Disney Plus

Disneys streamingtjeneste Disney+ har taget verden med storm. Den gik først i luften i USA, Canada og Holland [12. november 2019], Australien og New Zealand [19. november 2019] samt i Vesteuropa. Her er der tale om lande som Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Østrig og Schweiz samt Indien [24. marts 2020].

Hvornår åbnede Disney+ så i Danmark?
Konkret gik Disney Plus i luften i Danmark tirsdag den 15. september 2020.

Disneys streaming-tjeneste er en af de nyere store SVOD-tjenester på streamingmarkedet og har siden sin start hurtigt vist sig som en bemærkelsesværdig konkurrent til andre tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Apple TV+.

Således er Disney+ en del af et stadigt voksende streaming-marked, der siden også har fået selskab af HBO Max og Paramount+.

Hvad er prisen for Disney+ i Danmark?
Prisen for Disney+ i Danmark er 79 kroner om måneden. Hvis man betaler for et helt år, sænkes prisen dog til 790 kroner – altså en månedspris på knap 66 kroner. Der er ingen gratis tilmelding eller andre former for tilbudsperioder.

Hvad er Disney+ så helt præcis?
Det er en tjeneste med indhold fra Disney, Pixar, Star Wars, Marvel, National Geographic og Star samt en række nye originale produktioner særligt skabt til Disney Plus kaldet Originals.

Dermed er der altså masser af indhold, som kun siden tjenestens begyndelse har udviklet og udvidet sig med mere end 500 film, masser af serier og over 80 Originals per oktober 2022. Som med alle andre streamingservices er det dog ikke nødvendigvis de samme film og serier, som man finder på tværs af forskellige landegrænser.

De bedste tips: “Her er de 9 bedste film og serier på Disney Plus”

Disney+: Star

Star er en samling af indhold, der er eksklusiv for Disney+ og altså ikke en separat streamingtjeneste. Sammen med Marvel, “Star Wars”, National Geographic, Disney og Pixar er Star et brand inde på Disney+. Den består af indhold fra Disney-datterselskaber og -opkøb såsom 20th Century Studios, FX Networks og ABC. Star, der blev lanceret den 23. februar 2021 i Danmark, åbnede op for muligheden for at inkludere ikke-børnevenligt indhold på Disney+, hvilket der ikke var forfærdeligt meget af på streamingtjenesten inden.

Ligesom der er Disney+ Originals, er der også Star Originals. De er dog oftest produktioner fra andre Disney-ejede streamingselskaber og netværker, såsom Hulu, men går under Star-banneret af den grund, at vi ikke har Hulu i Europa. Eksempler på Star Originals er “Predator”-prequellen “Prey” og kannibalfilmen “Fresh”.

Disney+ FAQ: De vigtigste spørgsmål og svar
Hvad er Disney Plus? En internet-tjeneste, der tilbyder streaming af film og serier, som man kender det fra Netflix, men altså bare med andet indhold med fokus på Disney, Marvel og Star Wars.

Disney Plus-app: Hvilke enheder og platforme understøttes?
Hvor kan man finde Disney Plus-appen? Den kan findes på alle de store platforme som Android, Android TV, Chromecast, LG WebOS Smart TV, iOS, Apple TV, PlayStation 4, Samsung Tizen Smart TV, Fire Tablet, Fire TV, Xbox One og Sony Bravia TV.

Disney Plus har indhold i 4K HDR og IMAX-format
Videokvaliteten på Disney+ tilbydes blandt andet i 4K og HDR, mens enkelte titler også kan ses i IMAX-format. Det er ganske gratis til de titler, hvor det er en mulighed. Over 150 titler bliver tilbudt i 4K – heriblandt populære film fra Disney og Marvel samt den nye Star Wars-serie The Mandalorian. 16 kan opleves i IMAX.

Samtidig tilbyder Disney op til syv brugerprofiler på samme konto, hvor fire kan streame indhold på samme tid. Vil du have Disney Plus med på ferie? Det er der råd for. Op til 10 forskellige enheder kan downloade indholdet fra Disney+, hvorefter man kan se det offline på ferien.

Disney Plus: Serier og film fra Marvel
Fans af Marvel Cinematic Universe – også kendt som MCU – kan godt glæde sig over Disney+. Størstedelen af MCU-filmene – såsom “The Avengers”, “Guardians of the Galaxy” og “Black Panther” – kan nemlig kun streames på Disney Plus.

Nye MCU-film får således streaming-premiere direkte på Disney Plus nogle måneder efter biografpremieren. Streamingtjenesten er dog også fyldt med originalt indhold til MCU-fans.

I 2021 fik MCU-serien “WandaVision” premiere på Disney+, hvilket blev fulgt op af “The Falcon and the Winter Soldier” blot to uger efter den førnævnte series afslutning. Siden er MCU’s serieunivers blevet udvidet med shows som “Loki”, “Ms. Marvel” og “Moon Knight”.

Marvel-serierne er direkte knyttet til MCU og er dermed en uundværlig del af det samlede Marvel-univers og MCU-filmene, der får premiere i biografen.

Karakterer fra Netflix’ Marvel-univers er også så småt begyndt at blive inkorporere i Disney+’ MCU, med Vincent D’Onofrios Kingpins optræden i “Hawkeye” og siden Charlie Cox’ comeback som Daredevil i “She-Hulk”.

En nyfortolkning af Netflix’ “Daredevil”-serie med titlen “Daredevil: Born Again” er tilmed under udvikling og består af 18 episoder, som får premiere engang i 2024.

Marvel Studios har også annonceret yderligere en række MCU-serier til Disney+. I 2023 alene kan vi glæde os til at se følgende:

“What If…?” Sæson 2
“Secret Invasion”
“Loki” Sæson 2
“Ironheart”
“Echo”
“Agatha: Coven of Chaos”

Marvel-chef Kevin Feige har allerede garanteret, at de nye MCU-helte som Ms. Marvel, She-Hulk og Moon Knight også vil komme til at optræde i MCU-filmene i opbygningen af et nyt Avengers-hold.

Disney Plus: Serier og film med Star Wars
Alle ni Star Wars-film i “The Skywalker Saga” er tilgængelige på Disney+. Lige fra den første med “titlen Star Wars: A New Hope” over spinoff-filmene “Rogue One” og “Solo” til den nyeste “The Rise of Skywalker”.

Men også her opbygger Disney sammen med Lucasfilm originalt indhold kun til Disney Plus. Sæson 1 af “The Mandalorian” gik således i luften sammen med lanceringen af streaming-tjenesten i november. Serien udspiller sig indtil videre sæson over to sæsoner a otte afsnit på 30-45 minutter med fokus på Din Djarin, der spilles af Pedro Pascal, som vælger at passe på Grogu – populært kendt som Baby Yoda.

Serien udspiller sig i tiden efter “Return of the Jedi”, men før “The Force Awakens”. Handlingen er placeret i udkanten af Star Wars-universet, hvor der stadig holder håndlangere til fra Imperiet. Sæson 3 er under udvikling og får premiere den 1. marts 2023.

I 2022 Gav Disney også premiere til serier med fokus på klassiske “Star Wars”-karakterer – først med “The Book of Boba Fett” og siden med “Obi-Wan Kenobi”. Sidstnævnte har både Ewan McGregor og Hayden Christensen tilbage i deres roller som hhv. Obi-Wan og Anakin Skywalker/Darth Vader.

Det er dog “Rogue One”-prequellen “Andor”, der fortjener størst opmærksomhed af alle. Tony Gilroy-serien, der følger Diego Lunas “Rogue One”-karakter Cassian Andor, er en fuldstændig fabelagtig oplevelse fra start til slut og er uden tvivl et af 2022’s bedste projekter – ikke blot i “Star Wars”-regi, men på tværs af serier såvel som film.

Du kan læse vores anmeldelse af “Andor” her.

Disney Klassikere
Alle Disneys tegnede klassikere som “Dumbo”, “Bambi”, “Aladdin”, “Løvernes konge” og “Den lille havfrue” bliver naturligvis også tilgængelige på Disney Plus. Der findes i alt 61 animerede klassikere, hvor den første er fra 1937 i form af “Snehvide og de syv dværge” – den nyeste er “Strange World”, imens nr. 62 er på vej med titlen “Wish”.

Også live-action-udgaverne af Disney Klassikerne – altså film med levende skuespillere – som den nye “Skønheden og Udyret” får premiere på Disney+. Nogle af disse nye genindspilninger bliver originals direkte til streaming. Således har Disney lavet en ny “Lady og Vagabonden” med ægte hunde samt en ny “Pinocchio” der allerede nu har fået premiere på Disney+.

Disney Plus: Pixar
Disney ejer også animations-selskabet Pixar, der er kendt for “Toy Story”, “Biler”, “Find Nemo” samt “Wall-E”, “Op” og “Inderst inde”. Derfor bliver de populære Pixar-film også en del af Disney-tjenesten. Men der kommer også nyt Pixar-indhold til Disney Plus. Blandt andet har vi fået den fremragende animationsfilm “Turning Red”, mens animationsstudiets første langformsserie “Win or Lose” er på vej i 2023.

Disney Plus: “The Simpsons”
Da Disney købte 20th Century Fox, så købte de også rettighederne til Matt Groenings animerede hitserie The Simpsons. Alle afsnit af The “Simpsons” er naturligvis på Disney+. Foruden Bart, Homer, Lisa, Marge og Maggie er også en række andre udvalgte Fox-titler blevet overført til Disney+.

Disney Plus: Originals
Der vil løbende blive tilføjet nye originale produktioner, der kun får premiere på Disney+. Som tidligere nævnt findes allerede Star Wars-serien “The Mandalorian”, live-action-udgaven af “Lady og Vagabonden” samt en allerede lang række Marvel-serier.

Desuden er der en række originale dokumentarserier heriblandt “Encore!”, “Marvel’s Hero Project” samt “The World According to Jeff Goldblum”. Derudover findes der remakes eller fortsættelser til kendte titler som “The Mighty Ducks”, “Home Alone” og “National Treasure”.