Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 23

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  61%
 • Reindeer Games (2000)
  22%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  4%
 • Sleuth (1972)
  4%
 • Masquerade (1988)
  4%
 • Sleuth (2007)
  4%
 • Nightkill (1980)
  0%

#1

7. aug. 2017 17:26

Man kunne også bare lave en god film, og være lige glad med aldersgrænsen

#2

7. aug. 2017 20:53

#1 vil nu sige at lige netop en stephen king film og the dark tower universet, er ret velegnet til en R rating :)

#3

7. aug. 2017 21:46

#1 når man laver en film baseret på noget, handler det jo ikke kun om at det skal være godt, men også tro mod universet :)

#4

8. aug. 2017 14:29

#3
det kommer jo an på om det er en
Filmatisering
eller
inspireret af

Man laver

#5

8. aug. 2017 14:33

#4 tja nu er det vel kun film om virkelige begivenheder, der virkelig er inspireret af ?
vil nu også sige at man stadig skal være tro mod universet, ellers er der jo ingen ide i at lade sig inspirerer :)
med mindre vi snakker om, en fyr der ser star wars og så laver sit eget farverige universe inspireret af det, men det virker ret irrelevant, da det jo ikke er en film baseret på noget, så selvfølgelig skal det ikke holde sig tro mod et univers da det er sit eget univers, men det er jo på ingen måde hvad der er tale om her :)

#6

8. aug. 2017 21:05

#4 tja nu er det vel kun film om virkelige begivenheder, der virkelig er inspireret af ?
vil nu også sige at man stadig skal være tro mod universet, ellers er der jo ingen ide i at lade sig inspirerer :)
med mindre vi snakker om, en fyr der ser star wars og så laver sit eget farverige universe inspireret af det, men det virker ret irrelevant, da det jo ikke er en film baseret på noget, så selvfølgelig skal det ikke holde sig tro mod et univers da det er sit eget univers, men det er jo på ingen måde hvad der er tale om her :)Mejse (#5)

Der er mange film der er så langt fra bøgerne, at jeg syntes de hører til i inspirations bunken

#7

8. aug. 2017 22:28

#6 jo jo og det er meget fint, men det er jo så bare en dårlig filmatisering, der lige netop ikke fulgte bogens ånd

#8

9. aug. 2017 10:44

#6 jo jo og det er meget fint, men det er jo så bare en dårlig filmatisering, der lige netop ikke fulgte bogens åndMejse (#7)

Præcis. Pointen, som Stephen King så åbenbart ikke helt har fattet, er så netop, at det ikke KUN var den manglende R-rating det var galt med. Der var et par andre ting:

Hele hysterien med Black/White og hvorfor man ikke bare valgte at følge historien som den var.

Hvorfor man ikke valgte at følge bøgerne men opfinde sin egen historie, inspireret af bøgerne (ca. omkring bog 4 var det vist) - den del undrer mig stadig.

Hvis man på den måde vælger at være ligeglad med oplægget beder man jo automatisk om et flop...

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

#9

9. aug. 2017 10:49

De har ikke fulgt bøgerne, men blandt dem sammen, så lavet filmen politisk korrekt...... Selvfølgelig ender det med at blive en gang rod. Det dog en skam, for det er et ret så fedt univers de bøger foregår i :)
Men håber da filmen tjener sig selv ind igen.

#10

9. aug. 2017 10:51

#8 altså det var aldrig ment som en filmatisering a bøgerne, altid ment som en fortsættelse, derfor de ikke følger bøgerne særlig præcist.

han siger jo sådan set heller ikke at den manglende R-rating var det eneste problem, bare at det var en sikre løsning, hvilket jo er rigtigt :) pointen var også mere at det ville passe godt til universet, som er en brutal omgang :)

#9 ikke blandet bøgerne sammen som sådan, det var aldrig meningen de skulle følge bøgerne, men lidt svært at forklare uden at spoile bøgerne :P

den politiske korrekthed har intet at gøre med den er rodet :) gunslingeren kan sagtens være sort så længe odetta er udeladt ;)

#11

9. aug. 2017 10:56

#10 kunne lige se de havde taget 2 små piger og 2 voksne til IT, og en asiat til at spille pennywise...... Så ladet handlingen foregå i fremtiden eller i fortiden, så var det også dømt til at gå galt.
Skal man lave en filmatisering af en film, skal man følge bogen/bøgerne. Eller er det blot en film der har taget "hints" fra en bog af. Som de andre er inde på, inspiration.

#12

9. aug. 2017 11:06

#11 der er en væsentlig forskel på at inspiration, og fortsættelse, det er jo samme univers og samme personer, så kan der ikke længere bare være tale om inspiration, men ja det er ikke en filmatisering af bøgerne, det er en fortsættelse, så en filmatisering af universet kunne man vel sige.....så det eneste der reelt er ændret er en persons hudfarve....og det er virkelig irrelevant i det her tilfælde....virker mere som om det egentlig problem for anmeldere, er at den er for kort til at forklare universet, den klare sig ganske okay blandt folk :)

hvad ville der forresten være galt i en asiat som pennywise ? mener ikke hans nationalitet bliver nævnt noget sted i bogen ;)

er enig i at man ikke bare skal ændre ting for at være politisk korrekt, men har svært ved at se valget af Idris Elba, en af de mest roste skuespilere disse dage, som en politisk korrekt beslutning, han er perfekt som gammel afdanket negativ sur mand :)

#13

9. aug. 2017 11:18

#12 Alle hans bøger foregår i Maine området, USA. Så begynde at lave folk om så det kan tilfreds stille nogle hvide mennesker der har ondt i røven over der ikke er andre folk med anden hudfarve en hvid, er latterlig. Asiater er 5-6% Så kan man selv begynde at syntes hvad man vil eller har lyst til :)
Vi er da enige om Idris Elba er en genial skuespiller :) Kan dog ikke huske om hans hudfarve er nævnt i bogen, er den sandsyglig ikke, da det ikke er tit King beskriver hans karakterer med hensyn til hudfarve. Tror der den går galt, er hvor læserne selv går igang med deres fantasi, og jeg indrømmer også gerne selv at jeg selv gør det :) Tror jeg alle der læser bøger gør hehe.
Men som jeg har forstået kritikken af filmen, så er den tæt på at være så anderledes at man næsten ikke kan kalde det en filmatisering.
På trods af hvad anmeldere og folk siger, skal den film ses, men det bliver ikke i biografen hvert fald.

#14

9. aug. 2017 11:53

#13 alle hans bøger foregår i Maine området (eller delvist i hvert fald) meeeen nu er pennywise jo altså en skabning fra et andet univers, som er ældre end hele vores univers, så måske det ikke er så relevant for hans udseende hvor han bor :P
altså tror heller ikke hans hudfarve bliver direkte nævnt, men blå øjne og at odetta kalder ham cracker, er meget gode indikationer :P
det er jo så fordi folk er dumme :) det er jo ikke en filmatisering af bøgerne

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger