas Cage kan gå gennem ild. Det er måske en lille ting, men jeg bliver irriteret over sjusk. Ellers ser jeg ikke filmen som andet end en gang underholdning med når man accepterer den lidt vanvittige præmis. Scenerne med drengen og faren er ikke altid så troværdige, de virker lidt stive i det. Men det er nu heller ikke det vigtigste. Det er om han når frem i tide til de varslinger han får og hvad det hele ender ud i og om han når at redde verden eller ej.

Så det er hvad jeg vælger at se den som uanset om instruktøren så har valgt at proppe religiøse budskaber ind i den eller ej. Men jeg er nok heller ikke målgruppen for hans film så :)
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#12 filmz-Bruce 14 år siden

#11 Du har helt ret i, at der små sjuskefejl. Overordnet set synes jeg flystyrtet og toguheldet er virkelig effektfulde og bevidst konstrueret på en måde, så man ikke så let får øje på svaghederne i CGI. At det så netop er Cage, som går gennem ild, som er afslørende er sjusk, fordi det ikke var nødvendigt. Heller ikke at råbe "HEY" til en mand med ild i :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#13 filmz-jonasgr 14 år siden

#12 Ja toguheldet og flystyrtet er rigtig godt lavet. Og det med ilden gør heller ikke så meget for helheden, men det kan ikke lade være med at irritere mig at man laver sådanne fejl. Ja da Cage blot råbte "HEY" blev jeg godt nok også lidt lamslået. Men jeg kunne alligevel ikke tage mig selv i at sige: "så hjælp sgu da manden" :)
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#14 HonoDelLoce 14 år siden

Jeg er helt vild med den film her (er blevet endda rigtig glad for den efter jeg genså den i sidste uge)... Og det er til trods for at jeg vælger at læse den som at....
Det ikke er engle og ej heller guds værk..

Jeg ser det mere som et symbol på, at vi, mennesket, altid vil prøve at forklare de ting, vi ikke forstår.. Og at de her væsener, som forsøger at redde menneskeheden, har gjort det før.. Det har de daværende mennesker tolket som noget guddommeligt.. Og det har så igennem tiden udviklet sig til tro på et højere væsen med sine udsendte "engle" som mange vælger at tro på i dag.. :)


Men hey - det er bare sådan jeg tolker den :) Og det synes jeg personligt er super duper fedt ! :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#15 filmz-Bruce 14 år siden

#14 Cool :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#16 BN 14 år siden

bruce (12) skrev:
Heller ikke at råbe "HEY" til en mand med ild i :)


Er Springsteen's 'I'm On Fire' ikke en del af soundtracket?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#17 filmz-Bruce 14 år siden

#16 Nej, jeg mener det var Europe og "It's the fire downtown" :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#18 BN 14 år siden

#17: Det kunne også have været Elvis og 'His Latest Flame'. :-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#19 natterjack 14 år siden

#14
Så er de jo også "engle".
Gravatar

#20 HonoDelLoce 14 år siden

natterjack (19) skrev:
#14
Så er de jo også "engle".


Nej, de er rumvæsener............... Ikke på samme måde som i Aliens, men stadig rumvæsener..

Jeg kan godt se hvad du mener. At hvis det er de rumvæsener, som folk har baseret deres tro på engle på, så er de jo faktisk englene. Men det er de bare ikke alligevel. For billedet af engle er jo blevet ændret gevaldigt, og bygget på "spekulationer".. Så de er grundlaget for troen på engle - men ikke engle :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!

Skriv ny kommentar: