Havde du så bare turdet at gøre “En-to-tre-nu!” lidt dansk, Regner. Jeg taler om sex. Sådan noget må man ikke se i bonerte USA. Tænk, hvad Ted Cruz ikke ville sige til det. Men i pornoens land bør et par forelskede unge, da gå hele vejen. Det bliver kun til hjerte-smerte og holde i hånd. Det dufter mest af penge.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 gladiator 7 år siden

Så den på forpremiere - KANON film. Har læst bogen et par gange. Den ER god. Den er FØR e flænge i himlen. Faktisk 11 år før. At vi filmatiserer bagefter... Who gives a fuck, men lad vær med at skyde skylden på Grasten.. Han filmatiserer faktisk en ungdomsfilm med lidt indhold denne gang. Tak!

Ved ikke om anmelderen her har læst bogen, men svært at bebrejde Grasten for at ville lave en bog, som stadigt tusinde vis af unge mennesker læser den dag i dag. Selvfølgelig handler det om penge, men filmen forholder sig utroligt tæt til bogen, hvilket jo så må være Jesper Wung-Sung der skal bebrejdes, ift. handlingsforløbet...

Begge hovedrolle indehavere spiller kanon, på hver deres måde. Jeppe ER kikset i bogen. Han ER forelsket og plat. Han er nemlig TEENAGER, og så bliver det nemlig underligt, indeholder han dybde og visdom som en 60-årig, der har set det meste, og prøvet det meste.

Clara Rosager som Cecilie er det man kalder "lige i øjet". Sjældent har jeg oplevet en casting ramme så meget plet. Hun er helt igennem kanon, og da absolut et godt bud på den næste skuespiller vi skyder mod Hollywood. Hun har evner! Og så har hun så hamrende charmerende og karakteristisk, at man ikke kan andet, end at blive fascineret af hende, og forstå Jeppes kamp for at holde fat i hende.

Jeppes bedste ven Jack, er også spot on. Tabt af samfundet, men har fundet sine egne veje.
Kanon spillet.

Og basketscenerne er de flotteste sportsscener jeg har set optaget i DK endnu. Ofte er det tamt, ligegyldigt og kedeligt, men de her har faktisk intensitet.

Filmen er en teenage romance, fordi den omhandler teenagere. Endelig en film som er ærlig, ikke for tænkt og andet. De er ikke 30 år dem som spiller. Nej, de er troværdige. De ved ikke bedre, de tager dårlige beslutninger, de oplever alt som børn, fordi de ER børn. Det er nyt, spændende, skræmmende, godt og skidt. Sgu egentlig dét filmen handler om. Livet, ja. Set fra en synspunkt, hvor alt ikke er så tænkt, hvor alt ikke gør ondt, som på en med livserfaring. Det gør ondt på en anden måde, for børn skal jo ikke lide, dø før deres forældre, misse ud på livet mm.

Og så knalder de sgu da også i filmen... Tror ikke jeg så en ikke-censureret udgave :)



Den får 5/6 herfra. Jeg glæder mig til at se den igen.

Og Filmz.... Kom igen. Virkelig skidt anmeldelse ift. udgangspunktet i "En flænge i himlen" osv. Anmeld nu filmen og ikke Grasten, tak!

Skriv ny kommentar: