Den danske skuespiller Henning Moritzen er død i en alder af 84 år. Han døde på Frederiksberg Hospital som følge af et hjertestop.

Moritzen var især aktiv på den danske teaterscene, men igennem sin prominente karriere medvirkede han også i et hav af tv-produktioner og spillefilm – ikke mindst Thomas Vinterbergs “Festen”, hvori Moritzen spillede faderen med en masse skeletter i skabet.

Både i 1961 og 1962 blev Moritzen Bodil-belønnet for sine præstationer – henholdsvis for sit arbejde i filmene “Forelsket i København” og “Harry og kammertjeneren”. Han vandt sin sidste Bodil i 1990 for sin indsats i den Oscar-nominerede “Dansen med Regitze”.

Moritzen var i øvrigt gift med skuespilleren Lise Ringheim frem til hendes død i 1994.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 Jb-film 9 år siden

Tenebrae (10) skrev:
"Tænk på et tal" er blevet genindspillet - i Canada. Der hedder den "The Silent Partner" og har Elliott Gould og Christopher Plummer i hovedrollerne. Den er faktisk ganske udmærket og Plummer er fin som en ret sadistisk skurk.http://www.imdb.com/title/tt0078269/


Nu fremgår det vist ret tydeligt, at det er danske remake, jeg tænker på :-)

Men som udenlandsk remake, er den amerikanske udgave vist næsten glemt - måske er der nogle, som har den videoudgave der vist blev udgivet i Danmark i begyndelsen af 1980'erne?
Gravatar

#12 Thorsen2011 9 år siden

Henning har været med i mange år og formåede efter min mening at forny sig gang på gang. Hans store glansrolle for mig var bestemt ikke Festen men derimod hans rolle i Headhunter, som han spillede til fulde. Tak for mange gode oplevelser, Hr. Sov godt.
Gravatar

#13 Lars.dk 9 år siden

Var god i festen men det også det eneste jeg har set ham i.
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/
Gravatar

#14 The Insider 9 år siden

#5, done :-)
War. War never changes.
Gravatar

#15 MikkelHJ 9 år siden

Jeg har for ikke så længe siden endelig fået set En By i Provinsen, hvori Henning Moritzen og Jens Okking som henholdsvis kriminalinspektør Eriksen og kriminalassistent Samuelsen opretholder lov og orden i provinsbyen Svanbjerg. Gode manuskripter samt de mange gode skuespilpræstationer gør, at jeg varmt kan anbefale den.
Don't you dare take Miles. You can take the children, but you leave me my monkey.
Gravatar

#16 the_paki_don 9 år siden

Jeg naaede at spille med ham i en enkelt kortfilm, nemlig Grisen og han var en venlig og sympatisk mand. Dog stille af sig. :)

Hvil i fred, Henning Moritzen.

Jeg vil i hvert fald huske dig!
Gravatar

#17 Takfornu 9 år siden

#14 Merci :)
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !

Skriv ny kommentar: