Filmen bærer absolut præg af at være en Stephen Sommers-film. Den lugter af “The Mummy”, som når tusindvis af små mini-vampyrer slippes løs i en scene, der minder kraftigt om pygmæ-mumie-scenen fra “The Mummy Returns”. I starten af filmen bliver Dracula slemt forbrændt, men heles igen i hvad der umiskendeligt ligner Mumiens regeneration.

Et andet punkt er Sommers hang til at bruge CGI i enhver henseende. Ligesom de to “Mummy”-film er alle monstre i denne film lavet med CGI, og det bliver til tider for meget… absolut intet er overladt til fantasien, hvilket bevirker at stort set ingen af monstrene er skræmmende. Istedet tyes der til de efterhånden så velkendte chock-effekter, der dog næppe vil skræmme hærdede biografgængere. Effekternes kvalitet svinger også meget, fra det direkte dårlige og platte til det ekstremt flotte og kreative, som bl.a. når varulvene skifter form. Dette sker på en måde man ikke har set før, hvor de nærmest flår deres egen hud af.

Skal man sætte et prædikat på “Van Helsing” må det blive “popcorns-underholdning”. Plottet er originalt men rodet og skuespillet når aldrig de store højder. Læg dertil overdreven brug af CGI, der svinger meget i kvalitet og du har en temmelig typisk action-adventure film, der ikke vil opnå samme status, som de klassikere den bygger på.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 filmz-pherkel 20 år siden

#20

Film-musik? Du mener Kaare Norge på crack?
Gravatar

#22 filmz-Gizmo Krueger 20 år siden

Til Pherkel.

Ja vi kan jo ikke alle have samme smag jeg synes bare du skulle gå hjem og proppe dit hip hop lort så langt op i røven.
Gravatar

#23 filmz-Alex De Large 20 år siden

Ej du kan da ikke mene at musikken var perfekt. Den ødelagde så vildt stemningen. Specielt der hvor Van Helsing kommer vandrende i Paris (var det vist) i starten af filmen. Det skulle have været noget mere stemningsfuldt, stille musik, men næææ nej, der skal bare fuld skrue på.
Gravatar

#24 filmz-derb 20 år siden

Musikken? Det der guitar-snask som bliver spillet flere gang i filmen? Ja, det var da udemærket. Jeg sad i hvert fald og grinte hver gang det blev spillet.
filmz.dk - din reklamesøjle på nettet.
http://derb.dk
Gravatar

#25 filmz-Aether 20 år siden

Nu må i lige holde op.. Van Helsing er bestemt en film der er værd at ofre penge på. den starter med et brag og ellers fortsætter underholdning stort set hele filmen igennem.. der er selvfølgelig nogle ting som er mindre godt, men alt i alt synes jeg bestemt det er en kanon film. den vinder måske ikk en masse priser, men ses det skal den 4/6 for den gode underholdning.. og så ser Kate Beckinsale jo guddommelig smuk ud.. :)
Gravatar

#26 filmz-pherkel 20 år siden

#25 Jeps - og hun snakker som en døv russer der har bældet en kasse vodka. Men smuk r hun da. :-P
Gravatar

#27 filmz-rys 20 år siden

Jeg synes filmen er ok, underholdning i de små to timer den varer og når man går ud af biografen har man glemt alt om den.

Dog er der mange fuldmåner og utrolig meget tordenvejr i Transilvanien ?!?
UGH!
Gravatar

#28 filmz-mi2607 20 år siden

uiuiui
Gravatar

#29 filmz-~The DUCK~ 19 år siden

God action men historien holder ik.
"One of god's own prototypes, too weird to live and too rare to die."
Gravatar

#30 tvit 19 år siden

Skriv ny kommentar: