“Libanon” er som sådan en fin politisk korrekt lille film, der får meget ud af lidt. Men det er simpelthen også for lidt. Filmens begrænsede rum gør, at vi aldrig for alvor bliver bragt ind i krigens grusomhed, og det historisk signifikante ved netop denne krig bliver heller aldrig udfoldet. Filmen vandt hovedprisen Guldløven ved filmfestivalen i Venedig, og den får da også effektivt vist, at mennesker hverken er løver eller lavet af stål, når de konfronteres med krigens absurde gru. Men derfra og så til at kalde “Libanon” en rigtig god film, der er der et stykke, og det kan ingen gylden løve lave om på.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Skeloboy 13 år siden

Skal lige se, om jeg har forstået det rigtigt: Er hele filmen kun vist gennem sigtet og gennem lågen?
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 13 år siden

#1 Vi er også inde i selve kampvognen, men ellers ja :)
Gravatar

#3 filmz-Bruce 13 år siden

Jeg har lige set traileren og synes godt nok allerede der, at nogle af de klip gennem sigtekornet er lige vel konstruerede med empati in mente. Hvis man lige tilfører Celine Dion og Titanic temaet, så er der fuld skrue på tårekanalerne.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#4 Skeloboy 13 år siden

Det lyder som et ganske fedt koncept, men det skulle måske have været brugt i en kortfilm eller bare nøjes med at være af og til...tror nu filmen skal ses alligevel, men mest fordi det lyder interessant.

Skriv ny kommentar: