Oscar-showet i 2020 blev set af historisk få amerikanske seere.

For 10 år siden var det normalt, at mindst 40 millioner amerikanere så Oscar-showet, når årets bedste filmpræstationer skulle hyldes. Nu nærmer man sig med faretruende hastighed seertal på 20 millioner.

Igen i år havde Oscar-akademiet og det Disney-ejede ABC valgt ikke at hyre en vært til Oscar-showet, hvilket tilsyneladende havde påvirket seertallene positivt i 2019.

Men den effekt er nu definitivt væk. Kun 23,6 millioner amerikanere så nattens Oscar-show, der igen blev med et stort politisk fokus.

På den røde løber kritiserede Natalie Portman de manglende nominerede kvindelige instruktører, mens Chris Rock jokede om de manglende sorte skuespillere i åbnings-monologen.

Brad Pitt brugte sin tale til at kommentere på rigsretssagen imod Donald Trump, hvorimod Joaquin Phoenix talte om dyrevelfærd, da han vandt den mandlige hovedrolle-pris for “Joker”.

Midt i de mange politiske indslag fokuserede den Oscar-vindende instruktør af “Parasite”, Bong Joon-ho, på at hylde filmlegender som Quentin Tarantino og ikke mindst Martin Scorsese.

Læs også ‘“Joker”-stjerne holdt moralsk veganer-tale til Oscar‘.

Det næste Oscar-show afholdes den 28. februar i 2021.

Amerikansk seertal til Oscar-showet de seneste 20 år:
2020: 23,6 millioner, Parasite (uden vært)
2019: 29,6 millioner, Green Book (uden vært)
2018: 26,5 millioner, The Shape of Water (Jimmy Kimmel)
2017: 32,9 millioner, Moonlight (Jimmy Kimmel)
2016: 34,4 millioner, Spotlight (Chris Rock)
2015: 37,3 millioner, Birdman (Neil Patrick Harris)
2014: 43,7 millioner, 12 Years a Slave (Ellen DeGeneres)
2013: 40,3 millioner, Argo (Seth MacFarlane)
2012: 39,3 millioner, The Artist (Billy Crystal)
2011: 37,9 millioner, The King’s Speech (Anne Hathaway/James Franco)
2010: 41,3 millioner, The Hurt Locker (Steve Martin/Alec Baldwin)
2009: 36,3 millioner, Slumdog Millionaire (Hugh Jackman)
2008: 32,0 millioner, No Country For Old Men (Jon Stewart)
2007: 40,2 millioner, The Departed (Ellen DeGeneres)
2006: 38,9 millioner, Crash (Jon Stewart)
2005: 42,1 millioner, Million Dollar Baby (Chris Rock)
2004: 43,5 millioner, The Lord Of The Rings: The Return of the King (Billy Crystal)
2003: 33,0 millioner, Chicago (Steve Martin)
2002: 41,8 millioner, A Beautiful Mind (Whoopi Goldberg)
2001: 42,9 millioner, Gladiator (Steve Martin)


Vis kommentarer (15)
Gravatar

#11 OliverDK 6 måneder siden

Jeg synes Ricky Gervais havde en skarp pointe under Golden Globe omkring Hollywood og politik versus os dødliges interesse herfor, men det sagt så tror jeg ligeså meget tiden er løbet fra den slags shows i forhold til underholdningsværdien.
Gravatar

#12 Geekalot 6 måneder siden

Hehe kan stadig ikke forstår de selv ikke kan indse det plan de er ved at nå. For os dødelige har vi jo kunne se der i årevis, hvor det er på vej hen.
Gad heller ikke selv se det, lige netop på grund af de bruger det som en talerstol for deres egne røde holdninger, så deres politiske korrekthed. Det til at brække sig over.
Gravatar

#13 MartinEH 6 måneder siden

Kan ikke helt se, hvordan de politiske udmeldinger er blevet nye... de har da altid været der - hvad enten det er AIDS-problematik, sortes rettigheder, kvinderettigheder eller andet, så er talerne, da altid blevet brugt til at sende stikpiller på kryds og tværs. Jeg ser ikke oscar-show længere, da det er blevet lidt kedeligt efterhånden - det var sjovt da Hollywood var en stor mystisk kasse, men nu om dage, hvor studierne kører kampagner for deres film og skuespillere, og der er millioner af prisuddelinger, så er det blevet lidt for meget en reklamekonkurrence end en egentlig talentkonkurrence... Ved ikke helt, hvordan de kan redde den, men måske skal den heller ikke reddes... en gang imellem skal ting bare have lov til at forsvinde og måske blive erstattet af nye.
Gravatar

#14 steadi07 6 måneder siden

Det er jo ikke en ny udvikling, at Oscar-showet er politisk - Marlon Brando sendte en indianer til at modtage sin oscar i 1973 som protest mod behandlingen af indianere..

I forhold til seertal, så er det umiddelbart noget, som er faldet stille og roligt de sidste 25-ish år. En direkte kobling til de (angiveligt) mere politiske oscars ved jeg ikke om man kan lave. Jeg ville i første omgang i hvert fald se på om seertallene til de award-shows også er faldet eller om det er modsat der - mit umiddelbare bud er, at der nok er nogle som er faldet fra pga. politik, så tror jeg mere det har at gøre med, at awardshows måske ikke fanger folk som de tidligere har gjort.
Gravatar

#15 BigRaj 6 måneder siden

Jeg kan huske at The Oscars var et af årets højdepunkter da jeg var yngre og jeg elskede showet. Men de har i den grad formået at miste ånden. En masse stinkende rige hvide skuespillere der giver hinanden priser og fortæller resten af verden hvad der er korrekt og ikke korrekt at gøre. Folk der den ene aften spiser vegansk for at vise os andre at de gør deres for at afhjælpe klimaet... al deres " vi er fordomsfrie" og så ser man ingen kvinder nomineret ud over kvindelige hoved og birolle, ingen minoriteter nomineret. 90 procent af the leading man i Hollywood er hvid og amerikansk. Siden 30'erne har samtlige bad guys altid været typecasted til enten at være fra mellemøsten eller fra Rusland. Lad os så sige man har affundet sig med det...... Så fjerner de fandmæ også værten. Det er jo ikke forbi Billy Crystal ikke vil være vært...... Og man kan lide ham eller ej... han er The Oscars!!! øv øv øv

Skriv ny kommentar: