Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-11-01

Jake Gyllenhaal er stjernegod som stjernepsykopat. Dansk håndholdt-horror er hverken uhyggelig eller effektiv. Britisk håndholdt-horror er både uhyggelig og effektiv. Tåbelig thriller skulle aldrig være lavet. Romantisk vrøvl åbenbarer sig som hæderlig kærlighedsfilm. To timers socialrealistisk, østeuropæisk film uden dialog efterlader én mundlam. Fransk film om ubehagelige hemmeligheder i fløjlsbuksen leverer varen. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


”Nightcrawler” er en grovlækker samtidssatire med en storspillende Jake Gyllenhaal i hovedrollen som et omvandrende mareridt af den amerikanske drøm. Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just kravlede ind i mørket for at se filmen.

”Filmen er som en Deluxe-version af at spille “Grand Theft Auto” bare uden kontrol. Som at glo på et fotografi af Gregory Crewdson. For meget. For lækkert. For dystert. Det er svært ikke at glo,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Nightcrawler”.


Ethvert dansk livtag med genrefilm er per definition værd at bruge tid på – vellykket eller ej. Der kan være langt imellem snapsene, og de glider sjældent ned med rendyrket velbehag. Den danske found footage-gyser ”Encounters” er i den henseende den lidt for billige, kradse Høker Snaps fra Netto. Det mener Filmz’ anmelder Jannie Dahl Astrup.

”Filmen er en lige så fersk en tilføjelse til genren, som dens generiske titel antyder. Et dovent riff på de selv samme film, der åh-så-metaagtigt diskuteres undervejs,” skriver hun.

Læs anmeldelsen af “Encounters”.


”No good Deed” er dum på den allermest frygtelige måde, og var der nogen retfærdighed til, havde den aldrig fået dansk biografdistribution. Det mener Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen.

”Når jeg ser på listen over de film, der aldrig fik dansk biografpremiere, så kan jeg kun tude over, at pladder som ‘No Good Deed’ gør. En film ganske uden kvaliteter. Undgå den,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “No Good Deed”.


Det lyder umiddelbart som en parodi på en kunstfilm: to timers socialrealistisk, østeuropæisk film uden dialog. Den kunne uden tvivl være blevet ganske frygtelig, men ”The Tribe” har på trods af sine manierede form en nerve og en gennemslagskraft, der gjorde stort indtryk. Det skriver Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen.

”Der er indstillinger, der bliver ved for længe, og klip, der virker decideret forstyrrende, men det er skønhedsfejl i en af de mest fascinerende og formmæssigt interessante film i lang tid,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “The Tribe”.


Filmz’ anmelder Anders Brendstrup blev positivt overrasket over ”Love, Rosie”. En film, der på lang afstand lugter af romantisk vrøvl, men som i sidste ende åbenbarer sig som en ganske hæderlig kærlighedshistorie.

”Kommer man for ofte i tanke om det overtydelige almindelighedsridt, fiser luften ud af den hjerteformede ballon. Der er intet tilfældigt over skildringen af kærlighedens tilfældigheder. Så pak idéen om den eneste ene sammen, og lad de falske mennesker på skærmen om den. Det er meget sjovere,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Love, Rosie”.


Der er dømt okkulte gys i den velsmurte, britiske horrorfilm “The Quiet Ones”, der på glimrende vis bruger håndholdte realisme til at igangsætte veludførte angreb på vores dårlige nerver. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.

”Selv om den ikke finder balancen 100 procent, demonstrerer den langt hen ad vejen, hvad vi egentlig godt vidste: rigtig uhygge gemmer sig ikke i monstrenes brøl, men i sindets stille hvisken,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “The Quiet Ones”.


“Før vinterkulden” er nummer jeg-ved-ikke-hvad i rækken af franske film om ubehagelige hemmeligheder i fløjlsbuksen. Billederne er smukke og intrigen tilfredsstillende, men instruktøren tilfører ikke noget nævneværdigt nyt til en genre, der af en eller anden grund lever i bedste velgående. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.

”Det taler til filmens fordel, at den holder igen med informationerne og kun lægger et hint ud i filmens åbningsscene: et politiforhør. Det er en stramt fortalt oprulning af en mislykket affære, der dog nogle gange går så langsomt, at jeg kedede mig en smule,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Før vinterkulden”.

Skriv ny kommentar: