Komponisten Danny Elfman, som stod bag musikken på både “Spider-Man” og “Spider-Man 2”, har nu meldt ud, at han ikke er interesseret i at komponere musikken til det kommende tredje filmkapitel i eventyret om den netsvingende superhelt.

Selvom Elfman ikke begrunder sit fravalg kan det hænge sammen med hans oplevelse med “Spider-Man 2”. Her ragede Elfman nemlig uklar med producerne, fordi han ikke ville ændre dele af sit score til at efterligne det såkaldte temp-track (der består af musik fra tidligere film, som lægges på filmen inden originalmusikken skrives). I stedet for helt at fyre Elfman valgte producerne dog at udskifte dele af Elfmans score, og fik komponisterne Christopher Young og John Debney til at lave “nyt” musik som lignede det midertidlige score.

I stedet for “Spider-Man 3” vil komponisten så levere musikken til en anden edderkoppefilm, “Charlotte’s Web” (“Grisen der ikke ville dø”). Sony er derfor nu på udkig efter en ny komponist til “Spider-Man 3”.

Elfman har netop færdiggjort sit musikværk til “Charlie og chokoladefabrikken”, der er instrueret af Tim Burton, som han gennem tyve år har arbejdet sammen med. Elfman leverer desuden musikken til Burtons kommende “The Corpse Bride”.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 Patriarch 16 år siden

mon ikke opgaven falder til enten en af de to ovenstående eller john ottman? Men surt at Elfman ikke skal lave musikken...
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#2 filmz-charliesheen 16 år siden

de kan bare lave en upbeat-version af hans simpsons theme til spiderman 3!
Hell hath no fury like a woman scorned!
Gravatar

#3 filmz-cluas 16 år siden

Ærgeligt jeg kunne nu godt li musikken i de første...
/Cluas
Gravatar

#4 thomas040 16 år siden

uuuuuuh.... jeg får kuldegysninger..... kunne det være overdrevet at få john williams til at lave et nyt spiderman tema, og måske en anden til at arrangere så det ikke bliver FOR john williamsk.... måske james horner... eller newton howard....
Failure is a zero out.
Gravatar

#5 thomas040 16 år siden

jeg hader forøvrigt temp scores... det er så MEGA irriterende... for det er tit folk der intet forstand har på musik, som sidder og bliver forelskede i et eller andet ligegyldigt temp score.....
Failure is a zero out.
Gravatar

#6 Patriarch 16 år siden

Som komponist må jeg sige at jeg har et meget blandet forhold til temp scores. På den ene side har det ofte vist sig at være godt til at danne sig en ide om hvad en instruktør ønsker sig at musikken skal lave. Omvendt er der jo den problematik som Elfman (or tusinder før ham) at instruktør/producer ikke kan slippe temp musikken.

I det store hele ville jeg nok foretrække at være temp musik foruden, men istedet være henvist til nogle musik stykker som ligger om af den stemning som der ønskes. Så får man det bedtse fra begge verdener
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#7 NightHawk 16 år siden

Nu hvor Elfman åbenbart er blevet træt af "Spider-Man", ku jeg godt forestille mig at en komponist som Allan Silvestri, ville være et godt valg. Hans musik til fks. "Young Guns 2", "Predator" og "Judgement Night", er noget af det mest medrivende score jeg har hørt. Nu er jeg ikke ekspert i film-musik, men umidelbart falder Silvestri og en film som "Spider-Man" godt sammen, på min indre filmrulle.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#8 Patriarch 16 år siden

Silvestri ville bestemt være et spændende bud...
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#9 Bardoboy 16 år siden

Hmm gør mig ikke så meget, lige med spiderman synes jeg ikke rigtig jeg tænker over musikken der til.
Gravatar

#10 Cherrn 16 år siden

#9

Nej, jeg er enig. Danny Elfman har lavet mange gode soundtracks i sit liv, men hans arbejde på Spider-Man har været yderst "forgettable".

Skriv ny kommentar: