I en tid hvor der produceres så enorme mængder fast-food-film designet til at tilpasse sig alles ganer, er det inspirerende at se en instruktør gå så direkte efter sine visioner. Filmen vil da utvivlsomt også støde mange af de fans Lynch fik med “Mulholland Drive” fra sig igen. Ligesom der er nogle, der ikke bryder sig om abstrakt kunst, fordi “det ikke ligner noget”, er der også dem, der vil irriteres over det svært gennemskuelige plot. Filmen kræver, at man læner sig tilbage og lader sig forføre af billedorgiet, og selvom der er nok at reflektere over, er den i første omgang primært et følelsesmæssigt sansebombardement.

Med en spilletid på næsten tre timer er “Inland Empire” en omfattende film, men jeg tror længden er nødvendig, hvis filmen skal opnå den følelse af fortabelse, som den gør. “Inland Empire” er blandt Lynchs allerbedste film og et fuldvoksent mesterværk. Den fører tilskueren gennem de dybeste kældre af underbevidstheden, og det er en rejse, der er værd at foretage. Enten springer man på eller også gør man ikke, men hvis man lader den virke, er den en rejse udover det sædvanlige. Dette er en rendyrket Lynch-de-force.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 filmz-sparrowed 16 år siden

Så filmen igår...og den var faktisk ret go'.
Den blev oplevet i cafébio, som dog var noget forbedret, med fast lærred, og mere diskret opsætning af højttalere. Dog noget hul i lyden..kunne godt trænge til bedre lyd.

Men til selve filmen, så kunne jeg af en eller anden grund, ret godt li' den scene, som udspiller sig ved Hollywood Boulevard.....sikkert nok også den bedste performance fra Laura Dern(som jeg sjældent bryder mig om, som skuespillerinde) *****
Sometimes when you want to win the war, you have to burn the village
Gravatar

#32 filmz-PerKrogh 16 år siden

installations fis! Hvis han vil lave kunstfilm skal han bare smide ud på museer hvor den kan køre gentagende gange på et 14 tommer tv dagen lang, det er hvad denne film burde gøre efter min menning.
Gravatar

#33 Highland Park 16 år siden

Slap nu lige af #32...
hvorfor hidse sig sådan op?!
Du kan jo bare lade være med at se filmen. :)
Jeg kan i øvrigt anbefale alle at læse Kim Skottes glimrende artikel om filmen:
http://ibyen.dk/film/article426617.ece
Den belyser meget fint flere af de aspekter, der er blevet diskuteret i denne tråd.
Nu har jeg endnu ikke haft fornøjelsen af at se den selv (men glæder mig MEGET), men selv hvis der skulle være tale om en art Lynch-installationskunst, ja, hvad er der så galt med, at den går i biografen?!
Intet, hvis du spørger mig. Personligt foretrækker jeg til enhver tid biografens høje niveau af komfort og teknik. Og hvem siger, at installationskunst kun hører hjemme på museer? Det synes jeg, med al respekt, er udtryk for en kedelig, antikveret tankegang.
Har du overhovedet set filmen, om man må spørge?
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#34 filmz-lysdal 16 år siden

omg.. hvorfor skal sådan en film som den her ha 6 ud af 6... man giver kun fremragende film top karakter... det er den her satmæ ikke... max 3-4 ud af 6..... alle der har det mindste forstand på film kan jo se at det er pinligt af
filmz!
Gravatar

#35 filmz-BrotherJack 16 år siden

FIlmen skal ses i biografen fordi Lynch efter min mening skaber nogle af de mest interessante lyduniverser på film. Få giver lyden så meget opmærksomhed, og derfor fortjener den også en ordentlig audiovisuel biografoplevelse.

Er film ikke kunst? Ærgeligt.
Gravatar

#36 Yoda 16 år siden

#34

Pinligt af filmz? Luk nu røven med dit "har forstand på film" gylle! Der hersker næppe nogen tvivl om, at anmelderen af denne har styr på sin filmviden. Kender du ordet diversitet?

Og for at besvare dit spørgsmål, så skal "Inland Empire" have seks stjerner fordi, anmelderen mener det - længere er den ikke!
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#37 Bony 16 år siden

#34 - Du har måske forstand på film..?
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#38 filmz-Kadann 16 år siden

#34 -

Anmeldelsen er vel ikke mere pinlig end din måde at opbygge sætninger på? :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#39 mr gaijin 16 år siden

Det er længe siden, at jeg har følt en film forene sig så tæt med min underbevidsthed. Det er en rejse i et surrealistisk drømmeunivers. Jeg blev i starten irriretet over den grimme billedkvalitet, men jo dybere man kommer ind i filmen, jo mindre betyder det. Eller snarere, det bliver en del af filmens udtryk. Et helt unikt indtryk. Lynch kan noget helt unikt med sine film. Det er nytteløst at beskrive. Jeg kan kun anbefale oplevelsen. Om man vil kunne lide det eller ej, så vil det være en helt speciel filmoplevelse.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: