“Lady Snowblood: Blizzard from the Netherworld”, som har mere end tredive år på bagen, er bloddryppende alvor og ironisk humor. Filmen gør således hævnmotivet i skikkelse af Meiko Kajis kvindelige dræbermaskine til en kulinarisk oplevelse, men rummer imidlertid også mere lyriske passager og andre budskaber end det åbenlyse. Et svingende tempo og mere ligegyldige sekvenser giver sammen med tidens tand ridser i lakken, men alligevel skal filmens vigtighed ikke forklejnes. Og under alle omstændigheder er indtrykket af Tarantinos lignende meritter for denne anmelder sidenhen blegnet en smule.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 mr gaijin 15 år siden

Superfedt at se den få en europæisk udgivelse. Det er en stor, stor b-filmsklassiker. Og det var det skam også, før Tarantino skamciterede den i Kill Bill-filmene.

Kaji Meiko er en af de smukkeste hævngerrige bitches i b-filmens historie med skønne stirrende øjne, der brænder igennem lærredet. Tilsæt så en kæmpe mængde blod, der sprøjter kraftige end storkespringvandet, og du har en omgang skidegod underholdning.

Husk at få fat i Female Convict Scorpion efter denne, hvor Kaji Meiko overgår sig selv i kunstnerisk exploitation-film, hvor en stærk æstetisk side går op i en højere enhed med underholdning og lir.

Begge får en kæmpe anbefaling herfra.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#2 dolphinfriendly 15 år siden

Dejligt at se "Lady Snowblood" ude - virkeligt underholdende japansk exploitation. Så kan Tarantino fans måske også endeligt få øjnene op for hvor store rip-offs mange af hans film er.

Gravatar

#3 Coldesser 15 år siden

2#
Tarantinos Kill Bill serie lånte en del fra denne film, men jeg vill ikke kalde den en rip-off. QT, I modsætning til da han lavede Reservoir Dogs, har officielt sagt at Lady Snowblood er hans inspiration.
Gravatar

#4 filmz-Le Samouraï 15 år siden

#1 - Jeg hopper med på anbefalingen af Female Convict (/Prisoner) Scorpion. Så lige den første film i serien her i weekenden. Damn, Meiko er hot som straffefange :-)
Sidst set: The Black Pit of Dr. M 4/5 | SW: Ep. III 2/5 | Elephant 5/5 | Black Sunday (1960) 4/5
Gravatar

#5 filmz-saku 15 år siden

ja hun var en 10/10.

Skriv ny kommentar: