Martin Scorsese er uden diskussion blandt de mest markante filminstruktører nogensinde. I de unge år kredsede hans tematikker ofte om rå, men gerne underspillet vold, bandekrige og cool cash, men på det seneste har den aldrende instruktør disket op med et par lækkerbiskener, som i nogen grad beskæftiger sig med nogle andre facetter af livet. Under det hele finder vi dog stadig Scorseses fascination af menneskets mørkeste sider, og “Shutter Island” er ingen undtagelse, nærmere tværtimod. Filmen er ikke blandt hans bedste, men absolut seværdig. “Shutter Island” må betragtes som en storfilm, og derfor kan det undre og ærgre, at udgivelsen er en anelse tynd.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Bruce 13 år siden

#10 Du var ikke i nærheden af nærheden.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#12 MMB 13 år siden

#11

Men selvom jeg ikke er i nærheden af nærheden, kan det vel være, at jeg har ret alligevel? For det er jo ikke nærheden, som jeg går efter at være i nærheden af... ;)
Gravatar

#13 Lord Beef Jerky 13 år siden

Bedre end Twilight men stadig jævn. De første 20 minutters tid er dog helt fantastiske!

3/6
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#14 filmz-Bruce 13 år siden

#12 Ret?!?!? Øh ... med mindre Dansk Retsskrivning endnu engang har foretaget indgreb i formuleringsmulighederne, så var der sidst jeg så efter, ikke nogle implicitte argumenter tilstede i en simpel øv bøv du har en indgroet tånegl replik :), så ... hvad vil du have ret i?!?!?!

Du skal udover det stade, hvis du vil diskutere.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#15 JannikAnd 13 år siden

#9 - Har du fået solstik!?!?! Har ikke været i Norge, men har taget det norske islæt med hjem fra roskilde :)

Skal vi snart vige for heden og søge den mere kølige filmverden?
Gravatar

#16 filmz-Bruce 13 år siden

#15 Nå så er det heden, som har gjort sit indtog :) Kanon du har hende "hjemme". Ja, jeg skal desværre overlevere Den Hellige Graal til det moderlige ophav i næste uge, så når jeg tudet færdig, så er jeg helt klar :) Skal vi gå efter fredag?
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#17 MMB 13 år siden

#14

Lol... Jeg tror, du har misforstået mine indlæg. Indlæggene skal naturligvis ikke tages seriøst, selvom det åbenbart godt kunne virke sådan. Du har selvfølgelig den mening, som du nu engang har om filmen (og Scorsese generelt for den sags skyld), og den mening har du jo haft i lang tid efterhånden. Dog må jeg indrømme, at det irriterer mig, at du siger, han er ved at være idéforladt.

Og når man er en mand i fyrrene, der kan lide Twilight, så beder man sgu også selv om at blive mobbet. :P

Gravatar

#18 filmz-Bruce 13 år siden

#17 3, 2 og 4 stjerner er så i min verden ikke at "kunne lide". Det er karakterer om en franchise, jeg på ingen måde har nogen frivillig lyst til at se og hvor jeg gør det pga. "frivillig tvang". Jeg ser således mig selv som rendyrket neutral tilskuer og så laver jeg karaktergivning derefter. Jeg anmelder dog ikke filmen ud fra et macho synspunkt om, hvad en vampyr film skal indeholde og holder mig målgruppen for øje.

Jeg hopper ikke med på den hovedløse nedrakning af en film, som 75% af kritikeren formentlig ikke engang har gidet at se, men som alle alligevel har en mening om.

Derudover er du ikke den eneste, som er irriteret over min bemærkning. Det irriterer mig, at det er kommet så langt, at en så dygtig mand, som stadig har så meget på hjerte (se hans dokumentarer), må ty til så bastante virkemidler i Shutter Island (at den af hans film har mest tilfælles med Key To Reserva) for at overdøve manglen på substans. Så jo, med Departed og Aviator som forgængere, som ville være opsigtsvækkende, havde det været en ny instruktør, men som er kreativt udsalg for en instruktør af Scorseses karat, så må jeg karakterisere ham som værende i en filmisk limbo.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#19 JannikAnd 13 år siden

#22 - Jeg har jenten på besøg indtil d. 18, så jeg er optaget til og med uge 28. Men så er jeg også game, og så er du formentlig/forhåbentlig færdig med at græde :)
Gravatar

#20 MMB 13 år siden

#18

Du skrev da i DVD anmeldelsen af Twilight, hvor der blev givet 4 stjerner, at du var enig med anmeldelsen http://filmz.dk/forum/anmeldelser/twilight-46709. Ligesom du for 2 dage siden sagde, at 1'eren og 3'eren var de bedste film http://filmz.dk/forum/poll/bedste-twilight-saga-fi... Jeg formoder, at det betyder, at de er til samme karakter?

Anyway, jeg gider ikke diskutere Scorsese, da vi ikke bliver enige eller kommer til en konklusion. Lad os nu bare glæde os til Living in the Material World: George Harrison, som jeg tror, vi begge ser frem til.

Skriv ny kommentar: