Instruktøren Rodrigo Plá er et uskrevet blad på spillefilmsfronten, men han styrer både handling og personer med sikker hånd således, at selv mindre karakterer får øjeblikke af både stille triumf og afslørende fatalitet. Her er ingen rendyrkede helte og de fleste har enten deres pris eller bristepunkt, hvor de tvinges til at tie. Adskillige af Mexicos nye filmstjerner spiller med i mindre roller, bl.a. Maribel Verdú fra “Pans labyrint” og “…Og din mor”, men det er særligt unge Daniel Tovar i rollen som rigmandsknægten Alejandro, der efterlader et stærkt indtryk, som han balancerer mellem sin egen sans for retfærdighed og resten af zonens moralske skred ud i selvtægten inklusiv hans egen far.

Særligt de voksne karakterer tvinges indimellem til at give afkald på noget af deres troværdighed som rationelle personer på bekostning af filmens kontante morale. En morale, der skæres brutalt ud i pap hen imod slutningen. Men dette er da også en af de få større klagepunkter i en ellers fin film, der formår at belyse sit tema på både underholdende og tankevækkende vis.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Zabriskie 16 år siden

Den ser flot ud...
Le temps détruit tout
Gravatar

#2 mr gaijin 16 år siden

Jeg er meget enig i anmeldelsen. Der er nogle basale problemer, netop det med troværdighed i forhold til nogle karakterer. Filmen kommer ikke i dybden med La Zona-folkets tankegang og rationale. Der er meget uudnyttet potentiale. Men som debut er det en stor bedrift. Glæder mig til at se mere fra instruktørens hånd.

6/10
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#3 filmkorn.dk 15 år siden

Fremragende film, der sjovt nok deler mange temaer med The Mist. Yderst relevant samfundskritik, som passer som fod og hose til det danske samfund. Filmen Pia Kjærsgaard og alle der ikke mener, at det skaber voldsomme problemer med stort skel mellem rige og fattige, samt generalisering af bestemte befokningsgrupper, er et stort problem. Instruktøren har ufatteligt godt fat om alle filmens temaer. Synd den ikke har fået en bedre distribution i Danmark.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.

Skriv ny kommentar: