Og det er faktisk lidt ærgerligt. Ærgerligt fordi “Return to Sender” har formatet til at blive en rigtig storfilm. Udover stærke skuespilpræstationer gemmer der sig nemlig bagved den underlige blanding af kærlighedshistorie og thriller en dybereliggende og mere interessant problemstilling. En problemstilling der sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget man vil ofre for et andet menneske. Det er en problemstilling, som er grundlæggende for filmen og har været det for August før – for eksempel i “Den gode vilje” – men desværre drukner dette interessante spørgsmål i “Return to Sender” der forsøger både at være kærlighedshistorie, thriller og moralsk pegefinger. Og det er rigtig ærgerligt. For med de film som August har i bagagen indtil videre, er han netop en instruktør, der ville kunne besvare dette spørgsmål på en seværdig måde. I “Return to Sender” får vi kun et dunkelt svar. Og tilmed et svar blandt mange andre svar. Lad os håbe at August næste gang vil droppe forudsigeligheden og samtidig gøre det lidt klarere for os, hvad han reelt vil have os til at tænke over.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Randy Savage 18 år siden

den er vist ik helt ny den film. Inde på Imdb står den er fra 2004 hvad jeg lige kunne se.
Gravatar

#2 pulse83 18 år siden

Ja, den havde premiere i Canada d. 17. September, 2004. Skandaløst at en film med en dansker ved roret åbner allersidst i Danmark.
Excuse me, Flo!
Gravatar

#3 filmz-simos 18 år siden

17. September, 2004?
Vi er da virkelig bunden her i Danmark, vi er jo bombet tilbage til stenalderen.
Gravatar

#4 Michael Andersen 18 år siden

"Return to Sender" blev rigtig nok først vist i september 2004 men det var ved filmfestivalen i Toronto. De lidt mindre film som denne bliver tit "testet" ved en filmfestival et godt stykke tid før de får egentlig premiere. Så helt skadaløst vil jeg ikke kalde det, at filmen først dukker op nu.

Hvis man ikke har det store reklamebudget, kan det jo også være en god ide at "udsætte" premieren og håbe på lidt good word of mouth via festivalerne. F.eks. dukkede "Memento" op på diverse festivaler i september 2000, men fik først amerikansk premiere marts 2001.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#5 Lestat 18 år siden

Det ser ud til den allerede kan købes på CD-Wow - godt nok den tyske udgave, men alligevel...
link
Gravatar

#6 filmz-ookarate-pigenoo 18 år siden

den er ok fed .. men jaa...
Gravatar

#7 filmz-uldbjerg 18 år siden

Filmen er såmen fint instrueret. Bille August er forelsket i sit kammerspil og det er fint, det er bare ikke hvad filmen lægger op til. Manuskriptet er en thriller men BIlle har ville noget andet. Da filmen står mellem to stole bliver ingen af delene særligt interesant. Desuden er thrillerens 'overrasskende' slutning noget søgt.
Gravatar

#8 tiny 18 år siden

#7: helt enig. Slutningen er meget søgt!

Men det skal ikke gå ud over det flotte skuespil af især Aidan Quinn. Han gjorde det rigtig godt og var klart den bedste oplevelse, jeg havde af filmen. Hans portræt af den desillusionerede forhenværende forsvarsadvokat var fantastisk. Der hvor filmen halter meget, er i sagens efterforskning. De mangler i efterforskningen af sagen simpelthen ikke ville ske i virkeligheden od det trækker virkelig ned. Jeg tænker især på videobåndet og søsteren. Det kunne de godt have gjort væsentligt bedre. Det er altså for tyndt.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.

Skriv ny kommentar: