Den danske fantasy-film “De fortabte sjæles ø” fra 2007 står nu til at blive smidt gennem Hollywoods produktive genindspilningsmaskineri. Universal Pictures skal stå for den amerikanske version, der skal instrueres af danske Nikolaj Arcel, som også stod bag kameraet på originalfilmen.

Jennifer O’Kieffe skal stå for manuskriptet til genindspilningen, der på engelsk bærer titlen “Island of Lost Souls”.

Filmen handler om teenagepigen Lulu, som er flyttet til en lille by med sin familie. Af kedsomhed begynder hun at dyrke det overnaturlige, men pludselig får hun besøg fra det hinsides, da en godsindet sjæl besætter hendes lillebror. Ingen tror hende, udover rigmandssønnen Oliver og opfinderen Richard, der sammen tager kampen op mod de mørke kræfter fra de fortabte sjæles ø.

Marc Abraham og Eric Newman skal producere gennem deres selskab Strike Entertainment, mens danske Zentropa Entertainment, som har rettighederne til den orignale film, vil fungere som executive producer.



Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Riqon 15 år siden

Tillykke, Arcel.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 natterjack 15 år siden

Filmen var, efter min mening, interessant pga. det imponerende CGI, set med danske øjne. Historien og skuespillet haltede på utrolig mange punkter, så kan ikke rigtig se pointen i at lave et amerikansk remake.
Gravatar

#3 lasse78 15 år siden

#2 "Historien og skuespillet haltede på utrolig mange punkter".

Og det er lige her at instruktørens egenskaber skinner igennem. Syntes at de burde få en instruktør fra "over there" til at klare ærterne.
http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#4 blahblah 15 år siden

Historien er da manuskriptforfatteren (som så i dette tilfælde godt nok er samme person som instruktøren).

Men jeg synes det er fedt Arcel får den her mulighed, og det er garanteret et klogt træk fra hans side at han ender med at instruere lige netop den film.

Dels er det en børnefilm, dels er det hans eget manus, og dels har han allerede instrueret den en gang.
Gravatar

#5 filmkorn.dk 15 år siden

Fint nok. Filmen er flot af en dansk produktion at være, men personinstruktionen stinker og plottet er dybt uoriginalt, så hvorfor Hollywood vil have fingre i det fatter jeg ikke. Er det virkelig så dyrt for dem selv at komme på en ide? Filmen er jo et rip off af diverse Hollywoodfilm fra de sidste 30 år. Homage mig i røven - det kaldes rip off, når der ikke er bare én original ide i manuskriptet.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#6 filmz-yoshimura 15 år siden

Det kunne være, han skulle have taget en snak med Ole Bornedal, inden han takkede ja til den opgave ...
the buses that charged past so overflowing with passengers that from the outside they looked like they were making a rush delivery of spare limbs to some far-off war
Gravatar

#7 Wrangque 15 år siden

Nu er vi jo nok ikke ligefrem målgruppen. Min lillebror elskede den! Men ja... Den er da bragende uoriginal.

Men det er en rigtig god "få en fod indenfor" mulighed for Arcel.
Gravatar

#8 blahblah 15 år siden

Nu behøver en film ikke nødvendigvis at være original for at være god. Bare se på Dark Knight. Det er i mine øjne en ret god film. Men original? På ingen måde.
Gravatar

#9 RFriis 15 år siden

For en rum tid siden skrev Arcel en længere artikel i Filmmagasinet EKKO, hvor han netop beskrev muligheden for at remake "De fortabte sjæles ø" på amerikansk. Han påpegede netop Bornedal som et led i sine overvejelser, og kunne sagtens se det mindre kloge i at begive sig ind på Hollywood'sk grund. Her er han hverken med på manuskript, produktion eller casting - kun instruktionen står han for, mens han hjemme i lille Danmark havde muligheden for at stå alene i spidsen flankeret af Rasmus Heisterberg og Lars von Trier i et historisk projekt om Caroline Mathilde (whoever that is).

Han sagde meget ærligt, at det danske projekt var værd at foretrække, men fortsatte med det simple udbrud: "it's hollywood, baby!". Og således står han i dag med et håbløst amerikansk projekt, hvor det kunstneriske sandsynligvis er degraderet til en yderst ubetydelig faktor.

På den anden side kan det være en mulighed, han ikke vil få igen. Hvorfor ikke prøve lykken?
Gravatar

#10 mar16 15 år siden

den ville se bedre ud i usa end herhjemme og det samme gælder "vikaren". men hvem ville gide at se den? ingen amerikanere ville kunne se noget nyt som de ikke allerede har set et andet sted. faktisk var den egentlig meget bedre i danmark nu hvor jeg tænker nærmere over det, for herhjemme ser man næsten aldrig den slags og det gjorde den til noget særligt. men syns dog de var en tand for sære..

Skriv ny kommentar: