Godards klassiker er et must i enhver henseende. Man behøver bestemt ikke være Ole Michelsen for at elske denne udødelige filmiske guldklump, så giv den en chance, uanset hvilke fordomme du end måtte have over for franske film. Billed- og lydmæssigt er udgivelsen fin men ikke prangende, og man savner noget solidt ekstramateriale. Det forhindrer dog ikke dvd’en i at få en varm anbefaling med på vejen herfra.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Benway 17 år siden

Helt sikkert en fantastisk og fascinerende film.

Det er interessant at selvom Michel er den åbenlyse skurk, så er det i virkeligheden Patricia der er den virkelig foruroligende figur. Man bliver ved med at vente på en eller anden reaktion fra hendes side og der kommer bare... intet. Hun er underligt fraværende fra sit eget liv, og ikke engang klar over hvad hun synes om Michel.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#2 king b 17 år siden

Dejligt at se lidt filmhistorie på filmz. Mere af det!
Gravatar

#3 chuck 17 år siden

En fascinerende film: Ja! Synes dog ikke, at det er Godards bedste. 5/6
How far does a girl have to go to untangle her tingle? Deep Throat (1972)
Gravatar

#4 jessup 17 år siden

Enig Chuckie - men nok om Vivre sa vie:)
This is just until June
Gravatar

#5 Yoda 17 år siden

Kom gerne med flere anmeldelser af sådanne klassiske perler.

Suveræn anmeldelse, suveræn film!
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#6 king b 17 år siden

Et enkelt spørgsmål til anmeldelsen: Ifølge lyd-anmeldelsen kommer der ikke noget lyd ud af centerhøjtaleren - kun af venstre og højre. Dvs. der er ingen dialog i midten? Det må da lyde underligt diffust, eller wha?
Gravatar

#7 The Insider 17 år siden

Jeg havde selv forventet, at lydsporet - på klassisk mono-manér - udelukkende ville benytte sig af centerhøjtaleren til det hele... dialog, musik, effekter, alt. Men jo, dialogen (og alt andet lyd) kommer så både i højre og venstre højtalere, hvor lyden i hver højtaler er identisk i forhold til den anden, dvs. der stadigvæk er tale om mono, men altså præsenteret i to højtalere. Det krævede et par øjeblikkes tilvænning, men brugen af to højtalere synes samtidigt at gøre lyden mere fyldig, incl. dialogen, som egentlig syntes at få lidt mere "substans". Dialog i centerhøjtaleren havde været at foretrække, men det er bestemt til at leve med :-)
War. War never changes.
Gravatar

#8 BN 17 år siden

Jeg anser filmen for at være noget prætentiøst bras, i lighed med de danske Dogme-film (af hvilke kun "Festen" havde en god historie - stilen og kameraføringen var irriterende og ude af takt med det i virkeligheden afdæmpede, stille drama).

Den nye franske bølge fra 1960'erne affødte ikke nogen film, som fortjener at få status af mesterværk eller klassiker.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#9 king b 17 år siden

#8 Et af de mest groteske statements, jeg har læst i nyere tid.

Som man siger: Smag og (u)behag.

:-)
Gravatar

#10 JannikAnd 17 år siden

#8 - Kan du komme væk! :)

Enig med anmeldelsen, selvom det ikke er Godards bedste. Men den er jo til gengæld også verdens bedste film, så mindre kan også gøre det.

Skriv ny kommentar: