Paul Verhoevens “Sidste udkald” er en af den slags grandiose, pompøse og ekstremt fornøjelige actionfilm, som simpelthen ikke produceres længere i vor tids mere strømlinede og politisk korrekte Hollywood. Filmens effekter er ikke just blevet bedre med alderen, men humoren og spændingsmomenterne holder stadig, i hvad der formentlig er Arnold Schwarzeneggers bedste film uden for “Terminator”-sagaen. Filmens alder har tydeligvis haft en effekt på kvaliteten af både udgivelsens billed- og lydside, men der er ingen tvivl om, at “Sidste udkald” aldrig før har set så godt ud i hjemmebiografen. Der følger dog intet ekstramateriale med, så udgivelsen henvender sig udelukkende til særdeles dedikerede fans.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Is 16 år siden

yes, yes... Det går da fremad med hd anmeldelserne
Gravatar

#2 filmz-Kadann 16 år siden

Ud fra de tekniske sider, lyder det som om at den ligger tæt på BD-udgaven som jeg har, der vist har et ringere lydspor, så vidt jeg husker.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 gi-jones 16 år siden

Jeg må lige spørge. Når I nu anmelder en HD film hvordan kan det så være at screen-shots stadig er i SD? Det ville være noget federe med 1080 screenshots.

I øvrigt forstår jeg ikke anmelderens kommentar om at billede sjældent fremstår 3-dimensionelt. For mig lyder det som teknisk sludder. Er der en forklaring på det?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#4 filmz-Kadann 16 år siden

#3 -

Mon ikke det er fordi at HD-drev koster min. 1500 kr. og softwaren koster 3-400 kr.? :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 gi-jones 16 år siden

Det kan der selvfølgelig være noget om. Men hvordan laver de så screen-shots i første omgang?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#6 lagoni 16 år siden

#5 - nu er det Insider der anmelder, blandt sine ca. 43757847568 film har han den nok på dvd og kan der tage screenshots...
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#7 The Insider 16 år siden

#3, HD-screenshots er stadigvæk en besværlig proces. PowerDVD har fået funktionen slået fra i nyere udgaver, og hvis du hurtigt tjekker de mest populære HD-sites (IGN, HighDef Digest, DVDfile, DVDtalk etc.), vil du erfare, at ingen af disse ej heller indeholder HD-screenshots. Derfor indsætter vi også en disclaimer i hver eneste anmeldelse (du finder den i margen), der gør læseren opmærksom på, at der ikke er tale om HD-screenshots. I de fleste tilfælde vil vi benytte os af pressebilleder, men til en halvgammel film som "Total Recall" kan de være svære at opdrive, og derfor har vi indsat SD-billeder, der er beskåret, således at når man blæser dem op indser man samtidigt, at de heller ikke repræsenterer kvaliteten af SD-billedsiden. Altså, i korte træk: Ligesom andre sites bruger vi ikke HD-pics og gør opmærksom på dette, og indtil det bliver en let process, benytter vi os primært af pressebilleder (i så god en opløsning som muligt naturligvis). Vi kunne selvfølgelig have udskudt HD-anmeldelserne adskillige måneder endnu for at vente på, at det blev nemmere at tage HD-screenshots, men tænkte, at det nok ville være mere interessant for læserne at kunne læse om de nye medier nu. Derudover indtræffer der naturligvis altid en vis form for forvrængning når et billede tages, komprimeres etc.

Kadann kom mig også lidt i forekøbet :-) Det koster naturligvis også en vis portion penge for et HD-drev og den nødvendige software, som endnu ikke er hverken udbredt eller billig.

Med hensyn til, at mine kommentarer om billedsidens manglende 3-dimensionelle look er noget sludder, må jeg erklære mig uenig. Ligesom størstedelen af internettets HD-anmeldere hæfter jeg mig ofte ved, at 1080p-materiale, når det præsenteres med optimal skarphed, kontrast mm., får et stærkt 3-dimensionelt look, især grundet den tydeligere afstand mellem alle objekterne. Hvis et billede ikke er synderlig skarpt, eller hvis kontrasten måske svinger eller farverne er lidt matte, så tilegner billedsiden et mere fladt (og dermed naturligvis 2-dimensionelt) look.

#6, true :-)
War. War never changes.
Gravatar

#8 gi-jones 16 år siden

Ok så - næste gang læser jeg disclaimeren :)

I forhold til 3d-diskussionen synes jeg nu stadig det er et noget poppet udtryk, da en film jo i sagens natur er 2d. Jeg er med på at tale om dybden i billedet, kontrastforhold og så videre, men det er også de ord jeg ville bruge. Dog ikke noget der er værd at rive håret ud af hovedet på hinanden over :)
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#9 El vez 16 år siden

Damn, jeg sad ellers her med popcorn og cola, klar til en god bitchfight! :p
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#10 gi-jones 16 år siden

I så fald vil jeg henvise til Wachowski-tråden :)
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.

Skriv ny kommentar: