Disney Plus

Den nye fra Disney hedder Disney Plus, og den gik først i luften i USA, Canada og Holland [12. november 2019], Australien og New Zealand [19. november 2020] samt i Vesteuropa. Her er der tale om lande som Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Østrig og Schweiz samt Indien [24. marts 2020].

Hvornår åbner Disney+ så i Danmark?
Det er sket i september med Sverige, Norge, Finland, Belgien, Luxembourg, Portugal, Andorra, Grønland, Island og Liechtenstein

Konkret gikDisney Plus i luften i Danmark tirsdag den 15. september.

Disneys streaming-tjeneste er den nye store SVOD-tjeneste på streamingmarkedet, hvor den vil konkurrere med andre tjeneste som Netflix, Amazon Prime Video og Apple TV+.

Således bliver Disney+ en del af et stadigt voksende streaming-marked, der også får selskab af HBO Max [erstatter på et tidspunkt HBO Nordic i Danmark] og NBCUniversal Peacock.

Hvad bliver prisen på Disney Plus i Danmark?
Prisen for Disney+ i Danmark bliver 59 kroner om måneden, hvilket gør tjenesten til én af de billigste på markedet. Der bliver dog også muligheder for yderligere rabat.

Hvis man betaler for et helt år, så sænkes prisen til 589 kroner – altså en månedspris på 49 kroner.

Amerikanerne betaler i USA 6,99 dollars om måneden, men de kan også vælge at betale 69,99 dollars for et helt år, hvilket giver en månedspris på 5,83 dollars.

Læs også ‘Prisen på dansk Disney Plus afsløret – dyrere end i Holland og USA‘.

Hvad er Disney+ så helt præcis?
Det er en tjeneste med indhold fra Disney, Pixar, Star Wars, Marvel og National Geographic samt en række nye originale produktioner særligt skabt til Disney Plus kaldet Originals.

I traileren ‘Everything Coming to Disney’ in the U.S.’ præsenteres de 619 titler, som Disney+ begyndte med i USA. Kommer alle disse titler til Danmark? Det er ikke sikkert. Lokale rettigheds-spørgsmål kan betyde, at udvalgte titler hos Disney Plus USA ikke kommer til Disney Plus Danmark i første omgang, men først senere med tiden.

De bedste tips: ‘Her er de 9 bedste film og serier på Disney Plus‘.

Disney+ FAQ: De vigtigste spørgsmål og svar
Hvad er Disney Plus? En internet-tjeneste, der tilbyder streaming af film og serier, som man kender det fra Netflix, men altså bare med andet indhold med fokus på Disney, Marvel og Star Wars.
Hvornår bliver Disney Plus lanceret i Danmark? Disney+ kommer til Danmark i sommeren 2020.
Hvad koster Disney Plus? Den koster 6,99 dollars per måned i USA. Prisen er endnu ikke officiel i Danmark, men forventningen er 59 kroner om måneden.
Hvor kan jeg benytte Disney Plus? Disney+ vil kunne benyttes til iOS, Android, Apple TV, PS4, Xbox One, Amazons Fire Stick, browsers samt Android TV.

Disney Plus-app: Hvilke enheder og platforme understøttes?
Hvor kan man finde Disney Plus-appen? Den kan findes på alle de store platforme som Apple TV, Android-devices, Chromecast, iPad, iPhone, PS4, Roku og Xbox One. Disney Plus bliver også understøttet af en app, ligesom der kan streames direkte fra PC fra hjemmesiden DisneyPlus.com.

I Danmark er det konkret meldt ud, at man går i luften på følgende enheder foruden web: Android, Android TV, Chromecast, LG WebOS Smart TV, iOS, Apple TV, PlayStation 4, Samsung Tizen Smart TV, Fire Tablet, Fire TV, Xbox One og Sony Bravia TV.

Disney Plus har indhold i 4K HDR
Videokvaliteten på Disney+ tilbydes blandt andet i 4K og HDR, hvilket er ganske gratis til de titler, hvor det bliver en mulighed. Over 50 titler bliver tilbudt i 4K – heriblandt populære film fra Disney og Marvel samt den nye Star Wars-serie The Mandalorian.

Samtidig tilbyder Disney op til syv brugerprofiler på samme konto, hvor fire kan streame indhold på samme tid. Vil du have Disney Plus med på ferie? Det er der råd for. Op til 10 forskellige enheder kan downloade indholdet fra Disney+, hvorefter man kan se det offline på ferien.

Disney Plus: Serier og film fra Marvel
Marvel-fans af Marvel Cinematic Universe – også kendt som MCU – kan godt glæde sig til Disney+. For fremtiden er det Disneys plan, at MCU-filmene fra Marvel Studios – som The Avengers, Guardians of the Galaxy og Black Panther – kun ville kunne streames på Disney Plus.

Nye MCU-film som Black Widow, Eternals og Doctor Strange 2 vil således få streaming-premiere direkte på Disney Plus nogle måneder efter biografpremieren. Men der er også originalt indhold til MCU-fans.

I 2020 får MCU-seri WandaVision premiere på Disney+, mens The Falcon and the Winter Soldier følger op i 2021. Marvel-serierne bliver direkte knyttet til MCU og bliver dermed en uundværlig del af det samlede Marvel-univers og MCU-filmene, der får premiere i biografen.

The Falcon and the Winter Soldier følger Captain Americas to venner – Sam Wilson og Bucky Barnes – der skal videreføre arven efter Steve Rogers i kølvandet på afslutningen af Avengers: Endgame, hvor Rogers gav Captain America-skjoldet videre til Sam Wilson. Serien får premiere i 2021.

Som den første MCU-serie venter WandaVision, hvor Scarlet Witch og The Vision medvirker i en serie, der leger med sitcom-genren og som leder direkte frem til handlingen i MCU-filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness, hvor Scarlet Witch også er med.

Læs også ‘MCU-teaser til “WandaVision” er fuld af referencer – bygger på 6 sitcoms‘.

Marvel Studios har allerede annonceret yderligere en række MCU-serier til Disney+. Følgende er bekræftet:

The Falcon and the Winter Soldier
WandaVision
Loki
Hawkeye
Ms. Marvel
She-Hulk
Moon Knight

Marvel-chef Kevin Feige har allerede garanteret, at de nye MCU-helte som Ms. Marvel, She-Hulk og Moon Knight også vil komme til at optræde i MCU-filmene i opbygningen af et nyt Avengers-hold.

Disney Plus: Serier og film med Star Wars
Alle ni Star Wars-film i ‘Skywalker Saga’ vil med tiden blive tilgængelige på Disney+. Lige fra den første med titlen Star Wars: A New Hope over spinoff-filmene Rogue One og Solo til den nyeste The Rise of Skywalker.

Men også her vil Disney sammen med Lucasfilm opbygge originalt indhold kun til Disney Plus. Sæson 1 af The Mandalorian gik således i luften sammen med lanceringen af streaming-tjenesten i november. Star Wars-serien The Mandalorian udspiller sig i første sæson over otte afsnit på 30-45 minutter med fokus på Din Djarin, der spilles af Pedro Pascal, som får til opgave af passe på Baby Yoda.

Serien udspiller sig i tiden efter Return of the Jedi, men før The Force Awakens. Handlingen er placeret i udkanten af Star Wars-universet, hvor der stadig holder håndlangere til fra Imperiet. Sæson 2 er allerede sat i produktion med premiere til oktober 2020.

Desuden har Lucasfilm planer om en Rogue One-prequel-serie samt en Star Wars-serie om Obi-Wan Kenobi – begge til Disney Plus. Ewan McGregor har således allerede skrevet kontrakt på at gentage rollen som Obi-Wan Kenobi, som han også spillede i George Lucas’ prequel-trilogi. Endelig har Lucasfilm skabt en syvende og sidste sæson af den animerede Star Wars-serie The Clone Wars til Disney+.

Disney Plus er for familien
Der bliver ikke plads til indhold forbudt for børn på Disney+. Film og serier med såkaldt R-rating – så som Family Guy og Deadpool bliver ikke en del af Disneys tjeneste. Hvor kan dette voksen-indhold så streames? Disney har planer om at frigive indhold forbudt for børn og kun til voksne på tjenesten Hulu, der også vil blive lanceret i Europa og Danmark en gang i fremtiden.

Disney Klassikere
Alle Disneys tegnede klassikere som Dumbo, Bambi, Aladdin, Løvernes konge og Den lille havfrue bliver naturligvis også tilgængelige på Disney Plus. Der findes i alt 58 animerede klassikere, hvor den første er fra 1937 i form af Snehvide og de syv dværge – den nyeste er Frost 2, imens nr. 59 er på vej med titlen Raya and the Last Dragon.

Også live-action-udgaverne af Disney Klassikerne – altså film med levende skuespillere – som den nye Skønheden og Udyret får premiere på Disney+. Nogle af disse nye genindspilninger bliver originals direkte til streaming. Således har Disney lavet en ny Lady og Vagabonden med ægte hunde, der allerede nu har fået premiere på Disney+.

Disney Plus: Pixar
Disney ejer også animations-selskabet Pixar, der er kendt for Toy Story, Biler, Find Nemo samt Wall-E, Op og Inderst inde. Derfor bliver de populære Pixar-film også en del af Disney-tjenesten. Men der kommer også nyt Pixar-indhold til Disney Plus. Blandt andet er der to spinoffs til Toy Story 4 i form af Forky Asks A Question og Lamp Life, der begge bygger videre på den sidste Toy Story-film.

Disney Plus: The Simpsons
Da Disney købte 20th Century Fox, så købte de også rettighederne til Matt Groenings animerede hitserie The Simpsons. Alle afsnit af The Simpsons er på Disney+ i både USA og England, så det er forventningen af de 30 sæsoner med The Simpsons også kommer til Danmark. Foruden Bart, Homer, Lisa, Marge og Maggie så vil også en række andre udvalgte Fox-titler blive overført til Disney+.

Disney Plus: Originals
Der vil løbende blive tilføjet nye originale produktioner, der kun får premiere på Disney+. Som tidligere nævnt findes allerede Star Wars-serien The Mandalorian, live-action-udgaven af Lady og Vagabonden samt en række Marvel-serier på vej. Derudover er der også komedie-serien Diary of a Future President.

Desuden er der en række originale dokumentarserier heriblandt Encore!, Marvel’s Hero Project samt The World According to Jeff Goldblum. Derudover arbejdes der på en række remakes eller fortsættelser til kendte titler som The Mighty Ducks, Tre mand og en baby samt Skat, børnene er skrumpet.