“Shutter Island” er en tankevækkende og særdeles medrivende thriller om, hvor ulykkeligt mørkt der kan være i menneskesindet. Som Dinah Washington synger ved filmens slutning – “It’s a bitter Earth”, og “Shutter Island” er på mange måder en bitter fortælling, men dermed ikke mindre væsentlig. Tværtimod. Og med Martin Scorsese ved instruktørroret og DiCaprio i en af sit livs roller er resultatet en særdeles stor filmoplevelse.

Læs også: Interview: Filmz møder Scorsese og DiCaprio
.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 I.F.F. 14 år siden

er narnia blevet hacket eller er han bare røget af medicinen?
Are you not seeing the rare bird on my shoulder?
Gravatar

#32 Nicki52 14 år siden

#26
Desværre, vi har udsat det til efter vinterferien.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#33 jessup 14 år siden

Er det bare mig eller kan man ikke læse twisted i filmen udfra traileren? Jeg har ikke set filmen og ved ikke noget om filmen andet end det hele vendes på hovedet.

grunden til at der er den store sikkerhed da han ankommer til øen er vel fordi det er ham der er den"syge" - altså at sikkerheden er høj fordi han har begået en forbrydelse og er "sindsforvirret"?


?
This is just until June
Gravatar

#34 Notional 14 år siden

elwood (26) skrev:
Ser frem til og høre om resultatet af aften i Hvad modtog du tråden 8-)

Det er vidst pigen, der skal svare på den hva? ;)
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#35 Nicki52 14 år siden

Notional (34) skrev:
Det er vidst pigen, der skal svare på den hva? ;)

Mener du om hun modtog
pik
eller hvad´?


SPOILER REMAIN A DIRTY WORD!
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#36 Notional 14 år siden

Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#37 filmz-Is 14 år siden

#33

Det er virkelig meget du har fået ud af en trailer. Jeg havde ikke set traileren til filmen, så derfor blev min oplevelse ikke ødelagt - Heldigvis. Tror ikke at filmen vil gøre et så stort indtryk på dig eftersom du ved hvad der kommer til at se. Vent et par år, måske glemmer du handlingen og får en god oplevelse som min. :-)
Gravatar

#38 mr gaijin 14 år siden

#33
Jeg er lige kommet tilbage fra biografen, og det er ikke kun i traileren,
at man hurtigt gennemskuer, at han er den sindsforvirrede, og at filmen er skildret fra hans skæve sind. Det så jeg ganske hurtigt, men det skal siges, at min kæreste først opdagede det til sidst, da det blev afsløret.

Jeg havde en temmelig kedelig filmoplevelse. Der er ikke noget kedeligere end et mysterium, hvor mystikken er punkteret og væk. Min kæreste morede sig til gengæld temmelig godt.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#39 filmz-ab 14 år siden

Martin Scorsese er på udebane med hans seneste film, Shutter Island, som er en psykologisk thriller med masser af intriger, mystik, clues og den slags, som vi ellers kender fra genren. Forlægget er ellers skrevet af Dennis Lehane (Mystic River, Gone Baby Gone), begge yderst sublime filmatiseringer. Der skal ikke afsløres ret meget her, men er man til mystik, skumle stemninger, konstant uvejr, "nothing is what it seems" handling, mørk baggrundsmusik, ja så leverer Shutter Island alt sammen i en vellykket cocktail.

Filmen er bestemt ikke uden skavanker – når historien er så kringlet som her, med usædvanlige drejninger, ja så opstår der nærmest automatisk nogle forklaringsproblemer. M Night Shylaman var dygtig nok til at forklare til sidst i Den Sjette Sans, hvordan han havde narret os. Det gør Scorsese ikke, og det efterlader en hel del huller bag sig, og ikke mindst ubesvarede spørgsmål. Når man har set den type film før, er det indrømmet ikke helt så svært at regne hovedparten ud i Shutter Island, til trods for den er så ivrig efter at fremstå så fortænkt.

Verdensranglistens nummer 1, Di Caprio er atter engang under Scorsese, og igen med gode resultater må jeg sige. Han giver endnu en flot og overbevisende præstation i en kompleks rolle (dog ikke hans bedste). Ruffalo, Kingsley, og Sydow er også gode på dagen.

Det bedste ved filmen er egentlig ikke historien, men derimod stemningen, som er afsindig creepy. Fotograferingen er fantastisk, og det samme er filmens dystre baggrundsmusik, som nærmest var en reference til Kubricks Ondskabens Hotel.

Overall: God film, der holder en i jerngreb for det meste af tiden, men også Scorsese’s mindst underholdende en af slagsen. Jeg er måske et sted alligevel lidt skuffet, selvom håndværket absolut intet fejler.

4/6
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#40 filmz-ab 14 år siden

#38

Jeg havde også regnet den ud, ca halv time inde i filmen. Men jeg morede mig dog alligevel, og fik en fin oplevelse. Scorsese er dog ingen trick-mystery instruktør.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

Skriv ny kommentar: