“Sophie Scholl” er en vigtig film, der på fineste vis understreger grundene til en åben politisk debat og retten til at ytre sig. Derudover rører den også dybt, da man følger Scholls lidelser ved selvsyn.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 mar16 16 år siden

det nok bare mig, men den film er altså defenisationen på hvad en garvet anmelder ville kalde et mesterværk. min pointe er: den er røvsyg. så den engang i en biograf med skolen, og der er åbenbart en regel i folkeskolelærens håndbog der siger, at man altid skal skuffe eleverne så meget som muligt. vi havde kun fået at vide den handlede om en pige der sammen med sin bror, var medlem af nogle frihedskæmpere under 2.verdenskrig. det var dét! og det var en smart beslutning ikke at fortælle os mere, for når orderne "frihedskæmpere" og "2.verdenskrig" blir sagt i samme sætning, så skal der ikke mere til for at forestille sig en blanding mellem spillet "freedom fighters" og filmen "saving private ryan". en ægte popcorn-gnasker, var vores reaktion og så i en stor bio med den store menu på skødet. så vi glædede os alle en del til den dag.

NØJ! vi blev skuffet. jeg ved ik rigtig hvorfor jeg ik så det komme. det var nok da vi gik ned i et slumkvarter, drejede til højre, og fik øje på en gammel toetages bygning, med orderne "Øst for paradis" at modet sank. synet af 56 gymnasie-elever der blir helt stille i flere sekunder er sjældent. skuffelserne stoppede ik dér. der var ingen menuer og salen (I ENTAL) var mindre end vores klasseværelse. ejerne var klar over at deres sal ikke var noget at prale af, så de havde kaldt den sal A for at den skulle lyde sejere. da vi havde sat os, håbede vi i det mindste på den actionfilm vi havde glædet os til. 3 stive timer.
de blir taget til fange for at smide papir rundt på en skole, de blir forhørt, de blir henrettet
de lavede ikke andet end at snakke frem og tilbage PÅ TYSK MED ENGELSKE ULÆSELIGE UNDERTEKSTER. kender i den drøm hvor man skal ind og se en eller anden fed film, men blir totalt skuffet på den ene eller anden måde? den drøm blev realiseret for mig. hvad der var endnu dummere endnu, var at den film var kommet på dvd. så vi havde spildt en hel dag på det lort. tak for kaffe!
Gravatar

#2 filmz-Bruce 16 år siden

#2 Kan ikke være mere uenig :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 filmz-Kadann 16 år siden

#1 -

"..så den engang i en biograf med skolen.." - Engang? Filmen er kun to år gammel. :)

Men hvad er det da for noget vrøvl at et film skal være kedelig for at den skal kunne udråbes til et mesterværk. Jeg tror du skal læse lidt flere anmeldelser. ;)

Bortset fra det, synes jeg at det er en god og solid film, dog ikke et mesterværk. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#4 chandler75 16 år siden

Et lille mesterværk vil jeg godt kalde den. Den sad i kroppen et godt stykke tid efter, den var slut.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert

Skriv ny kommentar: