Craig og Schreiber leverer pondus til begge karakterer, om end Craigs rolle til tider er svær at relatere til. Den besindige Tuvias noble taler virker ofte for gode til at være sande. Hans udvikling fra idealist til hårdprøvet pragmatiker er ikke desto mindre godt håndteret, og da han omsider ser sig nødsaget til at bryde med principperne, er man med ham hele vejen. Som tiden går, finder brødrene hver en romance i lejren, hvilket ganske vist er troværdigt nok, men ærlig talt ikke særlig interessant at overvære, selvom Liev Schreibers udkårende viser sig at være danske Iben Hjejle i en lille, men fin rolle.

Som så ofte før er Edward Zwicks hånd som instruktør lige lovlig håndfast, når temaerne skal slås fast, og der levnes ikke megen plads til eftertanke. Selv filmens sidestilling af Tuvia med Moses fremhæves så mange gange, at det nærmer sig det parodiske. Ikke desto mindre er “Modstand” god solid historiefortælling om et emne, som desværre fortsat er aktuelt, og valget mellem Tuvia eller Zus’ metoder er på mange måder den selvsamme udfordring, som det jødiske folk står overfor den dag i dag. Tiden har måske nok ændret sig, men verden er ikke blevet meget blidere af den grund.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-DonDiegoDeLaVega 14 år siden

Super god anmeldese. Helt klart en film der skal ses..
Gravatar

#2 elwood 14 år siden

Billede 1

Hvad?, hvad er der, hvorfor kigger du sådan på mig, Wolverine blev da en ok film, du sku nødigt snakke med din Bourne wannabe Quantum of Solace, jebus du er satme snerpede

Billede 2
Tropic Thunder 2!


Billede 3
Jeg savner Casper
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#3 deathlikesilence 14 år siden

Jeg synes Defiance er en af de ringeste film jeg har set i lang tid. Og det er enda selvom skuespillet er fint nok. Den sidste kamp scene siger sgu alt (kunne lige så godt have været fra en 80'er action film... når de var dårlige).

Filmen vil så gerne have en smule realisme over sig... men ender med at spænde ben for selv op til flere gange.

1/6
No, I'm not a pessimist. At some point the world shits on everybody. Pretending it ain't shit makes you an idiot, not an optimist.
Gravatar

#4 keitel 14 år siden

En røvkedelig modstands film 2/6
Gravatar

#5 tranberg 14 år siden

#2

Haha, dit "Billede 1" er genialt, elwood!
8-)
The end is closest to the beginning
Gravatar

#6 elwood 14 år siden

Tak tak 8-)
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#7 Tomasz 14 år siden

Filmen gengiver ikke den virkelig historie. I virkeligheden er brøderne forbryder som blev anklaget i retten i Hag for krigforbrydelser på civilbefolkning.
Bogen er skrevet af den sidste af broder som sat i fængsel i USA for små forbrydelser og skrev sine fordrejet version af begivenheder.

Kort fortalt så har de sammearbejdet med Ruser for krigen (små forbryder som handle gennem den polsk-rusisk grænse med ruserne) Efter krigen udbrud da Ruserne angrebte Polen fra østen, blev den ældste af brøderne kommiser hos Ruser (lige som SS i Tyskland) Under hele krigen myrdede og bestjal de befolkning, voldtog kvinder og holdte dem indespæret. Man skal også huske at ruserne var være end Tyske SS.
Historien fortaler heller ikke hvorfor hvidruser og ændre omkringligende lande holdte sammen med Tysker og øst fra Polen gjorde de alle sammen. De ville få sin selvstændighed. Og tysker var trods alt bedre end ruser.

I slutning af filmen er der en stor kamp. Der var mange kampe, men en var ret afgørende, hvor polske tropper (som slet ikke bliver nævnt i filmen) sammen med Russiske og jødiske bliver omringet af ca 60 000 tyske soldater. Selv om der var aftale mellem de 3 bataljoner, løb både ruser og jøder for livet. Ud af 5000 Polaker overlevede der kun 2000 som kom for resten og hjalp i Warszawa.

Man kan sagtens sige noget godt om Hitler og skrive bøger og derefter filmatisere dem, men hvor er det usmageligt. Åbenbart er det nok at have penge så kan man skrive historie om.

Skriv ny kommentar: