Den ofte alternative brug af lyd, klip, tidsspring og slowmotion vidner dog om en legesyg æstetisk tilgang, som Malick næppe ville have bifaldt, men som under alle omstændigheder fungerer fortrinligt og helt efter hensigten. Kun en lettere påklistret voice-over, som mønstres af McCandless’ søster, er en smule ineffektiv. Men balancen mellem McCandless’ unikke rejse og scenerne med mandens sørgende, chokerede familie er ganske tilpas. Og så har vi jo ikke engang omtalt ensemblet endnu…

En blot 21-årig Emile Hirsch udraderer lynhurtigt ethvert minde om sin rædsomme præstation i teenagekomedien “The Girl Next Door”. Han er umulig at vende øjnene bort fra – intens og hjerteskærende i en rolle, der ofte påkræver, at han slår gækken løs mutters alene foran kameraet. Og Hirsch flankeres af et ocean af talentfulde kollegaer såsom Catherine Keener, Vince Vaughn og Kristen Stewart, der alle spiller forskellige sjæle, McCandless støder på under sin rejse. Selv danske Thure Lindhardt og Signe Egholm Olsen dukker op som et par energiske hippier, der dog virker en anelse karikerede. Men det er 82-årige Hal Holbrooks Oscar-nominerede kraftpræstation som en ensom eneboer, der kommer tættest på at matche Hirschs upåklagelige indsats.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 Michael Andersen 16 år siden

Okay det var da en ny vinkel :) Den går jo også den anden vej, for når kun 0.5% af filmens målgruppe kan udtale Atonement ordentligt, så giver det vel også mening at "oversætte" den til et sprog som de fleste danskere kan udtale ved billetlugerne? :D
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#12 filmz-frenger 16 år siden

Filmen er noget lort.

ALLE karakterer i filmen er flade som pandekager - der er ingen sympati for, ikke bare bipersonerne, men heller ikke for hovedpersonen. Han er bare en forkælet møgunge.

2/6 - det ene point for de flotte billeder.
Gravatar

#13 filmz-Annabel 16 år siden

Ha - jeg anede faktisk ikke, at "Soning" var "Atonement" :)
Mens vi venter på trancendensen
Gravatar

#14 filmz-vassago 16 år siden

#11: Det kan folk jo heller ikke med Soning, den ene halvdel siger so (som en gris) -ning og den anden siger son (som engelsk søn) -ing, fordi de tror det er en engelsk titel.
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#15 Spanner 16 år siden

Jeg fatter heller ikke at Emile Hirsch undgik en onscarnominering når Johnny Depp var nomineret for Sweeney Todd
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#16 Highland Park 16 år siden

#14: Skal det nu være vores problem, hvis folk ikke ved bedre?
Så kan de sgu lære, at "Soning" er et dansk ord! :P
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#17 chandler75 16 år siden

# 16 Helt sikkert! Der var vist endda engang i 1843 en i Køge, der brugte ordet i en sætning ;)
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#18 filmz-CompleXz 16 år siden

Sejt nok med de 2 dansker som er med i filmen. Af alle mennesker :D
Gravatar

#19 Highland Park 16 år siden

#17: HAHAHA!! :D Kan du huske hvad vedkommende sagde? ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#20 Wrangque 16 år siden

Fantastisk film. Skamløst hvordan den var blevet overset til oscars. Især for manuskript, hovedrolle og original song. Alt musik (måske med en elelr 2 undtagelser, kan ikke helt huske) er jo sange Eric Vedder har skrevet specielt til filmen og der er (ihvertfald) 3 der kunen have sparket de 3 disney sange ud, haha! hold kæft de var ridiculous!

5/6 herfra, men meget tæt på 6/6 fordi den rørte mig utroligt meget (in a nonsexual way).

Har hørt folk (endda lige her!) som syntes filmen er dårlig pga. af at de ikke kan lide hoved personen og hans valg, hvilket er håbløst. Uanset om han er helt eller skurk (hvilket filmen ligger op til man selv må bestemme hvis du spørger mig) så handler det da mere om hvorvidt vi kan leve uden andre mennesker og om hvor vigtigt det er hele sit liv at jagte den "almighty dollar". Er der andre ting der er vigtigere?

I loved it.

Skriv ny kommentar: