“Himmerland” er en af den slags film, som fremmaner blandede følelser. På den ene side er det godt, at der kommer film under mindre etablerede forhold, som kan holde et pulserende filmliv i ave herhjemme. På den anden side mærkes også, at der ikke ligger lige så tunge kræfter bag som normalt. Og det ses i en film som denne, hvor kun meget lidt fungerer, men hvor det alligevel er lykkedes unge Sean Barclay at tiltrække ganske habile skuespillernavne. Af samme grund er der håb for fremtiden – også hans – blot kan mere erfaring måske efterlyses.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-JOK 15 år siden

Fremragende film. Endelig en film skåret over en anden læst end den sædvanlige fra den Københavnske andedam, hvor alle der arbejder med film åbenbart har tungen så grundigt oppe i flækken på hinanden at de ikke længere kan skelne krydderierne fra hinanden.
Himmerland er simpelthen en fin film, der fortjener lidt større objektivitet og seriøsitet end der åbenbaes i den selvfede kritik af Uffe Karlsson.
Fortællingen er strålende, skuespillet står skarpt og autentisk hos alle -med undtagelse af hovedrolleindehaveren, som burde have koncentreret sig om instruktionen. Billed, lyd og klipning er strålende. Hvad vil man mere - jo tak -flere film fra provinsen, hvor man tydeligvis vil noget mere med film end blot at gentage sig selv i det uendelige -og hvor tungen bliver brugt til at fugte læberne.
4 store stjerner

Skriv ny kommentar: