Hvis du vil forudse Oscar, så kig til de tre store branchepriser i USA – SAG, PGA og DGA. -Instruktørernes forbund har som de tredje og sidste offentliggjort nomineringerne til deres priser. Nu er tre film storfavorit til at vinde Oscar for Bedste film.

Se også: ”Wonder Woman”-instruktør: Kvinder og superhelte har det svært til Awards

For både “Get Out” (Jordan Peele), “Lady Bird” (Greta Gerwig) og “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (Martin McDonagh) er blevet nomineret til DGA Awards, som de også er det til skuespillernes SAG og producenternes PGA.

Blandt ovenstående tre skal Oscar til Bedste film med stor sandsynlighed findes, da disse tre film altså nyder bred opbakning i den branche, som stemmer til Oscar.

Oscar til Bedste instruktør er dog mere åben. Her er vinderen af DGA Awards – der annonceres d. 3. februar – næsten altid lig med Oscar. Kun syv gange i historien har DGA- vinderen og Oscar-vinderen ikke været den samme i instruktør-kategorien.

Her blander Christopher Nolan (“Dunkirk”) og favoritten Guillermo del Toro (“The Shape of Water”) sig til DGA Awards med Jordan Peele, Greta Gerwig og Martin McDonagh.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 patrickjane 2 måneder siden

Villeneuve mangler på den liste.
Gravatar

#2 Snipp 2 måneder siden

Synes helt klart at Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er bedre end Lady Bird. Synes dog det er svært at vurdere om Get Out er bedre, da de er begge rigtige gode film. Derudover synes jeg ikke Dunkirk er bedre end dem - den er dog visuelt flot dunkirk og gode lydeffekter, men synes den er lidt kedelig og langtrukken. Ikke den bedste film fra Nolans side.

Jeg mangler dog at se The Shape of Water, men hvad jeg har hørt så burde den også være rigtig god.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: