• Imperiet slår igen
    42%
  • Sith-fyrsternes hævn
    18%
  • Jedi-ridderen vender tilbage
    17%
  • Stjernekrigen
    16%
  • Den usynlige fjende
    3%
  • Klonernes angreb
    2%
  • The Clone Wars
    2%

Stemmer i alt: 1165

Der kan ikke længere stemmes i denne afstemning

Gravatar

#31 ration 15 år siden

Jeg må virkelig sige Revenge of the Sith!

Alle film er geniale på hver deres måde! ROTS leverede virkelig bare den perfekte afslutning. fik sku en klump i halsen da alle jedi'erne blev drabt heh, og kampen mellem Anakin/Darth Vader og Kenobi.. WOW! ;)

Er så pisse træt af at se folk svine Lucas til for at ha lavet lidt flottere effekter. det er hans film. det eneste jeg syntes han gjorde lidt forkert var en scenen i "a new hope" på en bar hvor "Han Solo" plejede at skyde først, men det blev ændret, for at få ham til at virke lidt sødere. men vi ved jo godt alle sammen hvem der skød først ikk ;)

men igen.. alle film'ene er geinale OGSÅ The Phantom Menace!
Gravatar

#32 Andcasso 15 år siden

Le Samouraï (29) skrev:
Også en stemme til Imperiet slår igen herfra med Stjernekrigen* som nummer to.

* De historiske revisionister kan godt pakke sammen. "A New Hope" har *ALDRIG* været filmens originale titel. Gå ud og leg med photoshop-entusiasterne, will ya...


Forkert. Den oprindelige manuskripttitel var faktisk Star Wars Episode IV A New Hope. Det står på det oprindelige manus og flere andre steder, men man slettede det, fordi man frygtede, at det ville skræmme folk væk grundet den forvirrende kronologi. Det optrådte for første gang igen i 1981.
Gravatar

#33 BN 15 år siden

Revenge of the Sith

Min liste ser sådan her ud:

1) Revenge of the Sith
2) The Empire Strikes Back + Attack of the Clones
3) The Phantom Menace + Return of the Jedi + A New Hope

#25 - Andcasso:

Jeg synes, at der er væsentligt mere historie at hente i de nye film.


Det er jeg enig i, omend med den modifikation eller præcisering, at baggrundshistorien og hele dens iscenesættelse via Episode 1, 2 og 3 for mig løfter det hele op på et højere plan, ja, gør Episode 4, 5 og 6 til nogle langt mere interessante og bedre film (det har 2004-udgaverne af filmene også medvirket til rent visuelt og effektmæssigt).

Det der trækker karakteren op for mit vedkommende, er den enkeltes films emotionelle kraft - dens evne til i kraft af selve historien og eksekveringen heraf at rive mig med følelsesmæssigt. Her er 'Revenge of the Sith' den absolutte topscorer med sin sorte, dystre og dybt tragiske historie, som både visuelt og i overført betydning er som en rejse ind i helvede.

Derefter følger 'Attack of the Clones' med sin uventede, overrumplende skildring af Anakin som Star Wars-sagaen første rigtige menneske, der brokker sig højlydt, er kværulantisk, begår fejl, fortaler sig, hidser sig op, går amok i en hævnrus, bryder sammen i gråd, er trodsig og tager tvivlsomme beslutninger, der skader ham selv og andre - ja, i det hele taget viser 'Attack of the Clones', at rejsen mod Kraftens mørke side faktisk i påfaldende grad ligner eller afspejler virkelighedens menneskers problemer med at klare sig helskindet gennem tilværelsen uden at lave for mange ulykker. ..... Denne menneskeliggørelse af en Star Wars-helt (som man ellers på baggrund af Episode 4-6 har opfattet som temmelig renskuret og heroisk) minder meget om nyfortolkningen af James Bond-figuren, der gør alle de samme menneskelige ting/fejl.

Og 'Attack of the Clones' deler andenpladsen med 'The Empire Strikes Back' med dennes aldeles fremragende historie, hvor næsten alting går skævt for vores helte, og hvor en dyster hemmelighed afsløres.

De tre resterende film er de mest lyse og lette i serien, omend de absolut også har DERES momenter af tragedie og flot drama.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#34 filmz-Kadann 15 år siden

#25 -

Man kan vel forvente at instruktøren vælger et barn der kan spille skuespil? :) Der er masser af barneskuespillere derude, der ville have været langt bedre i rollen.

Og med hensyn til titlen.. Altså, vi kan fluekneppe herfra og til tiden ender om det ene er mere rigtigt end det andet, men filmen blev lanceret som "Stjernekrigen" herhjemme og det er stadig den titel der står på dvd-coveret. Som diskuteret i en anden tråd, er dette jo et dansk filmsite, derfor har crewet valgt at bruge de danske titler. Det forhindrer dig jo ikke i at kalde den noget andet og folk forstår stadig hvad du mener.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#35 Bony 15 år siden

Er der slet ikke noget nyt omkring SW-filmene på blu-ray? Så vidt jeg kan forstå, er det snart halvandet år siden at de sagde at der ikke var noget planlagt. Men hvornår så? Der må da snart være noget i støbeskeen? Jeg har ikke set de gamle SW film siden min barndom, og jeg har besluttet mig for at vente på high-def oplevelsen. Men kommer jeg til at vente længe..? :(

Det gælder selvfølgelig også de nye SW film på blu-ray.
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#36 filmz-Kadann 15 år siden

#35 -

Der er ikke noget nyt endnu, så vidt jeg ved, men kender jeg Lucas ret, så tager det ham et par år endnu og så udsender han filmene i endnu en ny udgave med et Dolby Digital lydspor, venter et par år og sender så de originale udgaver ud, stadig fra LD-masteren.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#37 chronaden 15 år siden

er jeg den eneste der godt kan lide "det ekstra photoshop" ? :P
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#38 BN 15 år siden

#37 - chronaden:

Nej, jeg synes også, det er kanongodt, ja, en meget stor forbedring visuelt og effektmæssigt! Da jeg i 1997 lod mig lokke af en slægtning til at gå med ind i biografen og se Lucas' ny-redigerede udgaver, brugte han (altså min slægtning) "det ekstra photoshop" som lokkemiddel, idet han sagde, at Lucas havde forbedret sine gamle klassikere.

Det var ikke ved den lejlighed jeg faldt pladask for Star Wars (det skete først med 'The Phantom Menace'), men jeg kom dog til at anerkende dem som nogle betydningsfulde værker.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#39 Andcasso 15 år siden

Jeg har originalversionerne, men jeg bryder mig ikke om dem. Jeg ser udelukkende 2004 versionen. Det er meget nemmere at se alle filmene som en, nu hvor de gamle film er blevet renset, skurret og skruppet, selvom der stadig er plads til forbedring hist og her.

Nævner lige de mange grimme og fejlfyldte lyssværdsscener. Det er pinligt, at Luke's sværd er henholdsvis grønt og hvidt på MF i ANH og generelt bare ikke ser godt ud.
Gravatar

#40 DemoMan 15 år siden

Helt klart Empire Strikes Back for mig! Den har Yoda, Han Solo som bliver frosset ned, alt det der på isplaneten, den flotte kamp til sidst hvor en af de mest mindeværdige øjeblikke kommer osv.
Jeg kan også bestemt godt lide A New Hope og Return Of The Jedi. Jeg elsker alt det i begyndelsen og slutningen i Return Of The Jedi, men de der Ewoks (som ganske vist er søde) men fylder ALT for meget i filmen (og trækker den derfor en tand ned efter min mening).
Jeg HADER The Phantom Menace. Det eneste gode i den er Darth Maul (eller hvad han nu hedder). The Attack of The Clones er en tand forbedring, men ikke just bestemt god. Revenge of The Sith er nu ok efter min mening;)

Men jeg må indrømme at jeg er ved at være godt træt af de millioner opdateringer Lucas laver til de gamle film. Jeg kan med stor skam sige at jeg derfor aldrig har set de HELT originale versioner (da jeg er vokset op med VHS versionen og DVD versionen)...:(
Ernest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part.

Skriv ny kommentar: