Hvad, der til gengæld fungerer, er selve designet i filmen, godt hjulpet på vej af det trøstesløse kloster, som den er optaget i og som udgør en atomsfærisk kulisse. Filmen præsterer også nogle duperende billeder og udforsker Gizellas ansigt som et landskab med en næsten Dreyersk intensitet. Stubø spiller hende med en overbevisning og passion, der kan matche billederne, men uden nogen form for følelsesmæssig indgang til figuren forbliver hun en fjern og ikke synderlig vedkommende skikkelse. I stedet efterlades vi med en film, der ganske vist har nogle interessante elementer, men som alligevel forbliver en omgang ustruktureret rod. At instruktøren János Szász kan noget med billeder og skuespillere er tydeligt, men lad os håbe, at han næste gang har et bedre manuskript. At bruge sine evner på mere af den her slags, ville nærmest være lidt tosset.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 BN 15 år siden

Efter at have læst hvad den film handler om, har jeg kun ét at sige: Sikke en gang hjernedød ævl!
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#2 NightHawk 15 år siden

Så klip fra filmen i DR2's "Premiere" og det første jeg tænkte efterfølgende var : Holy crap for en omgang overprætentiøs omgang af en kunstfærdig rodebutik.

Hvad berettiger den film her til at blive vist i de danske biografer ? Nu har jeg efterhånden i løbet af året set en pæn stak film som burde ha' fået chancen i biografen, men som i stedet er endt som annonyme DVD udgivelser.

Men dette lommefilosofiske, navlepillende selvfede halløj med lummer softcore porno og latterlige selvhøjtidelige voiceovers, ja det skal vi da selvfølgelig ha' op på det store lærred.

Jeg stemmer for at udskifte de såkaldte genier, der sidder og udvælger hvilke film, der skal i biografen herhjemme og...det kan kun gå for langsomt.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."

Skriv ny kommentar: