Dem, der mener, at det står grelt til med ungdommens interesse for videnskab og historie, skal nok få ny næring nu, hvor en ny undersøgelse viser, at 10 % af de britiske skolebørn tror, at Buzz Lightyear fra “Toy Story”-filmene var den første mand på månen.

Blandt de andre forkerte gæt var bl.a. Sir Richard Branson, Lance Armstrong og Luke Skywalker… (korrekt svar: Neil Armstrong).

Undersøgelsen viser også, at 33 % af drengene mente, at Isaac Newton opfandt ilden, mens andre svarede, at han var manden bag DNA, internettet eller USA (korrekt svar: han formulerede tyngdeloven).

Undersøgelsen slår også fast, at jo ældre eleverne bliver, jo mere mister de interessen for videnskab – og bliver i stedet interesseret i showbusiness. 66 % af de 11-15 årige svarede således, at de hellere ville vinde en Oscar end en Nobelpris, mens det for de 9-10-årige kun var 30 %.

Klik her for at læse mere om “Toy Story 3″
.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#31 Riqon 13 år siden

#30 - Jeg skulle gerne svare, men tror ikke det er den rigtige tråd for det, og diskussionen har det med hurtigt at eskalere og være svær at slippe ud af igen. (En rettelse er dog på sin plads: Evolutionsteorien forklarer ikke livets (den første levende celles) oprindelse- dér vil selv darwinisten indrømme, de er på bar bund.)
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#32 Psylence 13 år siden

Ali G (interviewing Buzz Aldrin): What do you say to all those conspiracy theorists who come up to you and say ‘Does the Moon really exist'?
Why so serious?
Gravatar

#33 Patriarch 13 år siden

Riqon (28) skrev:
#26 -

Nej, jeg skriver det ikke "ordret" og forstår heller ikke, hvad det morsomme består i.

Jeg siger ikke, det "slet ikke kan sammenlignes med andre lande" (Patriarchs ord) eller at vi er "ude for nummer" (igen Patriarchs ord). Det er Patriarch, der modtager dette budskab, ikke mig der afsender det. Det er vel kun fair, at jeg uddyber, hvad jeg mener, i stedet for at Patriarch skal ha' den ære.

[...]

Hvad jeg selv påpegede var, at vi som det land med størst tilslutning må forvente, der i alle andre lande er en mindre tilslutning (logisk), og at vi derfor (som landet med den største tilslutning) vil have en tendens til at reagere skarpere på, skuffes mere, have større forventninger, etc.. (Det er Patriarch, der selv har teorien meget kær, jo et tydeligt eksempel på.) Jeg selv, der betvivler den, er ikke nær så bekymret.Hehe… Du har sandelig fået noget for pengene på teologistudiet ;) Magen til krumspring, bortforklaringer, og søgte efterrationaliseringer skal man lede længe efter. Min modtagelse af det du skrev, er fuldstændig naturlig og i tråd med hvad du rent faktisk skrev. Det må være klart for de enhver der ser indlæg #25.

Desuden er det videnskab, videnskabelig metode og 'virkeligheden' som jeg har meget kær - ikke evolutionsteorien i sig selv. Hvis du fortalte at din svigermor aldrig havde hørt om Newton og tyndekraften eller Einstein og relativitetsteorien, så havde jeg været lige så paf.“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#34 Riqon 13 år siden

#33 -

I enhver anden situation havde du (måske) ladet forfatteren uddybe sin holdning i stedet for at lægge dig fast på din første tolkning af hans ord, men her modstår du åbenbart ikke fristelsen at kværulere.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#35 Patriarch 13 år siden

Jeg blev bare provokeret af at du i flere omgange fralægger dig dit ansvar som afsender, og i stedet smider bolden over til mig. Det er i orden nogle gange, men sgu ikke i den her sag, hvor formuleringer som "Danmark er det land i verden, hvor evolutionsteorien har sin absolut største tilslutning" dels er forkert, og dels giver lidt uheldige associationer.

Fair nok at du så føler dig misforstået, men det ville være rart hvis du kunne indse hvorfor.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”

Skriv ny kommentar: