“The Spirit” er et makværk af dimensioner og et af de værste eksempler på en film, der er så stiliseret, at al substans er gået tabt. Filmen er flot og betagende i sit visuelle formsprog, men skræller man de æstetiske lag væk, sidder man tilbage med en usammenhængende, prætentiøs og ligegyldig historie, der skyder i alle retninger, men aldrig på noget tidspunkt rammer plet. Næste gang skulle Frank Miller måske gribe røret og få fat på Robert Rodriguez, inden han overvejer at filmatisere endnu en tegneserie. Det ville i hvert fald være bedst for ham selv og for alle os andre.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Graversen 15 år siden

Jeg vidste det. Allerede efter at have set en af de nyeste trailere til filmen blev jeg skuffet. Den ser seriøs plat ud. Det er dog også Frank Miller's første film, hvor han står alene med jobbet som instruktør. Jeg håber da også at han får hjælp fra Robert Rodriguez næste gang han forsøger sig med sådan et projekt.

Det skal dog siges at jeg har endnu ikke set filmen, men nu gider jeg ikke engang gå i biografen for at se den.


ps. Godt Nytår! ;)
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#2 filmz-gofferoffer 15 år siden

Så er min frygt blevet realiseret. Frank Miller er gået hen og blevet en håbløs genrefortæller, der lever og ånder for æstetik, men hvis værker nu kun gennemsyres af lidenskabsløs indhold i form af forglemmelige personer, der er blevet genbrugt siden hans Sin City-historier, og meningsløse handlingsforløb, der ikke tilbyder nogen form for nyskabelse fra hans side.

Det er utvivlsomt en trist udvikling, fordi Miller var tydeligvis en forgangsmand, idet han i selskab med andre tegneserierforfattere forandrede tegneserieindustrien fuldstændigt og var forud for sin tid i dette medium, som senere kom til at sætte sit præg på filmmediet. Men denne film såvel som de tegneserier, han for nyligt har forfattet, viser store tegn på, at hr. Miller er en one-trick pony.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#3 filmz-Kadann 15 år siden

Hah! Det ser ud til at være præcis så stor en afbrænder, som jeg regnede med.

http://www.rottentomatoes.com/m/the_spirit/
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#4 filmz-ThomasA 15 år siden

Øv, jeg havde regnet med noget stort. Jeg er kæmpe fan af Sin City, og jeg synes også 300 var rigtig flot, men det er da skuffende, at der ikke er nogle der efter sigende kan lide denne film
Gravatar

#5 Kviesgaard 15 år siden

Til Andreas Ebbesen Jensen, Tak for en ærlig og ligefrem anmeldelse af filmen. Nu ved jeg hvad for en film jeg ikke skal ofre biograf penge på.

Havde ligesom #1 på fornemmelsen (efter at have set traileren) at den her film ikke ville være noget at råbe hurra for, og at den ville have meget lidt at gøre med Will Eisner udgave, og alt for meget med Frank Miller.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#6 Bohemian 15 år siden

Havde det på fornemmelsen, sku ærgerligt egentligt talt.
Free in serenity.
Gravatar

#7 filmz-Kadann 15 år siden

#4 -

"The Spirit" skulle jo heller ikke være "Sin City" eller "300", det er jo blot Miller der fortolker tegneserien på den eneste måde han kender til, men det er jo ikke i tråd med tegneserien.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#8 Slettet Bruger [278597175] 15 år siden

Jeg morede mig lidt over Roger Eberts anmeldelse.
There is not a trace of human emotion in it. To call the characters cardboard is to insult a useful packing material.


Gravatar

#9 gi-jones 15 år siden

Jeg tog så, imod alle disse formaninger, ind og så den i dag og var ret positivt overrasket. Jeg synes sgu at den får en unødvendig hård medfart. Jeg fandt den ganske underholdende, og grinede meget af en lang række gode gags. Noget mesterværk er den ikke, og det er heller ikke fordi at dens indholdet imellem linjerne kommer til at holde mig vågen i nat, men den var ganske hæderlig popcorn.

Er der andre, der rent faktisk har set den? Hvad synes I?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#10 RFriis 15 år siden

Jeg er enig i, at den har fået en lovlig hård medfart. Det er på ingen måde noget helstøbt værk - og heller ikke nogen decideret god film - men den har bestemt sine momenter. Substans er der intet af, men visuelt er den fremragende, og så fandt jeg Samuel Jackson kostelig i filmens kulørte skurkerolle.

Skriv ny kommentar: