I modsætning til sine efterfølgere er “Rambo: First Blood” en helt igennem plausibel og vedkommende thriller. Den formår både at underholde og sige noget betydningsfuldt om Amerikas behandling af dets veteraner og et af dets histories blodigste kapitler. Javist, der er masser af slagsmål, skuddueller og eksplosioner, men det går aldrig over gevind, og Sylvester Stallones præstation er fremragende. Ærgerligt, at filmen ikke formår at vedligeholde intensiteten hele vejen igennem. Fans vil sætte pris på HD-DVD’ens fornemme AV-præsentation, men der medfølger intet brugbart ekstramateriale. Det er især mærkeligt, eftersom en 6-disc boks blev udgivet for nylig med alle filmene og masser af ekstramateriale. God film, skuffende udgivelse.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-smedt-meister 16 år siden

Synes da en fremragende action film og det er en alletideres præstation fra Sylvester Stallone, som man nok sjællendet... Alt i alt er det kult film 5/6
Søren og Lasse har dårlig filmsmag.
Gravatar

#2 filmz-Kadann 16 år siden

Jeg er glad for at læse, at billedet holder hele vejen igennem filmen, da jeg havde min egen i afspilleren forleden, for lige at se hvad jeg har i vente.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 vapor 16 år siden

Langt bedere end de andre Rambo film.
Den er blandt de bedste film Sly har været med i.
Gravatar

#4 Silver666 16 år siden

En action klassiker
Gravatar

#5 filmz-isaac 16 år siden

En af mine absolut yndlignsfilm. Og en fremragende præstation af Sly. Så godt som han nu evner at spille. Den har sådan en fed og unik stemning.
Jeg glæder mig til snart at købe et ordentligt HD setup, så jeg bla kan se First Blood i al dens HD glory.
Desværre var 2´eren og 3´eren et makværk uden lige, men det skal bestemt ikke afholde nybegyndere i Rambo-filmene til at se First Blood. Forvent ikke en "dyb" skuespilspræstation, men en let og tilgængelig action film, med historiens vægt lagt på en fortælling om en desillusioneret vietnamveteran.
Gravatar

#6 filmz-DocDoom 16 år siden

I.M.O.:

First Blood - 5/6
Rambo: First Blood Part II - 3/6
Rambo III - 2/6

Bemærk i øvrigt den aldeles uovertrufne titel-forvirring i serien, som jeg tit har moret mig over, og som man nu forsøger at rette en smule op på ved at ændre titlen på denne udgivelse.
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#7 BN 16 år siden

Anmeldelsen af The Insider:

Slutresultatet er en intelligent thriller, som egentlig ikke fortjener at blive sammenlignet med sine underlegne fortsættelser.


Lige mine ord.

De eneste punkter jeg bestemt ikke kan tilslutte mig i anmeldelsen, er den med, at Richard Crenna's karakter stikker ud på en negativ facon, samt det dalende tempo efter første tredjedel af filmen og den forhastede afslutning.

For det første er Richard Crenna's karakter en kynisk militærperson, der kender sin tidligere elitesoldats evner og styrke. Han spiller rollen afdæmpet og med passende rolig autoritet, ligesom han leverer nogle af filmens bedste replikker i form af et par sarkastiske/humoristiske guldkorn.

For det andet virker filmen på ingen måde som opdelt i tre dele, men dens hurtigt fremadskridende handling, hvor jagten på Rambo hele tiden intensiveres, kombineret med dens korte spilletid, skaber en ud-i-ét-spændingsforløb uden pause. Da jagten i skovene ender, føles det helt naturligt, og ikke spor forhastet, når Rambos vrede foranlediger filmens klimaks. ... Dog gik solen måske lige lovligt hurtigt ned. ;-)

#5
Desværre var 2´eren og 3´eren et makværk uden lige


Ja, og unødvendige film.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#8 The Insider 16 år siden

#7, Han spiller rollen afdæmpet og med passende rolig autoritet

Den holdning kan jeg så desværre slet ikke tilslutte mig :-) Har du set filmen for nylig? Fordi jeg huskede ikke Crennas præstation (og det er snarere præstationen end karakteren, som stikker ud, ligesom det siges i anmeldelsen) som værende så mekanisk. Men da jeg genså den, blev jeg enormt irriteret. Hans mimik er så forceret og kluntet, at jeg i hvert fald har svært ved at betegne den som "afdæmpet". Hans hoved tilter mere frem og tilbage end en velolieret metronom, og hver eneste sætning påbegyndes med en gevaldig indtagelse af oxygen og slutter med et hævet øjenbryn, som selv Spock ville misunde. Så den to gange med forskellige personer, der - uden jeg havde nævnt det - ligeledes fremhævede Crennas præstation som malplaceret. Malplaceret synes jeg også mange af hans humoristiske kommentarer var - og hvorfor skulle han gang på gang gentage, hvor badass Rambo er? Han kom til at lyde som en brugtbilssælger. Kynisk virker han da slet ikke.

Men det er jo også en film (og en serie), der har bevirket forskelligartet respons. Nogle synes jo også (og sådan havde jeg det da også som 8-årig action-alkoholiker), at de to sequels er bedst, simpelthen fordi der er flere eksplosioner og højlydte slagsmål.
War. War never changes.
Gravatar

#9 filmz-Kadann 16 år siden

#8 -

Enig, Crennas virker noget mekanisk. Jeg sidder netop og genser filmen nu.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 filmz-DocDoom 16 år siden

#8: "hvorfor skulle han gang på gang gentage, hvor badass Rambo er? Han kom til at lyde som en brugtbilssælger"

Brugt men fuldt funktionel green baret sælges. Garanti gives ikke.
That's no moon. It's a space station.

Skriv ny kommentar: