For at en sådan ensemble-komedie skal fungere, kræves der først og fremmest et velspillende hold, og i den henseende lever “Stor opstandelse” fuldstændig op til forhåbningerne. Den engelske rollebesætning byder på et væld af glimrende roller og fine øjeblikke, hvor ikke mindst Matthew MacFadyen som Daniel og Andy Nyman som Howard er gode. Ikke desto mindre er det alligevel en amerikaner, der stjæler rampelyset i form af Alan Tuduk, som man måske vil huske som Wash i “Serenity”. Hvis den rolle antydede et større potentiale, så er han rent ud sagt blændende her som den nervøse advokat, der ufrivilligt indtager et hallucinerende stof og udvikler sig til en begravelsesgæst fra helvede.

Som en sort farce er “Stor opstandelse” et glimrende alternativ til de utallige romantiske komedier, der bliver spyttet ud. Filmen giver sandt at sige ikke de store overraskelser, og enkelte scener bliver nok også trukket for langt ud. Denne her slags humor har det bedst, når den bliver antydet snarere end udpenslet. Ikke desto mindre er den et fornøjeligt bekendtskab og et frisk pust til genren. Nok handler den om en begravelse, men der er masere af liv i dette lig.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmkorn.dk 16 år siden

Herlig film, der fik mig ti at grine højt, hvilket efterhånden sjældent sker med alle de ringe spoofs og andet crap der lukkes ud fra Hollywood. Herligt underspillet engelsk skuespillerhold.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.

Skriv ny kommentar: