Manuskriptforfatterne er steget voldsomt i agtelse i de senere år, hvor folk som Tobias Lindholm og Anders Thomas Jensen er blandt de mest prominente filmforfatternavne herhjemme. Det skal nu fejres med en ny pris.

Se også: Filmz skal uddele Bodil

Danske Filmkritikere og Bodilkomitéen står bag initiativet til denne nye pris, som sætter fokus på manuskriptkunsten, som blomstrer i disse år med en ny generation af manuskriptforfattere, der dominerer det danske filmlandskab. Bodilmedlem Iben Albinus Sabroe motiverer den nye pris:

”Tidligere blev manuskriptforfatteren i Danmark primært set eller anvendt som en slags plotsnedker for instruktøren. I dag spiller forfatteren en langt større rolle, og det er oftere sådan, at instruktøren og manuskriptforfatteren er sammen om både at skabe og indfri en films kunstneriske vision. Det er sidste års Bodil-vinder ‘Jagten’ et eksempel på. I Danske Filmkritikere er vi derfor utroligt glade for, at manuskriptforfatternes kreative aftryk på dansk film nu honoreres med en pris,” siger Albinus Sabroe.

Årets Filmmanuskriptpris overrækkes sammen med Bodilpriserne d. 28. februar på Bremen Teatret i København.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: