“Episode II” er måske en af de flotteste DVD-udgivelser nogensinde. Filmens flotte lyd- og billedside er i den absolutte top. Det skjuler dog ikke at filmen har en del fejl og mangler. Men en ting er sikkert: Hvis du kunne lide filmen i biografen, vil du helst sikkert også gøre det på DVD.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 filmz-jeppew 19 år siden

episode 2 er da helt klart bedre end etteren, ta jer sammen jer på filmz.dk
Gravatar

#32 filmz-vassago 19 år siden

Hvorfor er den bedre?
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#33 BN 19 år siden

Jeg er vildt uenig med Michael Andersen i hans bedømmelse af "Episode II". Magien er i den grad tilbage (og det var den også i "Episode I")!

Når Michael Andersen beskriver filmen som "overfyldt med tekniske ydelser og alt for lidt hjerte", så spørger man virkelig sig selv, om det er den samme film vi taler om? "Episode II" har masser af hjerte, både i måden den er fortalt på og i selve historien.

Michael Andersen skriver: "Filmen ligner i øvrigt mere et Playstation 2 spil end en film." ... Tjah, men det kan man jo med ligeså god ret sige om "Return of the Jedi" og det lange afsluttende slag omkring og inde i Dødsstjernen .. hvis man absolut skal tage de urimeligt kritiske briller på!

Michael Andersen taler om "(u)frivilligt grinagtige og til tider smagløse scener", men giver ingen eksempler på hvad han mener. Så det ...

Dialogen i "Episode II" er ligeså god som i enhver anden "Star Wars"-film. Dialogen passer til filmene. Der er gode jokes og kvikke bemærkninger fra både Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker, og dette er helt i den gamle trilogis ånd (tænk blot på Han-Solos mange kommentarer).

Det er ikke korrekt, at "de fleste af filmens karaktere er endimensionelle". Ikke kun Obi-Wan Kenobi, men også Anakin Skywalker og senator Amidala fremstår som levende personer, som da bestemt er interesseret i, for det er jo Lukes og Leias forældre!! Og samtalen mellem Luke og Leia om deres oprindelse i "Return of the Jedi", gør det utrolig spændende at se hvordan det spænder af m.h.t. romancen mellem Anakin og Amidala.

"Episode II" giver sammen med "I" den perfekte forhistorie til historien i Episoderne IV-VI. Se engang den gamle trilogi og prøv selv at lægge mærke til alle de udtalelser, der vedrører fortiden. Så vil du kunne se, at alt passer sammen. ("Episode III" vil naturligvis levere de sidste brikker af puslespillet.)

Det "politiske" i "Episode II" som Michael Andersen beklager sig over, viser jo bare hvordan senator Palpatine langsom men sikkert får skrabet magt og indflydelse til sig ved at køre et snedigt og uigennemskueligt dobbeltspil, der foreløbigt med "Episode I" og "II" har sikret sig: (1) den altoverskyggende ledende position i republikken (det enevældige kejserdømme venter lige om hjørnet!), (2) Anakin Skywalkers beundring + (3) en kæmpe hær af KLONEDE soldater (hvilket forklarer hvorfor deres antal ikke er mindsket fra "A New Hope" til "Empire Strikes Back").

Jeg elsker de gamle Star Wars-film, men de er ikke bedre end de nye. Jeg synes, de nye er fuldt ud på højde med de gamle, i enkelte henseender endda lidt bedre (men også kun i ENKELTE henseender). Historien i de nye er bredere, mere episke. Universet virker større ... og dog: med sine rettelser til de gamle film har Lucas formået at skabe en passende visuel harmoni mellem de gamle og de nye film.

Manden er i det hele taget et geni. Den eneste filmskaber der nogensinde har lavet noget der er ligeså godt, er Peter Jackson (med Ringenes Herre).
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#34 maniac 19 år siden

Det er en individuel vurdering fra anmelderens side og det må man da have respekt for.

Personligt mener jeg ikke de nye er på højde med de gamle film, noget jeg dog håber III'eren vil kunne råde bod på...

De gamle kan jeg se om og om igen, og de bliver aldrig fortærskede selvom det er 20. gang man ser dem... De nye til gengæld imponenerer første gang man ser dem med deres visuelle overflødighedshorn... Men når man er kommet sig over det gemmer der sig en fortælling med for lidt indlevelse til at jeg i al fald kan holde ud til at se det for mange gange i træk.

Men igen, det er bare en mening om det, men det gør det ikke nødvendigvis korrekt...
Gravatar

#35 BN 18 år siden

#34:

Det er en individuel vurdering fra anmelderens side og det må man da have respekt for.


Jeg mener da ikke, at det er respektløst at erklære sig uenig. ALLE anmeldelser her på filmz.dk har været udsat for kritik, fordi nogen har syntes at anmelderen var unfair. ... Det har ikke noget med mangel på respekt at gøre - det er bare UENIGHED, og uenighed er noget af det der giver grundlag for at have diskussions-fora, ikke sandt?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#36 El vez 18 år siden

Blot en teknisk detalje,

en kæmpe hær af KLONEDE soldater (hvilket forklarer hvorfor deres antal ikke er mindsket fra "A New Hope" til "Empire Strikes Back")


Clone troopers ældes meget hurtigere end andre mennesker. Storm troopers (Ep IV-V-VI) er primært rekrutter.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#37 BN 18 år siden

Lucas har så vidt jeg ved selv forklaret, at klonerne i Episode II er identiske med de famøse "storm troopers" i Ep. IV-VI men at der er både rekrutter og kloner i hæren i de senere episoder.

Min pointe var bare, at siden Dødsstjernen, der var hovedbase for soldaterne, blev sprængt i stumper og stykker i Episode IV, vil det faktum, at soldaterne massefremstilles som kloner på planeten Kamino, forklare at der stadig er masser af dem i Episode V og VI.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#38 filmz-Kadann 18 år siden

#37 -

Hvis det skulle være tilfældet, skulle Temuera Morrison så ikke have været indeover alle stemmerne i de nye udgaver af Episode IV-VI? Mig bekendt, har han kun lagt stemme til Boba Fett.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#39 BN 18 år siden

"alle stemmerne"?

Hvor mange procent af stormtropperne hører du sige noget i Episode IV, V og VI? Og desuden skal det jo forestille at hjelmen de har på, forvrænger deres stemme, så den lyder "radiosender"agtig.

Desuden skrev jeg: "der er både rekrutter og kloner i hæren i de senere episoder."
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#40 filmz-Kadann 18 år siden

#39 -

Ja, det ved jeg du gjorde, men den radio-ting er der jo også på klontropperne, ihvertfald i Episode III, så selvom en vis procentdel skulle være kloner, så ville det da være logisk tankegang at Temuera Morrison skulle have lagt stemmer til ihvertfald et par enkelte af dem, bare for at understrege det, specielt eftersom at Lucas netop har brugt energi på de andre ændringer mht. stemmerne.

Og der er altså hørbar forskel på engelsk med amerikansk dialekt og engelsk med new zealandsk dialekt.. så selvom den forvrænger, vil man stadig kunne skelne mellem de to.. og Lucas kan man jo normalt ikke beskylde for at gå på kompromis med detaljerne.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: