Der findes ikke mange bedre musicals end “The Sound of Music”. Filmen har sine brister, men man kan hverken sætte en finger på skuespillet, billedsiden eller den uforglemmelige musik, og selvom historien er enkel, er den også fuldstændig fortryllende. Udgivelsens transfer får filmen til at se splinterny ud, lydsporet er glimrende, og så er her adskillige timers superbt ekstramateriale. Denne Blu-ray er simpelthen et must, uanset om man så har set “The Sound of Music” før eller ej.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Bruce 13 år siden

Sound of Music anmeldelse og ingen kommentarer?!?! Blasfemi!!! WELL, allow me to retort then :)

Først og fremmest en stor tak til Insider, ikke kun for en glimrende anmeldelse, men også fordi det er meget interessant at høre en "udenforstående", komme med betragtninger. Udenforstående i den mening, at det er første gang, anmelderen stifter bekendtskab med filmen. Det er spændende at høre "en anden vinkel".

Jeg er personligt ekstremt "indspist" og formentlig udenfor rækkevidde. Jeg er opvokset med Sound of Music. LP'en med Rodgers & Hammersteins musik, var at finde i mit barndomshjem. Jeg oplevede filmen i en 70mm opsætning i 3 Falke i 70'erne og har genset den mange gange siden, formentlig et stykke over 10.

At filmen er banal og sukkersød kan ikke gendrives. Det er meget svært at opdrive en musical overhovedet fra 30'erne og op i 60'erne, som ikke havde en kærlighedshistorie som et hovedtema og tilsat musik fra Cole Porter, Gershwin, Irving Berling eller de store Rodgers og Hammerstein, så var det nærmest en pligt at akkompagnere med en tilsvarende visuel forførelse.

Sound of Music er måske det sidste kapitel i den æra, hvor kærlighed på monogam vis stadig var, ikke kun normen, men også drømmen. Et par år senere kom opbruddet, revolutionen, porno, polygami og eksperimenterne, selvom Jacques Demo så absolut musikalsk allerede brød konventionerne med Les Parapluies de Cherbourg fra 1964 og fulgte op med Les demoiselles de Rochefort i 1967.

Uundgåeligt vil musicals af den gamle støbning så sikkert fremstå som utilgængelige og forældede, hvis de ses under lup med en anden tidsalders trend og forventninger. Det er jeg dog særdeles glad for, at Insider ikke gør.

For undertegnede er dette den ypperste Musical Hollywood nogensinde har præsteret. Nej ingen steder får vi Fred Astaires eller Gene Kellys magiske danseevner at se. Selv Rodgers & Hammerstein kan ikke måle sig med Gershwin og Berlins ypperste værker. Og Christopher Plummer synger ikke selv. Men hvad vi får af gnistrende samspil mellem Julie Andrews og Plummer, uforglemmelig "syng med" soundtrack og dertil den visuelt mest overdådige kulisse til alle spektaklerne, giver en sluttelig tilfredsstillelse, som må siges at være komplet.

Hvilket får mig til at vende tilbage til blu-ray udgivelsen, som uden tvivl er refererence udgivelsen i min samling, når det kommer til at projicere op på storskærm. The New World er fantastisk, men nærmest blegner overfor det Technicolor univers, som denne restaurering åbner op overfor. Uhørt skarphed og kontrast og som Insider siger, tjek lige detaljegraden ud, når sortniveauet dominerer. Det er verdensklasse.

Det ypperste som Hollywood formår.

Film: 10/10
Video: 10/10
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#2 evermind 13 år siden

Skøn film, og det lyder ligeledes skønt med den tekniske side. :)

Den må jeg ha' fat i!
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#3 Sweetiebellefan 13 år siden

Ikke flere kommentarer!?

TISSEKONE!
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#4 Outbound Sith 13 år siden

Åh, hvor jeg dog elsker den film og ikke mindst denne udgivelse!

Der vil gå en rum tid, før jeg er kommet hele vejen rundt i ekstramaterialet, men et eller andet sted skulle der efter sigende gemme sig en snas video med de folk (Brooklyn Rundfunk Orkestrata), der har begået denne lille genistreg:

http://soundcloud.com/user5957344/do-re-mi-abc

Jeg er normalt meget puritansk, når det gælder musik, jeg holder af, men her måtte jeg overgive mig - i hvert fald de første 2 minutter...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#5 Sweetiebellefan 13 år siden

En fucking fed klassiker!
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#6 Wangsgaard 13 år siden

Fedt! for den er på vej med posten fra amazon :)
http://c.mymovies.dk/wangsgaard/group:owned
Gravatar

#7 Hr. Nielsen 13 år siden

Også en film jeg både husker omtalt og elsket op igennem hele min barndom. Så banalt, sukkersødt og hvad så, det er film som den her der rykker i min verden.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#8 elwood 13 år siden

Bil 1
Under optagelserne til filmen var der lidt lokation problemer, så de måtte dele en af dem, med nogle andre mennesker med en ganske særlig hobby. det ku godt forstyrre optagelserne en smule...

The Hills are alive with the sound of musi.....

Fore!!!!

Arggg!

Billede 2
And here comes an old one, back from where I live, called I have seven children burried in my backyard

Kids Yeaaahhh


Billede 3
Crew'ets prank med og smøre kontaktlim på skuespillernes næse, fik fatale konsekvenser

Billede 4
Ja det her er så dagligstuen

Billede 5
Han skulle købe sig en tyroler hat... lalalala laaa lalala lalaaa
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#9 BN 13 år siden

Jeg hader musicals. Og den her da er både sukkersød, overromantisk, gammeldags, naiv, banal og forudsigelig. Kort sagt: en god film, som jeg giver 7/10. Det er absolut en af de bedste i genren.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 elwood 13 år siden

Reefer Madness musical Movie

Just saying, hvis du skal se en anderledes musical, jeg har sågar fået folk der ikke bryder sig om Musicals til og indrømme at de faktisk godt ku li den.

Det er self. en hel anden stil.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

Skriv ny kommentar: