Guillermo del Toro gør brug af en meget farverig og opfindsom filmisk palet til at skabe sin helt egen verden, rig på grumhed, men også fantasi og poetisk skønhed. Det er i det hele taget den helstøbte fornemmelse, man sidder tilbage med efter filmen, der gør, at “Pans labyrint” varmt kan anbefales. Eventyrets faste struktur flettes ind med virkelighedens uforudsigelighed, og det er den organiske sammenblanding af de to verdener, der gør filmens handling fantastisk. At del Toro er en mand med en livlig fantasi hersker der ingen tvivl om; at han så også er en faunbenådet filmisk fortæller, kan vi kun prise os heldige for.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 akerman 17 år siden

Feee' og stemningsfyldt film.. ville gerne ha set mere af labyrinten dog :)

5/6

Nogen der til sidst fik tanken, at det hele bare havde været hendes drøm?

Gravatar

#2 Corgan 17 år siden


#1:

Det kommer an på hvad du mener med "det hele". Jeg tror helt sikkert at Faunen og de andre eventyrlige væsner og hændelser er opdigtet i pigens sind. Pigen læser så mange eventyr at hun selv flygter ind i et, for at komme væk fra den barske virkelighed. Hun når endda at skabe sig en lykkelig slutning på sit eventyr lige før sin tragiske død.
Krigen og begivenhederne med generalen og moderen foregår dog i virkeligheden.


En fantastisk film!
Gravatar

#3 Hal60 17 år siden

Rigtig fin anmeldelse må man sige, og er også ganske enig. ;)
Var selv utrolig overrasket, og den overgik endda mine - ret så store - forventninger, som jo er noget der ellers sjældent sker. Kan varmt anbefales!

- 6/6 herfra.

#1
Ja, det er jo igen det der er fedt ved filmen... man kan selv lidt vælge hvad man skal tro. Jeg er dog ret overbevist om, at det er hendes fantasi; altså eventyrverdenen.
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six, I did.
Gravatar

#4 Notional 17 år siden

Absolut en fed film 6/6 herfra.

Absolut ingen tvivl om at det er virkeligt. 1-2 ting beviser, at det var sandt. 1. Da hun brugte kridtet til at lave en dør og flygte til sin lillebror. 2. Da labyrinten åbnede sig, så hun kunne komme ind i midten. Havde den ikke gjort det, måtte hun løbe tilbage og derved blive fanget af ham.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#5 duuk74 17 år siden

Fin og flot fortalt fin, der dog ikke "ramte" mig nok til at jeg vil give den 10/10. Men 8/10 skal den da have.


Det er oplagt at man skal tro det hele er i hendes fantasi, men hvordan skal man så forklare at hun placerer den Mandrake rod, som rent faktisk hjælper?
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#6 jessup 17 år siden

Lidt skuffet over filmen men absolut en dejlig film - 7/10 - jeg skal ikke forsværge at jeg opgradere den på en senere tidspunkt efter gensyn.
This is just until June
Gravatar

#7 filmz-BrotherJack 17 år siden

Helt enig i anmeldelsen! Forstår godt hvis folk er skuffet over manglen på eventyr, for det er ikke en eventyrfilm, og jeg bedømmer den ikke godt pga. fed scenografi, æstetik etc.
Den er god fordi den kombinerer ting, og fortæller forfærdeligt virkelige ting, på en hård måde, og at formen passer PERFEKT til indhold. Så hvis I forventer "The Never Ending Story", "Labyrinten" eller "Harry Potter" er det ikke her man finder den. Det er bestemt en moden film.

Jeg må indrømme at jeg ikke finder filmen så kryptisk med hvorvidt det er hendes fantasi eller ej. Jeg synes endda der er en stor pointe i at hun blot opdigter sit univers.
Fascismen ville jo fordumme folk og brænde bøger. Hun læser bøger og har derfor mulighed for at opdigte noget meget smukkere, meget mere poetisk - alt andet end fascismen, der er igang med at ødelægge alt romantisk i verden.
Roden under sengen får nødvendigvis ikke moderen til at få det bedre, men pigens sindstilstand ønsker at det er sådan - og filmen er jo virkelig subjektivt fortalt på alle måder, så selvfølgelig oplever vi verden gennem hende.
Filmen hopper dog ud af hendes sind i en relevant scene; hun taler med faunen for sidste gang midt i labyrinten, da vi klipper over til psyko-fascist-stedfaderens POV. ser vi hende stå alene og tale til ingenting - faunen er der ikke. Jeg tror egentlig heller ikke det vigtigt om det er fantasi eller ej - pointen er at fascisten ikke ser poesien, som hun. Slutningen fortæller vel også om den grumme virkeligheds mangel på happy endings?


FANTASTISK FILM!
Gravatar

#8 filmz-grev_michal 17 år siden

Tilslutter mig flertallet, en absolut filmperle der er blandt de bedste film i 2006.

Det der gør filmen så kraftfuld og ekstraordinær er at det er en eventyrfilm - men alligevel ikke.

Som Jack skrev ovenover så er filmen ikke en pg 13 - Harry Potter (heldigvis). Det er en film der har en seriøs fortælling om nogle ret grove forholde og er enig i de analyser folk har skrevet i spoilerne. - At den er gribende cinematografisk er bestemt ikke et minus oveni.

5/6 - En film der skal ses, hvis man ikke har haft fornøjelsen endnu.
Gravatar

#9 dolphinfriendly 17 år siden

En helt igennem fantastisk og imponerende flot film - 6/6 er bestemt en passende karakter.

Gravatar

#10 hurin 17 år siden

Jeg synes der er for billigt at sætte onde fascister op mod gode republikanere. Republianerne lod ikke fascisterne noget tilgode i grusomhed, og man glemmer at kommunisterne var den stærkeste gruppe blandt republikanerne, og de forfulgte deres modstandere mere grusomt end fascisterne.
Frankos styre var en ren børnehave at regne mod den skæbne der var blevet Spanien til del havde komunisterne taget magten.

Kan iøvrigt anbefale "Hyldest til Catalonien" af George Orvell
Zardoz has spoken

Skriv ny kommentar: