Sidste måned forlød det, at New Line Cinema var gået i gang med at udvikle et nyt filmkapitel i deres succesfulde gyserserie “A Nightmare on Elm Street”, men nu bliver det rapporteret, at projektet i stedet vil blive begyndelsen på en ny franchise, der indledes med en helt ny fortolkning af skrækhistorien om drømmemorderen Freddy Krueger.

Michael Bay, Brad Fuller og Andrew Form fra Platinum Dunes er blevet hyret til at stå bag den nye filmfortælling over Wes Cravens “Morderisk mareridt” fra 1984.

Aftalen med trioen kommer i forbindelse med, at New Line påbegynder optagelser på en genstart af gyserserien “Fredag den 13.” med et andet stort horrorikon, Jason Voorhees.

Begge gyserfranchises vil få en fuldstændig ny overhaling, ligesom Platinum Dunes gjorde med “The Texas Chainsaw Massacre”-serien. New Line vil ikke hyre en manuskriptforfatter til det nye “Nightmare”, førend forfatterstrejken er ovre.

Til trods for at der er tale om en helt ny start på den kendte gyserserie, kan de seneste forlydener dog berette, at den oprindelige Freddy Krueger-skuespiller, Robert Englund, vil blive kontaktet af filmselskabet om at gentage sin mest berømte rolle. Englund havde rollen som Freddy gennem otte film og to tv-serier i hvad, der var New Lines mest indbringende franchise indtil “Ringenes herre”.



Vis kommentarer (20)
Gravatar

#11 Michael Andersen 16 år siden

#10 hvordan laver man en film om robotter som kan lave sig til biler uden at gøre det til en plat børnefilm

Hvis Christopher Nolan kan lave seriøse film om en flagermusmand i fastelavnskostume og Franklin J. Schaffner lavede en med mennesker i abekostumer, så kan man naturligvis også lave en seriøs voksenfilm ud af en film med robotter, der kan lave sig om til alt mulig andet. Jeg er også ret sikker på, at James Cameron er uenig med dig ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#12 dewin 16 år siden

Michael Bay er en simpel håndværker. Han kan få ting til at se godt ud på film, men han er absolut uden talent når det kommer til sammensætte det fundamentet som gør en film til mere end popkorn.

Jeg må lige joine crewet der siger at Transformers var en visuel flot film, men skuffende på stort set alle andre områder. Hørt! Klapsavler til effekterne, men min personlige mening er, at den film kunne havde heddet HVAD SOM HELST, for en rigtig transformers film blev det sq ikke til. Navnet transformers var et skide salgsmærket! Der er bunkevis af muligheder for optimale plots i et mere korrekt transformers univers, som man kender det fra tegnefilmene... vi fik homowoods teenagerimplant opskrift (tilsæt et par teenagere så kan festen begynde)... Den fest bør lukkes og slukkes!!!
Gravatar

#13 NightHawk 16 år siden

Begge gyserfranchises vil få en fuldstændig ny overhaling, ligesom Platinum Dunes gjorde med "The Texas Chainsaw Massacre"-serien.


Ha! ja og det gik jo virkelig fremragende må man sige, så klart at de her to serier også skal fornyes. :P

Hvorfor skal vi ha' en nyfortolkning af noget som fungerer næsten perfekt ? At få Bays glatte MTV look ind over, gør på ingen måde de her to serier bedre. Desuden blir det mere end svært, at sku' overgå Nightmare seriens opfindsomme visuelle niveau, også selv om teknikken idag er overlegen. Jeg kan heller ikke se hvordan, de kan fortælle Freddy Kruegers fortid mere detaljeret eller hvordan de har tænkt sig, at fortælle den gennemgående duel med Nancy bedre end de gamle film gjorde.

Hvis man skal hive noget negativt frem er det vdr. nr. 5 og 6, hvis plots begge er for rodet. Til gengæld er de fyld med info om Kruegers fortid, byder på op til flere seværdige og visuelle makabre mord, samt et gensyn med en af mine favoritter fra Nightmare 4 : The Dream Master Alice.

Mht. Friday The 13'th rebooten, ja så gir det heller ikke megen mening, selv om den set i forhold til Nightmare, er et par niveuer under som samlet serie. Det hele er mere fragmenteret og rerunpræget til at starte med, men midtvejs, Part 4, får Jason så endelig en modstander i form af Tommy Jarvis, (hvilket er ret atypisk i en genre, hvor det primært er en pige/kvinde der får æren af at besejre det onde), som gir en bedre form for samhørighed, inden Jason indtager Manhattan og
ender i helvede via kemikaliestrømmen i kloaken.
Sådan vælger jeg at tolke slutningen, hvilket betyder at de hæslige nr. 9 og 10 kan springes over inden Jasons revival i Freddy vs. Jason, der sætter et perfekt punktum.

Som jeg ser det har Friday The 13'th to svage kapitler i form af part 5 og part 7, hvor begge har en interessant vinkel på set-up'et, men som desværre også er plaget af frygteligt skuespil allround. To middelmådige film er, imo, ikke nok til en reboot af en hel serie, men det stopper jo ikke Bay og co. i deres jagt på den usle mammon. Heldigvis er man ikke tvunget til at se de nye, så det vælger jeg at la' vær med og nyder i stedet for de gamle for fuld udblæsning.

"If i ain't broke, don't fix it!"...


- Mht. nyhedsartiklen står der at Englund spillede Krueger i 9 film. Jeg mener da, at det er 8 film, hvis man medregner Freddy vs. Jason. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#14 NightHawk 16 år siden

Krueger, played by actor Robert Englund, appears in 8 films all told: A Nightmare on Elm Street; Freddy's Revenge (1985); Dream Warriors (1987); The Dream Master (1988); The Dream Child (1989); Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991); New Nightmare (1994); and Freddy vs. Jason (2003, with the villain from the Friday the 13th series of horror films).


Ved ikke om i synes det er en ligegyldig detalje eller hvad, men det er altså 8 og ikke 9 film, Robert Englund har spillet Freddy Krueger i. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#15 filmz-Liou 16 år siden

Personligt har jeg aldrig kunnet se det uhyggelige ved Freddy Krueger eller Jason og Michael for den sags skyld... tåbelige teenagers, masser af sex og blod og en meget opfindsom morder siger mig sjældent noget.

Jeg bryder mig generelt ikke om at de omskriver en eksisterende historie men i dette tilfælde er det faktisk måske ikke dumt. filmene har i høj grad fokus på teenagelivet og det har ændret sig siden 80erne. plus at man kan lave en del mere idag end i 80erne og Freddy Krueger er en figur man kan få meget ud af hvis vi ser det i et special effec perspektiv.
Gravatar

#16 MOVIE1000 16 år siden

#15 det du skriver i første del gir ingen mening fordi ingen af filmene har alle de tre ting du skirver med i Halloween er det blod og tåbelige teenager i Fredag den 13 er sex og tåbelige teenager i A nightmare on elm steet er det tåbelige teenager og blod

skriv hvis jeg tar fejl men sårn mener jeg at de var for mig

og #14 jeg det gør jeg også
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#17 filmz-Liou 16 år siden

#16


Det er længe siden jeg har set filmene... bær over med mig.
Gravatar

#18 Mercadian 16 år siden

Michael Bay og Freddy Krueger... Nå jah... Freddy har i årevis gjort dét ved mennesker, som Michael Bay har gjort ved film...
If practice makes perfect, but nobody is perfect, then why practice?
Gravatar

#19 NightHawk 16 år siden

# 15 -

Det blir du lige nød til at forklare lidt nærmere, det med at teenageproblemerne har ændret sig. Som jeg oplever det skildrer Wes Craven blot de typiske og tidsløse dilemmaer i sine teenagefigurer dvs. præstationsangst, oprør mod autoriteter, dødsangst osv.

Alle de ting er da præcis de samme i dag.

Som jeg også skrev i #14, så er teknikken selvfølgelig klart bedre i dag, end den var i 80'erne. Men for at det skal få nogen betydning kræver det, at Bay og co. kan skabe nogle drømmescenarier, der er mere opfindsomme/spiller bedre på teenageangsten end de gamle film, og det har jeg svært ved at tro på kan lykkedes.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#20 Ikari 16 år siden

#13-14-16
Tak, det er hermed rettet.

Skriv ny kommentar: