“Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn” leverer hvor den skal: Som det forventes af en “Star Wars” film, er der masser af action og sci-fi eventyr, men den har sandelig også følelsesmæssig gennemslagskraft. Samtidig lukker den hullet imellem de to trilogier på ganske nydelig facon. Ekstramaterialet på udgivelsen når ikke helt op på samme højde som de to forgængere, men til gengæld hører den rent teknisk til i den absolutte topklasse. Billede og lydside er noget nær perfekte. ”Impressive… most impressive!”

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Business Monkey 18 år siden

Mah... Jeg synes stadigvæk, at "A Hero Falls" er noget af det mest kønsløse og ligegyldige musik John Williams nogensinde har lavet...

I Episode I havde han i det mindste "Duel of the Fates" og en masse fed musik...

Episode II... Det er også noget lortemusik...

Episode III det eneste gode er det mix af musik fra filmene I+IV-VI... Hvilket kan til tider lyde for "genbrugt"...

Filmen vil jeg ikke engang kommentere ud over, at det føles som om den nogle gange er på speed (især med R2's scener i starten...).
For sidste gang (i maj) blev folk ret irriterede på mig for mine Original Trilogy elskende kommentarer i modsætning til den nye trilogi... (undtagen Episode I, da den har fed musik og fede skuespillere (undtagen Jake Lloyd))...

: )
Du skal ikke nationalisere kulturen, men kultivere nationen!

http://www.zentropa.dk/videohilsen/
Gravatar

#12 filmz-Kadann 18 år siden

Jeg var heller ikke glad for musikken i "Episode III" til at starte med, men jeg må indrømme at det er vokset lidt med tiden. Selvom det stadig er det svageste score af de seks, så er jeg ikke så negativ overfor det, som jeg var ved første og andet gennemsyn af filmen.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#13 vapor 18 år siden

Den stille sørgelige musik lige inden at han beslutter sig for at tage hen og rede Palps finder jeg ret smukt.
Gravatar

#14 filmz-Business Monkey 18 år siden

Da jeg så den tre gange i træk i Imperial blev jeg blot mere og mere skuffet...
Første gang lagde jeg ikke engang mærke til nogen fede musiksteder fordi der mangler så meget baggrundsmusik generelt...

Den blev bare værre or værre den musik... Og den består vel ikke rigtig mere end af store pauker der bliver smadret og lange monotone trompetlyde... AARGH!

Gad vide om også den nye Harry Potter film viser en fremadskridende senilitet hos den kære John Williams...
Eller det kan måske være, at det faktum, at hans søn har spilt et helt liv som forsanger i TOTO, faktisk endelig er blevet opfattet af ham... ;-p
Du skal ikke nationalisere kulturen, men kultivere nationen!

http://www.zentropa.dk/videohilsen/
Gravatar

#15 filmz-jfk 18 år siden

#11 og 14 - nej det er forkert. Musikken i den nye trilogi var faktisk lige så god som den originales. End of discussion. :)
Jeg er ikke perfektionist, men mine forældre var det.
Gravatar

#16 maniac 18 år siden

#6 Jeg synes det er ok at scenerne er blevet klippet, de er interessante, men ville trække tempoet ned...

#14 Nu er det så ikke Williams der laver musik til den nye potter film
Gravatar

#17 filmz-Bruce 18 år siden

#15 This is not the end. This is not even the beginning of the end. But it might be the end of the beginning :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#18 filmz-Business Monkey 18 år siden

Jeg håber jeg vinder koncurrencen... Hæ...
Du skal ikke nationalisere kulturen, men kultivere nationen!

http://www.zentropa.dk/videohilsen/
Gravatar

#19 mimic 18 år siden

hmm det havde jeg så ik hørt før, for synes den nye trilogi har noget af det bedste musik i film nogensinde, duel of the fates scoret lyder rigtig godt, acros the stars themet til episode 2 får det hele til at lyde klassisk og det noget musik som man ik har hørt så meget af synes jeg, og fra episode 3 battle off the heroes themet er også superb passende til duellen. I mine øjne er han en af de bedste musikkompinister til film der findes.
Gravatar

#20 myshkin 18 år siden

Syntes ikke den fortjener 5 stjerner. Den når op på en 4 her fra og så heller ikke mere. Havde det været muligt at give den 3½ havde jeg nok overvejet det fremfor 4 hele stjerner.

Jeg synes ikke at den er så poleret. Snare virker, især sidste del af filmen, "rushed". Ligefra
udryddelsen af jedi-ridderne, til Palpatines forvandling
er blotte detaljer. Det som også overraskede mig var at det indtryk jeg havde af kampscenerne, da jeg var inde og se den i biografen, ikke passede anden gang da jeg så den på DVD.
Yoda syntes at være ganske mægtig da han kæmpede mod Palpatine i biografen. Anakin var ikke nær så dygtig som sin læremester Kenobi. Men efter at have set den anden gang ser det mere ud som om Palpatine er ligeså mægtig som Yoda, og Anakin er ligeså god som Kenobi. Det er som om Lucas bevidst søger at balancere de to og alt for i verden vil udpege hverken Yoda eller Palpatine, eller Anakin eller Kenobi som mægtigere. Det synes JEG ødelægger mit indtryk af Yoda og også af Kenobi.


Now I am the master, siger Vader da han konfronterer Kenobi igen i Episode IV. Det virker nu snarere som om han sådan set ikke har manglet noget, han var bare lidt for hurtig på aftrækkeren og lidt uheldig i episode III.

En anden ting (ud af mange) som irriterer mig er
Qui-Qons mystiske og næsten helt unødvendige og samtidige uforståelige tilbagevenden. Så Qui-Qon har fundet en vej tilbage fra kraften så at sige.
Skal det forklare hvorfor Kenobi ikke ligger død tilbage efter Vader sparker hans røv i episode IV, men bare forsvinder??

Den eneste kampscene i den film, som virkelig er godt koordineret, efter min mening, er
Count Dookus og Anakin/Kenobis. Man kan virkelig godt se hvorledes Lucas og co. har tegnet forskellen på Dooku og Anakin. Dooku er jo en mester i ædel sværdkunst, modsat Anakin som nærmest kun formår at kæmpe aggresivt
.

Ellers synes jeg ikke rigtig der er noget ved de resterende kampscener (undtaget er selvfølgelig Mace Windus og en hvis ondskabsfuld herres).

Den bedste kampscene i hele triologien (gamle+nye) er Darth Mauls i slutningen af episode I. Helt igennem fedt koordineret med en herlig dommedagsmusik (Duel of The Fates).

Egentlig ærgeligt at Lucas med sin "skriverkunst" skulle gå hen og spolerer en ellers herlig eventyrs-triologi. Men den gamle holder sgu stadigvæk. Den nye... ughh.
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous

Skriv ny kommentar: